Jump to content

Macbook Pro

exile

Recommended Posts

CAOS

Da li je neko imao prilike da se sigra sa macbook pro, recimo onaj novi od 13 incha sto imaju

Kakav je, je l vredi uzimati ovako ili ostajati na nekom obicnom lapu koji je chak i malo jachi od osnovne ponude tog mac-a ?

Ja sam cuo da ljudi samo hvale macbook-ove, jebem li ga.

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Da i kao kazu ovaj nov dizajn ovo ono, nova linija macbook-ova kao do jaja, bla bla...

Pa ne znaci fw za ziku nista, ali vala ce mi i trebati za skidanje videa za kamere, definitivno.

Da li njima moze da se menja hard disk, i dodaje ram stadnardno, ili je to neki specijalni apple-ov ram i hard ?

operativni sistem je sigurno mnogo bolji od svakog windowsa, a ti proceni da li postoje svi programi koji ti trebaju i da li samo zbog toga i fensi dizajna vredi dati više para.

da svi kao govore da je stabilan mega i da radi besprekorno, da se ne greje lap zbog tog aluminijumskog kucista itd...

Ako uzimaš, nemoj uzimati običan. U pravu je stator.

Kada jednom probaš Mac OS X, nećeš želeti da se vratiš na Win. Uopšte. I pogotovo zato što možeš da imaš Windows na Mac-u, za aplikacije koje ti fale, kroz Parallels ili Boot Camp.

Što se tiče DJinga, Mac tu pobeđuje naravno. Ean Golden je napisao na svom blogu: "Which operating system you use can actually play a part in the latency and performance of audio coming out of your computer. It turns out that the Macintosh native audio drivers are much better suited for high-quality mixing than the native Windows drivers. Expect a full article on this subject in the coming weeks."

Takođe, industrijski standard za produkciju elektronske muzike, Logic Studio, dostupan je samo na Mac-u. Sad će neko da se javi sa pričom o Abletonu, ali to nije bitno ovde.

I generalno, ceo OS je user-oriented - sve je nekako povezano. I update svih programa se rade sa dva klika.

Hard i RAM se menjaju poprilično jednostavno. Radi RAM svakog proizvođača, ali odgovarajuća vrsta naravno.

Da je skup, jeste. Papreno, jeste. Al' verujem da bi bio zadovoljan da uzmeš neki model.

I da, ja ne znam da Apple deli MBP-ove na generacije, ali znam da deli na delove godine/godinu, poput Late 2007, Mid 2009 (najnoviji)...

Sa druge strane, da ne bude da gledam na jedno oko, izašao je Win 7 i gomila novih laptopova, za koje čujem da su veoma kvalitetni. Ali to će morati neko drugi da ti preporuči, slabo pratim tu scenu.

Ali samo od jednog čoveka možete da čujete ovakav monolog.

E, riknuo mi znači USB od 32GB... ono, ubacim ga macbook pro, kao hoću nešto da kopiram, kad ono - read only, neće ništa. Ja uzmem i ubacim ga u drugi laptop gde mi je sedmica, kad ono opet, read only, kažem ja sebi, ma sranje ovi operativni sistemi, sad ću ja to, ubacim ga u linux, zadam komandu, kad ono gomile nekih errora izbacuje!

Morate ga voleti :)

Dobro ako moze da se menja (odnosno dodaje) ram i hard disk, moze se uzeti i najosnovniji pro model.

Ima li neke sushtinske razlike izmedju 13'' i 15'' ?

Koliko sam video nema hdmi ulaz ko na mom lapu, ali ima neki minidisplay port, ne znam sta je to ?

specs_connections_13_large20090608.png

Ovde ima samo jedan audio in i out izlaz, na 13 modelu

a na 15 ima dva ulaza:

specs_connections_15_large20090608.png

audio IN i audio OUT

ne znam iskreno koja je to razlika, i da li nesto menja...

Gledao sam danas pro malo po radnji, svidja mi se bash, skroz je sexy [8D]

Jedina velika prednost ovde je sto mogu da mi vrate PDV kad izlazim iz zemlje, u svakom slucaju me izadje mnogo jeftinije nego kod nas.

Sorry, ali slike su takve, daju ogromni razmak.

Edited by eX1|e

cene su uvek iste za poslednje tri generacije macbook pro-a...a ti ako ti se bash kupuje, trazi da ti neko donese sa zapada. Kod nas je dranje (cifre u dolarima koje se traze na sajtu apple-a kod nas su u evrima plus porez na luksuz i glupost)

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Ako ti nije zao para kupuj, Mac OSX je jedno savrshenstvo trenutno ga koristim na pc-u i zeleo bih da u skorijoj buducnosti imam recimo jedan macbook pro. Prosto je milina raditi u ovakvom okruzenju, josh posebno ako radish sa muzikom mislim da ce ti biti to pun pogodak. I nije mi jasno zashto ljudi govore da je macbook pro preskup? Da je puno para puno je ali ne mozesh ga porediti sa nekim msi-om jeftinim i slichima, macbook je ceo od aluminijuma i vrhunski je odradjen i cenu mu treba porediti sa recimo nekim sony-em te klase, jedino shto bi bilo jako loshe je da ti se pokvari a apple je malo sumljiv inache.

bnlsignature.jpg

Zashto nisam uzeo MacBook Pro:

Najjeftiniji MacBook Pro 13":

Intel® Core™ 2 Duo Mobile Processor 2.26GHz (3Mb Cache, 1066MHz FSB)

2048Mb, DDR3 1066MHz

13,3" 1280x800

160Gb (5400rpm) SATA

nVidia GeForce® 9400M 256Mb

DVD-Super Multi Double Layer

LAN 10/100/1000 Мбит/с (RJ45), WiFi, Bluetooth, Firewire

Camera iSight

1100 evra

Sony VAIO VGN-FW41MR

Intel® Core™ 2 Duo Mobile Processor 2.53GHz (3Mb Cache, 1066MHz FSB)

4096 Mb, DDR2 800MHz

16.4" FullHD 1920x1080

500Gb (5400rpm) SATA

Ati Mobility Radeon 4650 512 Mb DDR3

Blu-ray Disc™ Combo BD ROM/ DVD+-RW/+-R DL/RAM

LAN 10/100/1000 Мбит/с (RJ45), WiFi, Bluetooth, Firewire, Cardreader SD/MS

Motion Eye Camera 1280x1024

1100 evra

Mackbook Pro koji moze da prismrdi po karakteristikama ovom Sony-ju koshta 2200 evra... Izvinite, ali meni MacOS X ne koshta kao josh jedan komp. Da ne pricham da ovaj Sony jede zivu decu kada mu stavite Win7 x64 - performanse su u rangu desktop E6600, shto je, priznacete, za laptop svemirska brzina.

Edited by ZerBah

А в чем сила, брат?

U rusiji macbook pro kosta isto kao i ovde ... zanimljivo.

Mis'im, ako se uzima u USA, onda je cena fer, za te pare skroz kul, ali ovde kod nas je katastrofa. A i vazhna je stvar imati na umu i koliko ces posle da das na dodatke.

Recimo, ako izgubis punjac nekako, 10.000 dinara, minidisplay port za koji si pitao ti je za eksterni monitor, samim tim ti treba adapter minidisplay port na display port ili na DVI itd, on je 4000 dinara :) itd.

moja iskustvo sa popravljanjem macbook pro-a. Fabricka greska sa nvidia 8600 gts karticom na matichnoj- Apple priznao odgovornost i ponudio zamenu cele matichne zajedno za grafickom za dz.

Ovde, kod lokalnog licenciranog prodavca u Vuka Karadzica kao i u Comtrade-u....minimalna cena popravke 500 evra. Toliko o tome

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Da evo malo sikustvo sa domacim apple servisima, ako vam je komp u garanciji i bilo sta se desi a servis nece to da popravi samo trazite da vam to dostave napismeno na memorandumu njihove firme na srpskom i engleskom sa pecatom. Ako vas pitaju zasto kazite da bi ste se zalili visim instancama. Onda popravljaju sve i ne pitaju sta i kako :)