Jump to content

Blokiranje Facebook-a

Crno-Sunce

Recommended Posts

Kako da namestim da na nekim racunarima blokiram pristup facebooku?

Ne mogu da odem kod provajdera i da kazem to jer na pola kompova treba da ima face a na pola ne sme da ima face.

u pitanju su kompovi sa windows 7micom.

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

volim ljude koji imaju vremena da kenjaju a nemaju vremena da pomognu. ako vam se ne svidja sto pitam niko vas ne tera ni da citate ni da odgovarate.

ostalima puno hvala :)

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Nije mi jasna jedna stvar - traziti profesionalnu pomoc oko administracije male poslovne mreze na klanrur-u je kao traziti recepte za sarmu na benchmark forumu... Chemu? Ima mnogo foruma, mnogo internet resursa koji daju konkretne odgovore na sva tvoja pitanja. Svaki put pred postavljanjem neke teme na forumu gde trazim pomoc, prelopatam bar google u potrazi odgovora. Zar je to toliko teshko?

Shto se tiche blokiranja facebook-a, najbolji nachin da se to odradi je preko proxy-ja (kao shto je Sa1nt vec rekao). Proxy bi trebao biti na freebsd-u, postoji mali milion tutoriala kako namestiti mrezu da radi preko freebsd-a, kao naprimer ovaj:

http://www.vmunix.com/fbsd-book/network.phtml

А в чем сила, брат?

ako cemo da idemo tom logikom, onda nekih 80% ovog foruma treba da se obrise jer "odgovori postoje negde drugde"

u svakom slucaju izvinjavam se sto sam vam svima oduzeo dragocenih 2 minuta zivota da pogledate ovaj topic. necu ih vise otvarati pa cete mirne duse moci da surfujete netom ne gubeci vreme.

ako cemo da idemo tom logikom, onda nekih 80% ovog foruma treba da se obrise jer "odgovori postoje negde drugde"

nisam pominjao tu logiku, jer sve ima negde drugde

pominjem logiku da NESTO TAKO JEDNOSTAVNO I GUGLABILNO U DVE RECI I 11 SEKUNDI ne zasluzuje topik, tj da je bezobrazno postaviti takav topik

The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars!

A lol brate vi njemu predlazete da dize freebsd ruter i na njega da instalira squid za proxi i jos da podesava restrikcije na squidu ... ROFL

Svaki iole respektabilni cable ili adsl ruter danas ima opciju da blokiras sajtove. To je pravilan nacin da resis taj problem. Ako nemas takav ruter onda gledaj one nub opcije koje ce neko ko se iole razume moci da prejebe. Ovo sa freebsd proxijem ni ne pomisljaj ako nemas nekoga da ti to uradi.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

u svakom slucaju izvinjavam se sto sam vam svima oduzeo dragocenih 2 minuta zivota da pogledate ovaj topic. necu ih vise otvarati pa cete mirne duse moci da surfujete netom ne gubeci vreme.

Jel ti sredilo ono?

poz voz 2011

@mohican poenta je da na jednom kompu blokiram neke sajtova a na drugom kompu koji je fizicki udaljen 3 metra od ovog ti sajtovi mogu da se posete. te nub opcije mi skroz odgovaraju jer ljudi koji ce na tim kompovima raditi, jedva znaju da ga upale

@dread jesam, danke schon

Pa čekaj, zar ne možeš da prosto na tim "nub" kompovima staviš limited naloge, gde je zabranjeno prčkanje po opcijama, i na taj način zabraniš Facebook i slično, a sa druge strane, na drugim kompovima ostaviš "admin" naloge i ćao.

Ili na kraju krajeva skini one programe za banovanje sadržaja sa neta što keve instaliraju deci da ne bi igrali kvejk previše ili gledali rotten, i onda lepo tu ubaci facebook i ćao.

ma uradicu ovo sto je fatso rekao, staviti tu face, myspace i sl, kad zavrsim staviti read only, sto oni u limited nalogu ne mogu da menjaju.

gledao sam i te programe ali koliko sam video oni se placaju, a ja imam ogranicen budzet, a bolje mi je sa tim budzetom da uzmem win 7 na svim kompovima nego to.

Sa administratorskim privilegijama možeš svaki računar individualno konfigurisati (za ono što ti želiš) uz pomoć "Parental Controll-a" i definisati sve moguće zabrane vezane za igrice, razne web adrese, medije, vremensko ograničenje korišćenja računara i slično. Isto tako možeš i da kontrolišeš šta je sve korisnik radio i šta je pokušao da radi čekiranjem opcije za logovanje :) Idealno za roditelje koji imaju nestašnu dečicu a u ovom slučaju za nestašne kolege i koleginice :) Start > Control Panel > User Accounts and family safety > Setup parental controls for any user. Naravno ovo je opcija kada ćeš morati sve da radiš "peške" jer je koliko sam skapirao malo okruženje tj workgroup pošto nisi naveo kolika je mreža u pitanju i koliki je broj računara. U domenskom okruženju to je minut posla da se podesi na serveru :) naravno imaš opciju da odradiš polise kojima ćeš definisati zabranu na jednom računaru i onda samo copy/paste na računare na kojima je potrebna zabrana :) U principu ima 1000 načina da odradiš to što ti treba i bukvalno su ti ljudi napisali najkonstruktivnije. pozzzz!

Dobro Ćiro, znamo da si išao na MCITP:EA :))

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

@mohican poenta je da na jednom kompu blokiram neke sajtova a na drugom kompu koji je fizicki udaljen 3 metra od ovog ti sajtovi mogu da se posete. te nub opcije mi skroz odgovaraju jer ljudi koji ce na tim kompovima raditi, jedva znaju da ga upale

@dread jesam, danke schon

Na ruterima koje sam pominjao mozes blokirati po ip adresi.

Evo primera

linksis.jpg

Na edic pc list stavis listu ip adresa racunara koji ne mogu na face

selektujes everyday

i u website blocking by url stavis facebook.com

nauka ...

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

BRAVO PEJO!!!

jel ima i Coka? čisto i njemu da napišem BRAVO COKO!!!