Beli Eurokrem Posted March 26, 2010 Report Share Posted March 26, 2010 (edited) u pitanju je ovaj ruter http://www.lamaisoninfo.com/catalog/images/products/routeurs/reseautique/BELKINN150.jpg danas sam ga kupio i po prvi put se bavim ovako necim, daklem noob :) imam kablovski net i thomson modem. koristim windows 7 . povezao sam sve kako treba,eternetom zutim modem i ruter, u jedan sivi port na ruteru ubacio lan iz kompa, ruter u struju, modem u struju, i na ruteru mi sijaju jedino "wired" i "router" lampice, znaci dobro je povezano. lampica "modem" blinka crveno , ne znam zasto. imam jednu local area connection na koju kad kliknem status pise pod IP4 i IP6 connetivity : "No internet access", u properties sam stavljao "obtain automatically" sve i nista se ne desava, pokusavao sam i da u browseru kucam 192.168.2.1 , otvori mi stranicu rutera, tu sam isao rucno "dynamic connection" pa sam cak i kucao neke parametre. opet nista moze li mi neka dobra dusa pomoci da napravim taj jbni wireless na win7 ? hvala :) dajem na poklon original Starcraft 1+expanzija, nekoriscene, sa serijskim brojem, ko mi pomogne da namestim sve :) Edited March 26, 2010 by Beli Eurokrem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 26, 2010 Report Share Posted March 26, 2010 Pa čekaj, ima ovde više problema, koliko ja vidim, ili je samo rano ujutru za mene :) Prvo, na Local Area Connection ne možeš da uhvatiš wireless :) Drugo, pre svega toga treba da čekirša dal' uopšte ruter dobija net od modema, da tako kažemo, a pre svega toga, za svaki slučaj, jel uopšte i modem dobija net od SBB-a tj. da li radi internet samo putem modema. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted March 26, 2010 Report Share Posted March 26, 2010 ja sam skoro kupio ovakav ruter. ubaci disk koji si dobio uz ruter i on će automatski setovati sve kako treba, posle samo namesti security (preko istog softvera) da ti neko od komsija ne krade net i gg. Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted March 26, 2010 Report Share Posted March 26, 2010 (edited) kolko ja znam modem ide u sivi a komp u zhuti, bar je kod mene na linksysu tako, a koliko vidim ti si povezao obrnuto Edited March 26, 2010 by rev Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted March 26, 2010 Report Share Posted March 26, 2010 takodje postoji neki prokleti BAG kod 7-ce u komunikaciji sa jednim delom tih wifi rutera believe or not... a pored toga probaj da uneses ip adresu (iz adresnog opsega tvog internet provajdera), gateway i DNS-ove, za sve to cimaj provajdera... I onda probaj! Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 26, 2010 Report Share Posted March 26, 2010 Nije to bag nego treba da se uflešuje novi firmver u takve rutere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaurin Posted March 26, 2010 Report Share Posted March 26, 2010 gde je ta lampica "modem"? na ruteru ili modemu? da li si video sta kaze upustvo za blinkanje te lampice tom bojom? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts