Jump to content

Problem sa arhivama

Atomic

Recommended Posts

Naime, šta god da skinem sa interneta u poslednje vreme (a da je u rar, zip, iso, itd...) formatu, prilikom otpakivanja/instalacije mi prijavljuje grešku.

Čas corrupted archive, čas CRC error, pa zabada na random mestima prilikom instalacije (pređe preko fajla na kojem je ranije izbacivao error, pa pukne na nekom drugom).

Takođe se dešava prilikom skidnja fajlova preko programa koji su tipa Blizz dloader, kao i p2p programa.

Imam 2 različita harda, main Samsungov od 1TB, i jedan maxtorov od 250GB, na oba je isti problem.

Koristim Win7 7100rc verzije; WinRar, 7zip od programa za ekstraktovanje; PowerISO kao image čitač.

P.S. Da li je neko uspeo da osposobi daemon tools na win7, pošto se meni nakon instaliranja SPDT ili "kako se već to zove" modula i restartovanja kompa instalacija ponavlja i ponavlja i ponavlja ..

Hvala unapred.

Hvala puno, voodoo_

Jedini je problem što niti imam floppy, niti imam praznih cdova da bootujem, a preko usb-a ne znam. Tj, neće da radi. :)

Iskakao je meni dosta "memory management" BSOD, ako to nešto govori + mi non stop pucaju programi, što po nekoj logici znači da je memorija u kurcu.

Videću da proverim to nekako.

-edit-

Zaboravih da kažem da sam već probao sa novom verzijom DToolsa i neće. :)

Thx anyway.

P.S. Da li je neko uspeo da osposobi daemon tools na win7, pošto se meni nakon instaliranja SPDT ili "kako se već to zove" modula i restartovanja kompa instalacija ponavlja i ponavlja i ponavlja ..

Šljaka sve u 16, ona "lite" verzija, skinuo sa zvaničnog sajta.

evo ti potpuno noob friendly način da napraviš butabilni usb sa memtest-om:

1. skini ubuntu i snimi instalaciju na usb prema uputstvu sa sajta

2. butuj to i izaberi memtest opciju kad ti se pojavi boot ekran

3. profit

verovatno postoji i neki mali ne-desktop linux koji ima butabilni imidž sa memtest-om, al ovo znam da radi :)

E, hvala puno! Uspeo sam da odradim memtest, iako ne iz prvog puta jer nešto nije radio boot kako treba, te sam skinuo mali paket sa ovog sajta - http://www.pendrivelinux.com/testing-your-system-for-usb-boot-compatibility/

Ima memtest integrisan + fajl koji pretvori USBstick u bootabilan medij. Sada, ne znam da li radi i bez ubuntu-a skarabudženog na USB, jer sam dotični prvo instalirao.

Hiljadu i nešto errora pronađeno - pravac radnja po novu memoriju.

@ Lucky

Ne radi ni Lite verzija. Iako instalira SPTD 1.62, prilikom reboota mi non stop izbacuje error ekran gde traži SPTD verziju noviju od 1.60.

Hvala svima.