Jump to content

Dan od 28 sati

Recommended Posts

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ili bi bilo sasvim dovoljno kada te mrtva korporacija ne bi terala da radish 10h dnevno pocev od 08:00 ili josh gore 09:00 a da uvece idesh na poslovne vecere sa klijentima van svog radnog vremena.

Nisam pomenuo, ali ajde da kazem da im je prva postavka o tome zashto ne 24h a 28h da potpuno pogreshna jer je vezuju sa ljudske navike i za to shto su ljudi hteli maksimalno da iskoriste svetlo, jer jelte nisu imali struju kao mi danas. NETACNO! 24h je vreme za koje se planeta Zemlja okrene oko svoje ose, i nema veze sa time ko ima svetlo a ko nema.

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

pa da bi se duzhe odmarao... [:D]

izmedju ostalog... u juti su uveli 4 radna dana i 3 slobodna, gde su ljudi radili 10 sati. I shta vishe bili su srecniji povodom toga, plus su ushtedeli na struji, gorivu itd:))

(jes da je off topic, al je tu negde in... nadam se da se ne ljuti moj brat gojko:))) )

http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1919162,00.html

sors:)

4 day work week ftw:D

( [;)] )...

“The finest steel has to go through the hottest fire...”

realnije bi bilo da pobedimo potrebu za snom, eto slobodnog vremena niotkuda

To se nece desiti, jer bez ciklusa sna dolazi do obolevanja mozga. Cak i da pobedimo smrt, ili produzimo zivot izuzetno dugo san ce i dalje biti potreban inace cemo mnogo rano umirati od mentalnih oboljenja. Ili cemo jednostavno drasticno povecati procenat ljudi koji boluje od demencije.

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

To se nece desiti, jer bez ciklusa sna dolazi do obolevanja mozga. Cak i da pobedimo smrt, ili produzimo zivot izuzetno dugo san ce i dalje biti potreban inace cemo mnogo rano umirati od mentalnih oboljenja. Ili cemo jednostavno drasticno povecati procenat ljudi koji boluje od demencije.

na onoj kratkoj emisiji na NG-u "faq" il tako nesto,kazu da se razvijaju lekovi koji uspesno pomazu za nespavanje i da cemo u buducnosti sve manje spavati,sto ce naravno menadzeri koristiti kao izgovor za duzi rad :)

Um caruje, Dundo Maroje!

Ma ta "pobeda" nespavanja i "lekovi protiv spavanja" se svode na kombinaciju hormona koje mozak luci tokom spavanja koji se veshtacki unose kroz lekove itd. To naravno veze sa mozgom nema, i samo je kratkotrajno reshenje koje ostavlja dugorocne posledice =P.

Nerealno je pobediti spavanje u potpunosti. Mozda cemo u buducnosti spavati manje ali bolje, ali kao mehanizam u ljudskom funkcionisanju i sa fizicke i sa psihicke strane cini mi se da je san nezamenljiv. Dodushe to je moje laicko mishljenje [:D].

postoji manji procenat ljudi kojima ciklus spavanja nije vezan za doba dana, i oni su jedini kojima bi ovo možda odgovaralo. a da je malo 24h, malo je.

Ja sam dugo mislio da sam jedan od ljudi kojima je malo 24h i da meni prirodni dan traje više... A onda sam pročitao naučno objašnjenje da se zapravo radi o efektima piljenja u monitor u kasnim večernjim satima što sjebava biološki časovnik. Čak postoji tzv. "svetlosna terapija" za tretiranje nekih oblika poremećaja sna, a tom svetlosnom terapijom mi piljenjem u monitor nehotice zlostavljamo sebe. Radi se o tome da količina svetla kojoj smo izloženi deluje na proizvodnju nekih enzima, hormona, čega već koji regulišu san.

Edited by Klinac Balavac

This post has been edited by Klinac Balavac

Ja sam dugo mislio da sam jedan od ljudi kojima je malo 24h i da meni prirodni dan traje više... A onda sam pročitao naučno objašnjenje da se zapravo radi o efektima piljenja u monitor u kasnim večernjim satima što sjebava biološki časovnik. Čak postoji tzv. "svetlosna terapija" za tretiranje nekih oblika poremećaja sna, a tom svetlosnom terapijom mi piljenjem u monitor nehotice zlostavljamo sebe. Radi se o tome da količina svetla kojoj smo izloženi deluje na proizvodnju nekih enzima, hormona, čega već koji regulišu san.

Melatonin, jedan od najvažnijih hormona koji učestvuju u regulisanju "biološkog časovnika" je osetljiv na svetlost, tj svetlost mu smanjuje funkciju a tama pospešuje. Zato je važno odsustvo izvora svetlosti u prostoriji u kojoj se spava, ili u tvom slučaju preterana izloženost svetlosti pred spavanje. Isto tako, za lakše ustajanje ujutru treba nam što "svetlija" prostorija.

Zamisli dan od 5-10 minuta, i ti jebes ceo dan!

ovaj lik je pobedio

gg

Nema tu nista vezano za nas mentalitet vec za mentalitet interneta i foruma gde je svako jak i svakome je pisa mnogo velika pa moze da se kurci jer zna da ga nece drmnuti neka pesnica iz monitora i sasuti mu sve zube niz grlo ( mlechne zube naravno ).

ovog dakija ovnuju svuda jebote
by Pesma-Mrtve-Dece