voodoo_ Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Ja sam s Hajlijem ovde. Jebena država koja drži monopol na kockanje, a bar da te milione što državna lutrija uzme lakovernim penzionerima i domaćicama ulože u privredu ili tako nešto, nego bog zna na šta ih sprcaju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 oni se nisu registrovali ?:) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted March 4, 2010 Author Report Share Posted March 4, 2010 Sajt je bio napolju, porezi su tamo bili plaćeni, što bi se registrovali? Da li oni koji imaju firmu u Americi se takođe registruju i ovde? Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 pa ne ali sam procitao da su imali 11 racunara :) ovde :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted March 4, 2010 Author Report Share Posted March 4, 2010 pa? Ja kuć imam 4 kompa, znači kriminalac sam Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 nema pa !:) znamo za sta su ih koristili :)i nije 1 covek radio na 11 kompova :) eto vam nezakonite radnje :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted March 4, 2010 Author Report Share Posted March 4, 2010 al opet, oni su ostavljali oglase na infostudu za poslove. A tamo možeš da ostaviš jedino ako si firma, znači da imaju PIB i sve ostalo što treba, i da su verovatno tim ljudima uplaćivali doprinose i ostalo Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 pa mozemo samo da nagadjamo :) ja sam razumeo da nisu bili registrovani :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 To uopste nije poenta. Da su ih uhapsili za utaju poreza sve je kul mirna backa, ali oni su njih uhapsili za organizovanje nelegalni igara na srecu itd itd ... Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 (edited) na težak način? Ja ne znam kako je držanje bannera i linkova organizovanje klađenja? Molim te da mi pojasniš. Bottom line je, u sledećih par meseci ćemo videti garant sajtove za klađenje koji će da budu pod okriljem Lutrije, a neki Spinnaker i sl će to da odrade za njih, i svi srećni i zadovoljni. ако не знаш погледај још једном Закон о играма на срећу, који је овде цитиран, не би било згорег и да погледаш Закон о девизном пословању или Закон о спречавању прања новца и финансирања тероризма. сад бих, да имам времена, пошто имам Параграф, лепо цитирао све прекршене одредбе за РУР. међутим, моје драге колеге из Министарства финансија су то већ одрадиле, те су ова двојица допали творзе. држава има монополе и штити их. да ли је то фер? то је филозофско питање. Ma sve je to ok, pametan čovek zna čemu sve ovo vodi. Moj odgovor je upućen Draletu, koji je prvi tu kad treba da se pljuje DS, država i sl, ali zanimljivo, sad je našao da po prvi put brani državu, u situaciji gde se optužuju dva nevina čoveka koja su svojom pameću i umećem zaradili pare. по први пут браним државу? не буди смешан... па ДС пљујем зато што није довољно државотворан. где си изгубио све оне моје етатистичке констатације и позиције, да те лепо човек пита? :) НЕВИНИ?!?!?! који су памећу и умећем кршили закон и "зарадили" пола милиона евра? дааааааааај... овакав посао НЕ МОРА да буде нелегалан, али су они сматрали да је боље/лакше/уносније овако. мени је јасно да се развијају одређене навике, као последице хаотичног система, где се свако присуство закона или правила сматра атаком на "невине, паметне и срећне". то што су сви они зарадили на ове форе све до сад је ПРЕМИЈА рада на несређеним, тј. новим и маргиналним пределима пословања. тако су "зарадили" сви они пирамидални "трговци", "инвеститори", Језда и Дафина, разни зеленаши, перачи пара и сл. све сами паметњаковићи и способњаковићи из транзиционе економије... томе УВЕК дође крај, кад држава уђе у те сегменте и заведе ред. Ja sam s Hajlijem ovde. Jebena država koja drži monopol na kockanje, a bar da te milione što državna lutrija uzme lakovernim penzionerima i domaćicama ulože u privredu ili tako nešto, nego bog zna na šta ih sprcaju. то је зато што сте обојица анархисти, да не кажем анархолиберали. :) да будем конструктиван... где се паре ТРОШЕ је питање за ДРИ, премијера, Диану. како се скупљају, то је питање за Скупштину. лично, немам проблема са тим да се скупљају паре од "паметних, невиних и срећних" и 10х јачим темпом. и ЈАСНО И ГЛАСНО сам за то да се уведе 100х јача контрола трошења тих средстава. и да се либерализује сређено тржиште где држава нема монополе. гарант, Вуди, и ти исто овако мислиш као и ја. :) Edited March 4, 2010 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brank0 Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Da si u stvari procitao topik skontao bi da su oni te pare zaradili od sajtova za stranu publiku koji su im jako popularni i poseceni, a imaju ako sam dobro zapamtio oko 50 sajtova i ovi za nase prostore su im najmanje donosili od svega toga. Tako da tek tu ne kapiram kako mogu da im racunaju celu tu svotu kao "protivpravno zaradjenu" kad to oglasavanje nije bilo za srbiju vec strane zemlje. Teletabisi u panduraciji blage veze sa zivotom nemaju ni kad su u pitanju djura upucao peru slucajevi, a kamoli za nesto ovako. PS: te pare su zaradjene u vremenskom periodu od valjda 6 godina ... procitaj pre nego se prokenjas. Veruj mi da sam o ovome procitao puno vise od ovog topika, al nebitno. Vrlo dobro znam o kojim sajtovima se radi i da li su poseceni i koliko. Poenta mog "sve je jasno" je bila da je jasno sta je pravi razlog hapsenja. Iako jos uvek nisam nacisto s tim da li su te pare stigle samo od affiliate-a, znajuci kakve kombinacije se rade preko nekih slicnih domacih sajtova. Sto se tice Zakona o igrama na srecu, tamo pise sta pise. Da li oni potpadaju pod to? Da, makar to bio najmanji deo njihovog profita. Zakon je nakaradan, ali je na snazi. Al onda nek ih oglobe 50k dinara i kraj. To, medjutim, nekome nije u interesu... P.S. Razmisli da li pricas sa burazerom/ortakom ili ne. Mozda kod njih prolaze "prokenjavanja" ali kad se obracas nekom nepoznatom probaj da imas bar malo pristojnosti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 probaj da imas bar malo pristojnosti. пусте жеље, пусти снови... :))))) Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Bottom line je, u sledećih par meseci ćemo videti garant sajtove za klađenje koji će da budu pod okriljem Lutrije, a neki pEXIM i sl će to da odrade za njih, i svi srećni i zadovoljni. :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 хахахахаха... и Гуза да нам се омрси, мајку му!!! Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Omrsio bi se 3 radna vikenda :( Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 ма добио би и неки бонус, не кукај, матора дртино. са послодавцима само оштро. кад си добар у неком послу, ти требаш њима, а не они теби! :) Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted March 4, 2010 Author Report Share Posted March 4, 2010 Drale, i da su prekršili zakon o igrama na sreću, to su uradili i mnogi drugi pre njih, kojima ne fali dlaka sa glave. Ako ćemo da sečemo, sečemo sve, nemoj da se kola lome na jednima, dok pola države radi to isto.. A opet, dal su ga prekršili, to je veoma teško pitanje, jer svaki od onih članova (ono što sam ja gledao) može da se tumači na 5 načina. Po tom istom zakonu, mogu i mene da uhapse ako tebi kažem da za vikend igraš na Barsu kod kuće, jer ja isto tako podstrekujem igre na sreću i oglašavam ih.. Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 не, ако немаш КОРИСТ од тога... иначе, слажем се да треба сећи редом, али и сам знаш да неко мора да буде први, па све и да га следе још стотине... Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted March 4, 2010 Author Report Share Posted March 4, 2010 da, ali ako u priču dodam "najbolja kvota ti je u Mozzartu" onda imam korist, zar ne? Naravno, neću ja da idem u krajnost jer sigurno neće hapsiti tek tako ljude koji pričaju, ali ovo dovodi u pitanje da li će npr neko da ima blog gde će da piše o kladionici i sl. Tako možeš bukvalno da zatvoriš koga god hoćeš. Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 брате, зна се шта је маркетинг... паре се углавном перу преко маркетиншких и консалтинг услуга... ако примаш паре да би некога/нешто рекламирао, а на то немаш право, тј. тај потпада под рестриктивне одредбе закона (стране кладионице, у овом случају), онда си и ти у кршењу закона. закон је јасан. ми смо јурили стране полисе осигурања у Србији. исто је осуто дрвље и камење на нас како "кочимо европске интеграције", јер је "свуда у Европи нормално" да се осигураваш код кога год хоћеш. људи који су нас нападали су током 15 година згрнули милионе на пирамидама... просто НЕ МОЖЕШ тек тако да изнесеш/унесеш девизе из/у земље/у. закон је закон, ако се селективно примењује, треба притиснути да се примени боље или да се измени. на страну што сматрам да су конзервативне, тј. рестриктивне одредбе закона на месту и да их само треба ЈОШ строжије примењивати. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted March 4, 2010 Author Report Share Posted March 4, 2010 Da, al ti zakon dopušta da npr izneseš/uneseš 10k evra, ako se dobro sećam. Znači, oni su mogli da primaju pare na račun u USA, jer je tamo registrovan sajt, i da neko putuje stalno i donosi pare. Zakon je loš i katastrofalan, ne poštuju ga mnogi, a kola će se slomiti na najsitnijima u lancu. Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 (edited) да, ако би ти био приватно лице. ако се бавиш послом, онда просто НЕ МОЖЕШ ни један цент да унесеш/изнесеш без да је покривен папирима. ако имаш посао, а понашаш се као приватно лице, онда тајиш порез, тј. радиш на црно. ако и плаћаш порез, али покривајући се фиктивним папирима, онда переш паре. све су шупљине затворене законом... слажем се да закон не поштују многи, али то није аболиција за оне који су пали. :) едит: понављам, навијам да сви падну. Edited March 4, 2010 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted March 4, 2010 Author Report Share Posted March 4, 2010 svejedno, neka krenu onda redom i nek se zakon o internet poslovanju i klađenju i gomili stvari dopuni da pokrije sve rupe. Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 проблем је што ни један закон не покрива све рупе, али комбинација закона их покрива. е сад, закони нам јесу ригидни и цео систем нам је зарђао, уз то и они који треба да га спроводе су обично најлошији кадрови у земљи (бољи кадрови раде код приватника за неколико пута већу цифру). да и не спомињем корупцију. све у свему, стање је јако лоше...али, побољшава се. кад баш узмеш дуг период, од рецимо ових 10 година, евидентан је озбиљан напредак... Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted March 4, 2010 Author Report Share Posted March 4, 2010 pa sve rupe ne možeš da zatvoriš sigurno, ali možeš dobar deo da rešiš. Npr ceo zakon o Internet poslovanju ja mislim i da ne postoji, a nije da smo net dobili juče Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts