ch1zra Posted December 12, 2010 Report Share Posted December 12, 2010 (edited) deste gamadijo :) situacija je sledeca: ocu nov komp. moja kanta je pocela previse da kashljuca, i cenim da je vreme da je konacno zamenim nekim svezim mesom. treba mi samo kuciste, posto monitor i ostale periferije vec imam. spreman sam da izdvojim do nekih 300-inak jura na sve to (u ovom trenutku), pa me interesuje da li moze da se sastavi nesto pristojno za te pare... veliki problem je sto sam ja prestao da pratim hardver pre otprilike 9 godina :P razlog : nisam imao kinte za novu masinu, pa nisam hteo da se mucim i povredjujem znanjem o zverima koje neprestano izlaze i izlaze. enivej, sta ja trenutno radim, i sta planiram da radim sa svojom masinom : atm igram : diablo2, Cabal online, Heroes 3 \o/ planiram da igram : diablo3, starcraft2, ko zna sta jos (ne treba mi 200 fps u crysisu (ili koja god da je igra trenutno benchmark) na najjacim podesavanjima) pomalo programiram, jako jako slabo radim neki 3d (acad, proe) i to je to otprilike. naravno, voleo bih da uzmem masinu koju je moguce unapredjivati, tipa da za par meseci dokupim jos memorije, ili da mogu da uzmem neki jaci cpu/gpu. zbog toga cenim da mi je najbitnije da imam dobru plocu, koja ce mi omoguciti dalja prosirivanja. so, give me yer best shot!! Edited December 12, 2010 by ch1zra Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 12, 2010 Report Share Posted December 12, 2010 Ne može neko ludilo za te pare. Da ne bi došao u situaciju da moraš da prodaješ staru grafičku i kupuješ novu, čime uvek gubiš na razlici (plus je postalo jako zajebano prodati bilo šta ovih dana jer ljudi prosto nemaju pare), a i da ne bi pravio kompromise po pitanju procesora, preporučujem ti sledeće što će biti odlična osnova za dalju nadogradnju http://www.emmi.rs/ AMD Athlon II X4 645 3,1 GHz - 10200 Gigabyte GA-880GM-UD2H (Radeon HD 4250 onboard) - 6950 2x2 GB DDR3-1333 Exceleram CL9 - 4600 Samsung SpinPoint F3 500GB - 3550 DVD Samsung SH-S223C SATA black - 1500 Kućište sa napajanjem LC Power 7011B 600W - 5520 na integrisanom Radeonu će ti savršeno raditi sve što sad igraš, a kad skupiš pare, uzmi najjeftiniji GeForce GTS 450 sa 1 GB koji budeš našao u tom trenutku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted December 12, 2010 Report Share Posted December 12, 2010 poz za zheezru Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 12, 2010 Report Share Posted December 12, 2010 chizra drug diabla...matori, kad cemo da levelujemo paladina i sorsu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch1zra Posted December 12, 2010 Author Report Share Posted December 12, 2010 (edited) yo yo svima :) @ starbak dobro, atm grindam cabal, al me u djavolu ceka kicksinka negde na pocetku NM-a. nikako da se nateram da je odradim do kraja... @ dulesmor cekaj matori, pa nemam jos sve rune koje mi trebaju za lvling iteme :) http://ch1zra.com/d2/runes.txt ^_^ elem @voodoodonjacrta 32320 dingera mi deluje sasvim ok, i toliko mogu da nagrebem od svoje plate :) e sad, pretpostavljam da nowadays vise ne postoje problemi kao sto su hardverski konflikti i ostale pizdarije, tj, da sve gore navedeno nema razloga da ne sljaka the way it should? if so, dojaja, :) btw mali offtopic: informativno - za koliko bi mogla da se zavalja hightech radeon 9600XT 256MB ? Edited December 12, 2010 by ch1zra Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 12, 2010 Report Share Posted December 12, 2010 1. Sve će da radi ko što treba. Uzmi sve na jednom mestu da bi ti eventualno reklamiranje bilo drastično lakše ako se zadesi da ti je zapalo nešto falično. 2. 15 evra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch1zra Posted December 12, 2010 Author Report Share Posted December 12, 2010 tyvm her Voodoo_ Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch1zra Posted December 18, 2010 Author Report Share Posted December 18, 2010 e da hardware wise, koji OS bi trebao da stavim ? xp ili 7, i to 64 il 32bitno? da se ogradim odma: ne zelim da se igram sa linuksima i slicno. to cu mozda da bacim na staru masinu, cisto da vidim kako ide. ali na masini koju cu koristiti svakodnevno celodnevno, zelim OS sa kojim sam upoznat. Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 (edited) Win7 64-bit Instaliraš, pustiš na Windows Update da se zakrpi do kraja, ugasiš Windows Update, krekuješ. Edited December 18, 2010 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Hijack! Imam 2gb rama, athlon 64 x2 6000+. Da li da instaliram 64-bitnu ili 32-bitnu sedmicu? Ili je baš nebitno? Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Sa 2 GB RAM-a nebitno. Možda 32-bitnu čisto zbog drajvera (ako imaš neki stariji uređaj za koji ne postoje 64-bitni drajveri). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 vudzi, a chemu gashenje updatea? ja instaliram win7 64bit, opalim RemoveVAT najnoviji i radi update k'o car na vishe kompova :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 kapiram da je dobro da nobovi ugase update jer se svako malo desi da MS na kvarno progura neki update koji popravlja wat. za tebe i mene nije problem, naravno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 chuo sam za to, al' meni se josh nijednom desilo da mi se sjebe vat od kako sam instalirao win7 prvi put pre godinu i kusur.. zato pitah :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 meni se sjebao jednom pre par meseci, ponovno puštanje removewat-a je rešilo problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch1zra Posted December 21, 2010 Author Report Share Posted December 21, 2010 (edited) grrr nemaju maticnu u zrenjaninu, a megacim mi je da idem van zr-a. videcu da narucim kod emmija, ne bi trebalo da me izadje skupo posiljka. jedino me jebe sto ne mogu da sastavim konfiguraciju bez graficke. alcu videti da uzmem onaj kabl, njega racuna kao stavku :P Edited December 21, 2010 by ch1zra Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch1zra Posted December 28, 2010 Author Report Share Posted December 28, 2010 (edited) Win7 64-bit Instaliraš, pustiš na Windows Update da se zakrpi do kraja, ugasiš Windows Update, krekuješ. :confused: cd-key neki ili ne treba ? //edit i iz nekog razloga ne mogu da ga prerezem kad ga mountujem o_O Edited December 28, 2010 by ch1zra Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Pitaće te tokom instalacije za CD key, ne upisuj ništa, odštikliraj "activate when i'm online", a taj loader će se nakon instalacije pobrinuti za sve. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch1zra Posted December 28, 2010 Author Report Share Posted December 28, 2010 ok, a ovo sto me jebava za prerezivanje ? :smarac: Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Zašto narezuješ disk tako što montiraš pa kopiraš? ImgBurn -> Write image file to disc -> Burn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch1zra Posted January 11, 2011 Author Report Share Posted January 11, 2011 STIGLA MASINA !!! zapravo, kenjam po netu sad sa nje :) Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 Haha, ovaj ch1zra je živ :) Ajd' pa malo češće da te viđamo! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch1zra Posted January 12, 2011 Author Report Share Posted January 12, 2011 aj valjda ocete :) ne obecavam nista :P Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 hahaha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 kad sam vec tu, koju graf bih mogao uzeti polovnu do nekih 50e na p5k asus, 2180proc. Asus 8800GT 1gb mi je na servisu, kontam da nece uspeti da je poprave pa ce mi dati novu (taman pitanje, sta da im trazim umesto te graf?). pa to sto sad pazarim, posle prodam? ne mogu vise na ovom uzas laptopu :D Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts