Jump to content

Novi zakon o bezbednosti saobracaja

Recommended Posts

Verovatno je obilazila drugu cisternu.

Ti stranci shto voze po Srbiji su blesavi. Jedno jutro se vracam sa turnira iz Subotice, ceo jebeni autoput do Beograda mi blicaju a ja idem 140km/h.

Ako se ja dobro secam, a meni je davno bilo kamioni, cisterne blablatrutj ne smeju ici brzom trakom cak ni preticati, ali tebi je verovatno blize da se setis.

Upucao bi sve profesionalne vozace koji krse propise, ajde da razumem neku zenu koja ne zna da vozi al eto vozi ali ovima je to profesija, a ubedljivo su najgori vozaci na putu i taksisti i kamiondzije i vozaci autobusa i mozda najgori, vozaci dostavnih vozila ...

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Citao sam danas u novinama da su ti što su zginuli zapravo žurili na sahranu Patrijarha.

A oko samog zakona, takođe sam pročitao da sada kad te zaustavi pandur ne smeš da izlaziš iz kola? Ja to, doduše kad se presaberem, nisam ni radio, ali znam ljude koji izlaze, kao, glupo im je da sede i gledaju pandura "odozdo". A to je valjda tipa pokušaj "zastrašivanja" otprilike. Kazna je 5000 dinara.

ne bih sad da ispadne da branim ovog lika, on je definitivno precenio svoje mogućnosti, mogućnosti automobila i konkretne deonice autoputa. samo kažem da brzine od preko 200 nisu svemirske, auto koji ide 200 je i dalje auto i, ako je sve drugo u redu, neće mu ništa biti.

ograničenja brzine na putevima van grada su smešno mala, i prosečan čovek kad vidi na 20 mesta na tom autoputu ograničenje 80 koje je tu sasvim bez razloga, ignoriše i ono kod bubanj potoka koje ima smisla.

Par saveta oko novog zakona.

1. Ne potpisujte zapisnik NIKADA.

2. Ako ne postoji neki neoborivi dokaz vašeg prekršaja, tipa video snimak sa onih "presretača", fotka prekoračenja brzine (ima i takvih radara), uvek idite kod sudije za prekršaje umesto da platite odmah jer su troškovi smešno veći (oko 1000 din), osporavajte da se tako desilo, tražite sučeljavanje sa pandurom, a zbog njihove efikasnosti po svoj prilici će zastariti stvar.

3. Ako ste pili, ali niste baš mortus pijani i naduvate tipa, 0.8, uložite prigovor da sumnjate u ispravnost aparata, tražite da vas vodi na vađenje krvi u urgentni. Epilog A, pandura mrzi da se cima da vas vodi do urgentnog i kako niste baš mortus pijani pušta vas. Epilog B, pandura mrzi da se cima da vas vodi do urgentnog piše zapisnik, a vi onda insistirate da u zapisnik unese da ste izrazili sumnju u ispravnost aparata - stvar pada na sudu. Epilog C, pandur vas vodi do urgentnog, kako niste prioritet za zbrinjavanje, čekate neko vreme, vama polako organizam obrađuje alkohol i on se smanjuje, izvade vam krv, dok laborant odradi vaš uzorak, alkohol isparava iz uzorka, po svoj prilici rezultat će biti u granicam dozvoljenog - opet ste se izvukli.

Sve ovo važi samo ako niste mortus, nego fazon 3-4 piva, 2-3 čaše vina itd...

Ako ste mortus i vozite, onda i treba da vam uzmu dozvolu! [:D]

Edited by Klinac Balavac

This post has been edited by Klinac Balavac

Nekome je dosta i 3-4 piva da bude mortus, a da (naravno) trvdi da nije. I zašto bi bio mortus da bi napravio sranje, dovoljno je da ti se procenjivanje i rasuđivanje od pića smanji za malo, pa da opet napraviš sranje. Zajebi to, drink+driving doesn't match.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."