Jump to content

Podizanje foruma

Vladica^.^

Recommended Posts

Imam par pitanja vezanih za forum na kom bi išao live streaming jednog radia.

1. Koji forum mi predlažete? IPB, phpBB, vBulletin etc. i zašto :)

2. Koji hosting mi predlažete? Domaći ili strani? Koji paket?

3. Neki software za održavanje foruma?

Stvarno sam noob na ovom polju, ali verujem da ovde ima par ljudi koji mi može dati neki savet. :)

Hvala unapred!

P.S. I ako imate neke dodatne savete ili linkove koji mogu dalje da me upute, slobodno recite. :)

"This deck of cards is a little frayed around the edges, but then again so am I and I've got fewer suits..."

Hosting server, a može i streaming server, jer će mi i on očigledno trebati. Da kažemo za neki 64k kvalitet zvuka.

I ja sam mislio da je IPB najbolji. :)

Hosting server tje ti uskoro biti u fulu kod mene, a do tad imash Teslix nasheg dragog druga Sa1nt-a (nisam chuo ikakve zamerke?)

Mogu i ceo sajt da ti postavim, dodushe za novce...mada ne preterane, da se pozovemo na RUR Epic popust.

Streaming tje mozhda isto biti kod mene u fulu, i ideti po dve linije po kvalitetu (64k) i po broju slushalaca u istom trenutku.

Edited by Dreadlord

poz voz 2011

1. DEFINITIVNO IPB, svi ostali su boranija. Zasto ? Pa zato sto su najbolji :D

2. Zavisi, ja eto koristim za moj forum, neki domacinski quad core vps i sljaka odlicno, mada imam jebeni SMF i nikako da ga konvertujem i prebacim u IPB. Cekam tesliks, posto mi treba jos jedan kvalitetan host za sajt, a sad vidim dreadlord takodje uskoro nudi hosting i streaming usluge sto ce mi takodje trebati :D

3. Ko sto rece laki, IPB ima sve implementirane pakete za odrzavanje, zbog toga je on otac svih forum skripti! :D

Edited by pryda_h8

:v

Dreadlorde mogao bi da mi pustiš cene hosting servera (streaming takođe) na pm.

Ovo je svakako na duže staze, ali bih probao barem godinu dana kako radi. :)

Hvala svima na odgovorima. Ako imate još neki tips, slobodno recite. :)

P.S. Možda neki program za upravljanje streaming sadržajem?

"This deck of cards is a little frayed around the edges, but then again so am I and I've got fewer suits..."