bionabolgeek Posted July 21, 2010 Report Share Posted July 21, 2010 Pozdrav ljudi, trazih malo po forumu, ali izgleda da ovakvih tema nije bilo. Pre godinu dve sam zamenio federe na krevetu i sada je prilicno tvrd. Primetio sam da se mnogo vise vrtim nocu, a nesto je i rame pocelo da me zeza, sasvim moguce od neugodnog polozaja pri spavanju. Resio sam da se otvorim za dusek i/ili krevet. Pod krevetom podrazumevam samo onu praznu konstrukciju u koju se stavi dusek. Vidim da po radnjama sa namestajem ima bas svega i svacega sto se duseka tice, cene su razne. Te su punjeni ovom ili onom penom, te faktor tvrdoce, te toliko i toliko komfort zona ili cega vec. Da li neko ima iskustva sa tim dusecima? Sta tu valja, sta je best bang for the bucks, koja "tehnologija" duseka je najbolja? Ja ciljam na neki 90x200 ili 100x200 (eventualno 120x200) ako takva dimenzija postoji, uz odgovarajuci krevet. Ako ne nadjem krevet, stavicu dusek odozgo na postojeci i spavati tako, mada veci deo cene vidim da nosi dushek. Ja bih za dushek dao oko 15-40 hiljada dinara, znaci budzet nije fiksan ali bitno je da nadjem neki koji je best buy. Imate li i neku preporuku za taj krevet u koji se stavi dusek? A jastuk? Neki od onih ergonomskih, valja li to sta? Ja sam do sada navikao na obican jastuk sa perijem, ali prilicno veliki (kad odem negde i dobijem neki mali i supalj, bukvalno jedva zaspim). Hvala unapred :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
noodle Posted July 21, 2010 Report Share Posted July 21, 2010 imao sam probleme sa leđima pa sam uzeo - www.dormeo.rs prve dve noći ćeš se mučiti da ispraviš leđa, ali kad se navikneš, posle banja! Quote ...za sve one koji se ne pitaju da li će se sve dobro završiti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 21, 2010 Report Share Posted July 21, 2010 Ako ti se javi Togfu, samo hoće da ti zavalja Dormeo, tako da ništa mu ne veruj :) Mada zapravo kažu ljudi da je Dormeo ok :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrav79 Posted July 21, 2010 Report Share Posted July 21, 2010 Sad smo mi uzeli simpo, imali smo i dormeo, i zivo su sranje, samo se reklamiraju preterano. Simpo deluju mnogo bolji/izdrzljiviji/udobniji sta hoces. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
faq2 Posted July 21, 2010 Report Share Posted July 21, 2010 Ni sam ne znam koliko sam novaca potrošio na razne krevete, dušeke, dok nisam nabavio jastuk Kontur. Quote u mirin brah? u mad? come at me bro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted July 21, 2010 Report Share Posted July 21, 2010 (edited) Ako ti se javi Togfu, samo hoće da ti zavalja Dormeo, tako da ništa mu ne veruj :) Mada zapravo kažu ljudi da je Dormeo ok :) haha :) mrzi me mnogo da kucam mnogo, idi na www.dormeo.rs i kupi Dormeo Memory i to je to. Imaš 30 dana "garanciju na zadovoljstvo", dakle, ukoliko ti ne bude odgovarao u tom roku ga možeš vratiti, a mi vraćamo novac! Al stvarno je tako :) Mada to se retko dešava, koliko ja znam... Edited July 21, 2010 by BLACK JESUS IS BLACK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 http://www.schlarafia.rs/ ja planiram ovaj dusek da uzmem, mnogi su mi ga preporucili Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 http://www.schlarafia.rs/ ja planiram ovaj dusek da uzmem, mnogi su mi ga preporucili +1 na preporuke najbolji odnos cena/performanse :) spavam ko bebica Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 super, koji si model uzeo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bionabolgeek Posted July 22, 2010 Author Report Share Posted July 22, 2010 Hvala svima, skoknucu do piramide da pogledam te schlarfia a mozda i do starog merkatora do Simpa, ako me sunce ne ubije na pola puta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 imaju i oni elastoflex... Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 Uzmi dusek krevet na kome moze dobro da se jebe HAE! Spavanje je ionako za pickice! Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 Zaposli se na gradjevini i dirinci dnevno 10 sati. Kad dodjes spavaces kao bebica i na slamnatom krevetu. Napi se ko letva i spavaces ko beba i na podu Udrkajzainje par puta i spavaces kao maca ! Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
bionabolgeek Posted July 22, 2010 Author Report Share Posted July 22, 2010 imaju i oni elastoflex... Sta je elastoflex?? @Sting: od jebaca nema biraca @Igor: probano, funkcionise, ali nije za svakodnevnu upotrebu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 A sad oko duseka : Ja ceo zivot spavam na govnima od duseka, kapiram da sam i zato ovakav. Moji kad su doneli namestaj iz pekinga, keva je donela neki mesingani krevet sa nekim uzasnim dusekom koji kao da je od betona. E sad to je mozda najbolja i najkvalitetnija stvar na kojoj sam spavao. Tvrd dusek i jastuk od drveta (da da) oblozen trskom (da da) Keva se preporodila kao devojcica , a ja koristim svako priliku da spavam na tome. Preporod Dakle : sto tvrdji dusek. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortalis Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 ja cu pre na dasci da zaspim nego na mekanim dusecima. Quote This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country. [23:47] <manager-> jao dete jao dete :D chickenonaraft.kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 super, koji si model uzeo ne sećam se, znam da je 120x200, "osrednje" tvrdoće (ne najtvrđi, ali recimo prvi ili drugi sledeći) i da je koštao 15-ak Somova pre 6 meseci. Ako nije previše komplikovano i ako piše na dušeku koji je tip, pogledaću kad budem bio kući. ja cu pre na dasci da zaspim nego na mekanim dusecima. zavisi :) kapiram da nije baš preterano dobro za kičmu i vrat, ali jednom sam spavao negde u inozemstvu na najmekšem i najudobnijem dušeku na svetu, kad legneš dušek te "obgrli" skoro do pola tela, imaš osećaj kao da plutaš u nekom pudingu :) Platio bih dobre pare za takav dušek kod nas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 Uzeo sam u Ikei tanak dushek koji ide preko obichnog dusheka (6 cm debeo). Lichi na ovaj dormeo, ima taj fazon memorije tela and shit. Zaista je izmenio moj odnos ka udobnom dusheku. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts