Jump to content

geografske pitalice

Dule_smor

Recommended Posts

Jest' ... ajd' sad branko postavljaj, ili u stvari Nikola, on je pogodio dve :)

A za ovo pitanje oko zastave, izgledala je identično kao poljska zastava. A to je ustvari bila i zastava Bohemije. A zbog toga, kao i zbog toga što je imala iste boje kao austrijska, 1920 je promenjena u ovu današnju. A čisto eto da pomenemo bila je promenjena za vreme naci okupacije u standardnu trobojku.

I na kraju balade, iako je po zakonu o raspadu Čehoslovačke bilo propisano da nijedna od dve strane ne sme da nasledi ništa iz države od koje se raspadaju od tih državnih simbola, nakon meseci raznih opcija, Česi su ipak odlučili da zadrže čehoslovačku zastavu a slovaci se složili.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...

koji je glavni grad svazilenda?

ne znam za glavni grad al zastava im je sarena - imaju stit u sredini i plavu zutu crvenu i zelenu broju u horizontalnim linijama

navesti jednu zemlju s kojom se svazilend granici

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Pa nemam pojma, ne više od 3, znači 3 :)

Odnosno kad kažeš gde se priča, priča se valjda svuda, da tako kažemo, jer jeste zvanični jezik, ali valjda tamo gde nije dominantan ne moraju oficijalci da znaju isti, kao što moraju da znaju ova tri glavna u državnim ustanovama i slično? Pa ako je kao - gde se priča dominantnije i slično, neka bude tri. Pojma nemam koji su i kako se zovu, znam da su tamo oko italijanskog dela Švajcarske (no shit sherlock :))

Wrong!

Zvanicni jezik kantona se misli, prica se i u Cirihu 3, ali je zvanicni nemacki, ko sto je u lozani francuski.. U cirihu neces naci ni jedan dokumenat niti jedu zgradu ili zvanicnu instituciju na kojoj pise nesto na RR.

A i nije 3!

"Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic

cek, a sta je retroromanski? znam da se u vecini kantona prica nemacki, u nekoliko francuski, a italijanski samo u jednom

Ma da, još jedan jezik al' nije zvanični osim u ovom jednom kantonu u kojem se priča :)

A italijanski je takođe samo u jednom, ali valjda zato što mnogostruko veći deo populacije priča istim, onda je on zvanični.

Inače, u pravu si daki za jedan, ja sam mislio na ono gde se još govori, sigurno se još neke "prožima"

Ajd' postaviću kasnije kad smislim nešto, sad nemam ideju, pa ako se seti neko drugi, neka postavlja.

nije, to je trik pitanje!

i prva i poslednja je makao koji su portugalci dobili na upravljanje, a za uzvrat su ochistili region od pirata. ne znam kada je kolonijalizovan ali kini je vracen 90ih i sada je uz hong kong jedna od dve specijalne regije u kini. poznat je po tome sto je jedini region u kini u kome je dozvoljeno kockanje pa mu tepaju kineski las vegas ili kineski monte karlo.

aj sad cu smislim neshto pa editujem, ako se neko seti u medjuvremenu neceg zanimljivog nek pita.

drugi guess bi bio holandija, odnosno zemlje koje su pripadale holandskim antilima a koje su pre par godina dobile veci nivo autonomije.. pa kontam da to podrazumeva i sopstvenu valutu. aruba je jedno od tih ostrva, druga ne mogu da se setim ali kontam da su neki random sveci u pitanju

Edited by dvnitycker

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...