Jump to content

windows 7 i wireless ruter - POMOC

Recommended Posts

u pitanju je ovaj ruter http://www.lamaisoninfo.com/catalog/images/products/routeurs/reseautique/BELKINN150.jpg

danas sam ga kupio i po prvi put se bavim ovako necim, daklem noob :)

imam kablovski net i thomson modem.

koristim windows 7 . povezao sam sve kako treba,eternetom zutim modem i ruter, u jedan sivi port na ruteru ubacio lan iz kompa, ruter u struju, modem u struju, i na ruteru mi sijaju jedino "wired" i "router" lampice, znaci dobro je povezano. lampica "modem" blinka crveno , ne znam zasto.

imam jednu local area connection na koju kad kliknem status pise pod IP4 i IP6 connetivity : "No internet access", u properties sam stavljao "obtain automatically" sve i nista se ne desava, pokusavao sam i da u browseru kucam 192.168.2.1 , otvori mi stranicu rutera, tu sam isao rucno "dynamic connection" pa sam cak i kucao neke parametre. opet nista

moze li mi neka dobra dusa pomoci da napravim taj jbni wireless na win7 ?

hvala :)

dajem na poklon original Starcraft 1+expanzija, nekoriscene, sa serijskim brojem, ko mi pomogne da namestim sve :)

Edited by Beli Eurokrem

Pa čekaj, ima ovde više problema, koliko ja vidim, ili je samo rano ujutru za mene :)

Prvo, na Local Area Connection ne možeš da uhvatiš wireless :)

Drugo, pre svega toga treba da čekirša dal' uopšte ruter dobija net od modema, da tako kažemo, a pre svega toga, za svaki slučaj, jel uopšte i modem dobija net od SBB-a tj. da li radi internet samo putem modema.

takodje postoji neki prokleti BAG kod 7-ce u komunikaciji sa jednim delom tih wifi rutera believe or not...

a pored toga probaj da uneses ip adresu (iz adresnog opsega tvog internet provajdera), gateway i DNS-ove,

za sve to cimaj provajdera... I onda probaj!

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!