Jump to content

beep.rs - Telefon na rate – Telekom na muci

beep

Recommended Posts

Odlazak u Telekom je za mene postao nešto kao odlazak u Mek kad sam imao 8 godina. Svakako razdragan i veseo, uvek znam šta hoću na putu do tamo, ali kada uđem unutra umesto BigMac-a kupim neki novi obrok kojeg su ubacili, ili pak neke specijalne krompiriće, o sladoledu i da ne govorimo. I tako, u još jednom interesantnom spoju sudbine i pravovremenog browseovanja internetom, naiđem ja na info da na rate može da se pazari Samsung. I uz pomoć mog velikog prijatelja Glavkojhoda, uputim se ja u Telekom poslovnicu u “Loli”.

Unutra, vidim “Korisnički servis” sa leve strane, tri osobe rade nešto, sa desne strane “Prodaja”, jedna službenica sedi i nešto piše po papirima. Pogleda me na tren onako zbunjenog, ali nastavlja da piše. Ja sad stojim još neko vreme, gledam u pravcu pulta na kojem piše “InfoPult”, za njim naravno nema nikoga. Opet gledam u ovu iz prodaje, a ona se skoro pa krije iza monitora u fazonu “Jao, neće valjda mene da prozove” odnosno u našem slučaju “neće valjda mene nešto da smara”. Odvažih se ipak!

Ja: Dobar dan, samo da vas pitam, mene interesuje kupovina telefona na rate…

Ona: NA RATE?! (Sa izrazom lica kao da sam joj tražio pola kile mlevenog, ali od buta ako može)

Ja: Pa da, ono, karticama…

Ona: BANCA INTESA KARTICAMA?

Ja: Hm, da.

Ona: E pa to vam je ono tamo * pokazuje ka polici sa neuredno poslaganim telefonima *

Ja: Ok, ja bih hteo ovaj Samsung

Ona: E pa on ne ide na rate, nije na rasprodaji!

Ja: Ali jeste, video sam na vašem sajtu.

Ona: Pa ne, nije, stvarno sumnjam da je…  * klikće nešto po računaru *

Ja: * zvižd * zvižd *  … a jel sad čekamo da proverite da li je na rate?

Ona: * potvrdno klima glavom * Ej Danilo, jel možeš da dođeš?

Danilo: Reci?

Ona: E, jel ovaj telefon na rate? Kažu da jeste, ali ja ga nemam ovde!

Danilo: Ja mislim da jeste, najbolje da proveriš sa Marijom.

Ona: Ok, zovi Mariju

Danilo * odlazi da zove Mariju *

Marija * dolazi * Reci?

Ona: E, jel ovaj telefon može na rate da se kupi? Ne znam jel on na toj rasprodaji, mislim da nije?

Marija: E, ja mislim da jeste, ali nisam sigurna, jel to nešto novo, možda su to nešto novo postavili …

Ona: Pa šta da radimo?

Marija: Pa zovi Danicu.

Ona * uzima telefon i zove Danicu * E Dano, jel možeš da dođeš?

Danica * dolazi * Da?

Ona: E, jel ovaj telefon može na rate da se kupi?

Danica: Može, može!

Ja * thank god *

Onda nakon toga kreće dalja peripetija prožeta moždanim bolom, pa peripetija nastala tom peripetijom, pa birokratija nastala peripetijom i vice versa, sve u svemu, ne bih vas gnjavio tim detaljima usled kojih je boravak u Telekomu trajao duže nego što je potrebno. Kao na primer:

Ja: A koje tarife imate?

Ona: E pa evo ove ovde… a ne, čekajte, ovo su stare, nemam one nove. Marija, jel možeš da odeš tamo da doneseš nove?

Ili recimo:

Ona: Dajte mi karticu i sačekajte ovde … ne, ne morate da idete sa mnom … (minut kasnije) … jao, hehe, ipak morate, potreban je PIN … hehe.

Sve u svemu, ni sam ne znam da li sam za prodaju tog Telekoma ili ne. U neku ruku smatram potpuno pogrešnim ceo taj “projekat” prodaje i uopšte prodavanje jednog takvog preduzeća i resursa, ali sa druge strane se postavlja pitanje koliko zapravo ovaj Telekom može da ide na dole po pitanju profesionalnosti, uslužnosti, osoblja i slično, i da li je to nešto što bi trebalo plaćati. No, da ne skrećem sa teme, prisetimo se i jedne lepe sličice :)

salterusa_001.jpg

Email Facebook Google Gmail Twitter Yahoo Mail Google Buzz Šalji dalje!

Pogledajte ceo članak

Moram priznati da, od trenutka kada sam konačno uspeo da dobijem visu electron u komercijalnoj, ona mi nekako se čini najboljom.

Prvo ne uzimaju mi nikakve pare za mesečno održavanje (?), imaju dobru rasprostranjenost filijala, imaju taj ebanking koji jeste osnovna basic verzija ali služi svrsi tj. možeš plaćati račune, a ume i da ne bude gužva.

Societe smara svojim radnim vremenima, smara smaranjem kad te zovu nešto, smara sa onim glupim ulaznim vratima :) naplaćuju održavanje itd.

Raiffeisen isto ima svoje glupe tripove sa "blagajnom", uvek je gužva, i oni deru za održavanje i cimaju oko toga itd.

Mada sam negde pročitao da dal' MMF ili ko već "traži" da se i komercijalna do kraja proda.

naravno da će je prodati, ja se pitam kako je do sada opstala. nema tranzicije bez tranzicionih banaka, to ti je valjda jasno.

što se njihove usluge tiče, ljubazni su i u nekim ekspoziturama nikad nema gužve, ali rade toliko sporo da se duže zadržiš nego kad u pošti sačekaš da pre tebe usluže 10 ljudi.

true story: išao sam da uzmem onu potvrdu da imam xy para na računu (za vizu mi je trebala). ispred mene je bilo troje ljudi, i opet sam proveo 50 minuta u banci.

recimo telekom u sapcu je totalno drugacija prica, imaju mladju ekipu koja konta o cemu se radi i razbijaju se od posla, pricaju 300 na sat, i ako dodjes i znas sta hoces i sta pitas onda ide sve veoma veoma brzo... ali takvih je malo pa kontam da se i ti radnici posle odredjenog vremena uspore jer su u glavnom kupci neobavesteni i nemaju pojma sto hoce i sta trazsze uopste... itd... opet kada je bila matora ekipa do pre godinu dve to je bila katastrofa...

fallout_table.gif