Corey Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 po jednom pekaru iz BG-a, rade to :) a i kada kući spremite hleb od crnog brašna ili miksa zato što se samo od crnog ne ispeče baš najbolje primeti se zašto je pekarski crni fejkara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 pre bih drpao ovu malu slatku pegavu, sa kojom sam bio nego neku anoreksichnu manekenku, poput ove dole, koja bi me dovela do prosjackog stapa za mesec dana i pred kojom bi me bilo sramota da jedem meso везе ти немаш... те такве само добро јебеш и млатиш стомаком и воле те што си већи скот, а крв ваде неким несрећним мукицама које им удовољавају. научи већ једном... :* MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 reci ti meni ovako :) da li vi pekari bojite crni hleb i u kojoj meri ?!:) e, vidiš, to i mene zanima :D ajde, pekarmane, budi rurov insajder :o Kapiram da sa integralnim još uvek nema prevare, cela zrna još uvek ne mogu da isfejkuju. po jednom pekaru iz BG-a, rade to :) a i kada kući spremite hleb od crnog brašna ili miksa zato što se samo od crnog ne ispeče baš najbolje primeti se zašto je pekarski crni fejkara. Da razlucimo prvo. Vrste hleba. Beli Tip-400 Polu-beli/Crni Tip-500 + boja :) ili 100% Tip850 pa navise. Integralni integralno Brasno + Tip850 Posto vas beli ne zanima, idemo odmah na polubeli/crni hleb/integralni. Sve pekare, prave taj polubeli/crni sa Tip500 + boja ili mesaju Tip850 i Tip500. Prosto, Tip850 je skup i njima je jeftinije i lakse da kupe Tip500 i balon/dzak boje i tako vam spreme. To bi trebalo svako da zna do sad, pojma nemam zasto se jos neki zaludjuju mislju da ce u drzavnoj pekari da nadje cist polubeli hleb od Tip850 brasna. Realno. E sad, posebna prica je integralni hleb. Kao sto je Corey napisao, i covek sam primetio jer koliko sam razumeo spremao je za sebe isto, ko proba da napravi isti od cistog integralnog brasna taj se zajebao kao niko. Nije jestiv jer je tvrd, gorak, suv i ko se prevari pa misli da je vreme pecenja isto kao za beli onda i ziv. Nije isto vreme pecenja, a i kad ga ispeces taj hleb je vise slican onim vojnim dvopecima nego icemu sto mozes da posluzis uz hranu. Stoga svi koji ga prave, mesaju Integralno brasno sa Tip850 ili nekim crnsim brasnom. Ja ga mesam sa Tip850 jer sam primetio da tako ispada najjestivije, posto mu ja dodatno dodajem SemeMix smesu posipa u koji ide susam, lan, zito, kukuruz i suncokret. Pa mi nije ispadalo najbolje ako koristim Tip1000 recimo, opet bude suvo i tesko za zvakanje. Da sumiramo, sav hleb koji kupujete po drzavnim pekaram se farba jer oni gledaju da zarade a ne da vama udovolje. Za privatnike necu da pricam ali racunajte da neki rade isto. Najbolje da umesite sami, kao Corey i da onda znate sta trazite u hlebu kad ga kupujete. Integralni, to isto kako ko pravi i na koji nacin ali isto racunajte da je vise obicno farbano brasno sa nekom smesom ako kupujete kod drzavnih nego da je to to. Eto. :) Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 aha pa dobro :) znaci malo boje malo hleba :) bolje i to nego samo boja !:) Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 Kada pravite svoju smesu, zezajte se sa ukusom, možete dodati tipa suncokret(oljušten ofc), drugo sitno semenje i razne sitne žitarice. Izgleda brutalno kada se ispeče, a i takav je ukus. Elem Pekare, u kakvoj rerni i posudi je moguće ispeći skroz crni hleb ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 kori poceo da pravi svoju hranu. sad treba da kupis onaj filter za vodu sto od bilo cega stvara pijacu, i da napravis svoj internet i ne mogu ti vise nista :D The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 ahaha:)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
faq2 Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 Elem Pekare, u kakvoj rerni i posudi je moguće ispeći skroz crni hleb ? Kori investiraj u ovo http://www.svezakucu.rs/www/singleitem_buy.php?id=3781 :) u mirin brah? u mad? come at me bro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 Elem Pekare, u kakvoj rerni i posudi je moguće ispeći skroz crni hleb ? Nije uopste poenta u posudi i rerni vec u vremenu pecenja. Znaci mozes ti i u najobicniju rernu na struju da ga ispeces ali moras da pogodis temperaturu i vreme jer ako grunes jaku temperaturu ima da ti bude res okolo a zivo iznutra a ako stavis nisku onda ce da ga peces nepotrebno dugo i ima da se osusi. Moras da probas, ne vredi sad pisati brojke jer nisu u kamenu uklesane. Cak i integralno brasno nije svuda isto, neko ispadne mekse samo po sebi od drugih. Znaci kupis, umesis i probas. Sjebes se jednom, umesis ponovo i tako dok ne provalis. Racunam da tebi i ne treba neka kolicina nego eto 1 hleb na 2 dana cisto da imas nesto da muljas u ustima od zitarica a da nije farba. Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 Ovaj Pekar je najlepsi ka d je profi, nema zezanja, samo surova istina. ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 Hvala, mada jesi reko da lazem i da sam ruzan izmedju redova :) Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 To je pekare zato sto ne znas sta je komparacija, e to vec znaci nesto izmedju redova! ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 hvala na detaljnom objašnjenju, pekare :) otprilike si mi potvrdio ono što sam i sam mislio, a to je da nema svrhe tripovati se oko "zdravog" i manje zdravog hleba, nego je najbolje jesti umereno ono što ti prija. meni je za sendviče nekako najgotivnija ona bavarska kifla, mada može i neka sa semenjem, ili kukuruzni hleb. uz ostalo hleb ni ne jedem, tako da me zabole :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 Kad već pričamo o tome, za sendviče je najbolji babin lebac koji mesi, podseća na pogaču ali nije, pa onda posle njega pomenuta pogača. Al' od kupovnih mi je baš kul "bakin hleb" iz klasa, crni onaj okrugli, mislim da se u maxiju prodaje kao "lazarev hleb" ili tako nešto. Kul je jer je i sutradan "svež" a nije onako "penast" kao sava ili neki od ovih iz pekare belih hlebova. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 ti 'lebovi sto su svezi po tri dana mora da imaju neku hemiju, jel tako pekare:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 Domaći hleb je ukusan i posle nedelju dana : ) tako da ne bih rekao da je hemija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHMEKER Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 (edited) Kad već pričamo o tome, za sendviče je najbolji babin lebac koji mesi, podseća na pogaču ali nije, pa onda posle njega pomenuta pogača. Al' od kupovnih mi je baš kul "bakin hleb" iz klasa, crni onaj okrugli, mislim da se u maxiju prodaje kao "lazarev hleb" ili tako nešto. Kul je jer je i sutradan "svež" a nije onako "penast" kao sava ili neki od ovih iz pekare belih hlebova. E to si u pravi sto se tice bakinog hleba najjaci je cak mozes samo njega da jedes bez icega jer je i sam ukusan ma vrhunski je ;) Edited October 28, 2010 by N1k0L4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 obrijao se posle godinu dana: Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 nemoj mozda da se uvredish, ali ovako obrijan me neodoljivo podsecash na kreatora...samo ti fale one njegove naocare sa belim ramom It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 Ova slika nekako sugeriše da si obrijao i grudi... (valjda me neće Ćebe napasti da se lepo vide dlake na grudima i da nisam dobro objasnio) edit: .to Igi "nemoj možda da se uvrediš" znači "sigurno se uvredi" :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 Ova slika nekako sugeriše da si obrijao i grudi... (valjda me neće Ćebe napasti da se lepo vide dlake na grudima i da nisam dobro objasnio) edit: .to Igi "nemoj možda da se uvrediš" znači "sigurno se uvredi" :)) Meni to na grudima izgleda kao da je upravo dosao iz chilea :D OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 nemoj mozda da se uvredish, ali ovako obrijan me neodoljivo podsecash na kreatora...samo ti fale one njegove naocare sa belim ramom shto bih se uvredio, ne vidim resemblence though :-) mozhda zbog slichne frizure :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 draganče je baš lepo smršao, moram da ga pohvalim! al nije trebalo da kačiš fotku bez majice na rur, ono, you should know better :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 draganče je baš lepo smršao, moram da ga pohvalim! al nije trebalo da kačiš fotku bez majice na rur, ono, you should know better :D hvala hvala :) slikao sam se odmah posle brijanja, a kad se brijem, skidam majicu jel'te :-) @Cebe, tripozna je slika, imam normalno maljave grudi :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 Hahahaha, skida majicu kad se brije, hahahaha. ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts