Jump to content

wireless problem

rockdudbg

Recommended Posts

Cale ima asusov eee pc. Instaliran xp sp3.

E sad, kad pokusa da se poveze na kucni wireless sve funkcionise normalno, ali kada ode u firmu stalno pored ona dva monitora u cosku stoji i onaj uzvicnik u trouglu sa porukom 'limited connection'.

Ista situacija se desi i kada pokusa da se poveze kod strica.

Kako to da negde hoce, a negde ne moze da se poveze?

Cisto da ne bude zabune, na mestima gde nije mogao da se poveze pokusavao je i sa drugim racunarima/laptopovima i sve je bilo ok.

vid'o sam deda mraza

posalji nam logove :tf:

Ne stvarno, malo je informacija da utvrdimo da li je do asusa ili wireless uredjaja, mada sve gadja na asus.

Podesi iz network propertisa one enhanced sranjca za wireless (823.11nesto autentikacija, nesto tu, jebi ga zaboravio sam sad) i ukini firewall za pocetak. Da nemaju stric i kancelarija ukljucen MAC filtering, neki NAP (nemaju sto posto al pitam)

Edited by f4ts0

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Probaj kod strica da podesis rucno ip adresu na wireless interfejsu u skladu sa konfiguracijom njegove mreze i ako ti radi onda ne znam sta je al sam se sreo jednom sa tim :D Samo cu reci glupi asus i drvlje i kamenje na govnjive fush kompanije.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

uh ja sam se isto sreo sa tim jednom, ali kod kablovskog modema je bilo problematicno

Da, bitno je da vidimo da li ti uopste dobijes ikakv ip ili stoji na 169.254.x.x

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Probaj kod strica da podesis rucno ip adresu na wireless interfejsu u skladu sa konfiguracijom njegove mreze i ako ti radi onda ne znam sta je al sam se sreo jednom sa tim :D Samo cu reci glupi asus i drvlje i kamenje na govnjive fush kompanije.

prob je sto sad svi proizvode sve sto im padne na pamet, profit bejbe, ne bi me cudilo da vidim asus toalet papir za koju god.

This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country.

[23:47] <manager-> jao dete jao dete :D

chickenonaraft.kom

Hm moguce je da i ja imam isti/slican problem. I isto je asus laptop :) bio sam pre neki dan kod tetke i posto ona nema wifi, reko da vidim da li ima neki da ukradem od komsije (soliter 15 spratova, reko mora da ima). I nasao je par onih hg520 valjda sto telekom daje, ali mi stalno izbacuje te limited connection probleme. Kod kuce, u klubu i kod ortaka sam se konektovao iz prve, tako da sam kapirao da su ovi podesili nesto, mada sad kad citam ovo deluje mi da je ipak mozda do asusa :D

Zakleo bih se da kad imamo mac filtering, ne moze ni inicijalna konekcija da se ostvari (tj nece ni stici limited connection da napise a da se odnosi na odredjeni wireless sa mac filteringom).

Ocito da taj asus malo smecari :)

nakacicu se na topik, da ne otvaram bezveze nov

imam ovde neki laptop, i na adsl ruteru ukljucim wlan, stavim sifru, toliko znam oko tog wirelessa, izblejim na netu dan-dva, i sad odjednom kad se nakacim pise da postoji veza sa mojim kompom, ruterom tacnije, ali da ne postoji internet veza, objasnio sam valjda kako treba, nisam se sretao sa wirelessom do sad pa ono

"The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too"

probaj da iz liste prefered konekcija na lapu obrises SVE wifi-je na koje si se kacio, resetuj PC, onda stavi fixnu IP adresu gateway i DNS-ove i probaj onda jbg... Tako oce ponekad da proradi. E da, ima jos jedna fora, promeni na ruteru SSID naziv wifi-ja, i to ponekad pali :tf:

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

probaj da iz liste prefered konekcija na lapu obrises SVE wifi-je na koje si se kacio, resetuj PC, onda stavi fixnu IP adresu gateway i DNS-ove i probaj onda jbg... Tako oce ponekad da proradi. E da, ima jos jedna fora, promeni na ruteru SSID naziv wifi-ja, i to ponekad pali :tf:

Nema potrebe da radi i jedno i drugo posto je rezultat isti. Brisanje iz prefered konekcija radi isto sto i menjanje ssid-a, zanemaruje sva predjasnja podesavanja.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Tek sad videh topic, uglavnom se to javlja kad ti je iskljucen DHCP na ruteru, i to se uglavnom resi tako sto postavis fixnu ip adresu (uglavnom ne menjaju osnovnu 192.168.1.x) pa ti izaberi neki visok broj (preko 100).

People don't stop playing because they get old, they get old because they stop playing.