Jump to content

Finland: Pristup internetu obavezan zakonom

Recommended Posts

ne znam za tebe, mene informacije cine kulturno uzdignutim i srecnim.

apsolutno, ali malo je preterano svo to popularisanje informacionih tehnologija, zar ne osecate svo to guranje pod nos znacaja informisanosti i o najnebitnijim stvarima u zivotu.... kao da ces crci ako nemas internet, kao da si nize bice ako nemas svakodnevni pristup netu i sl... zivelo se i bez neta i sa sporim netom, sasvim lepo i prcalo se i pijanchilo i zajebavalo i vishe i kvalitetnije

da ja ne koristim internet, eto ne koristim ga vec nekih 11 godina, ja sam shizofrenik zapravo, i moja nadrkana strana je stalno online :)

i ovo je samo moj trip, mozda trenutni a mozda i vise, nemam pojma... nesto slicno mi se desilo i sa elektronskom muzikom kada sam jedno jutro zaista video oko sebe samo masnu prenadrogiranu ruznu iskrivljenu znojavu masu u grcevima i to je bio pocetak kraja zestokog rejva, to je bilo 2006. [:D]

Been there. Seen that. Got the scars. ;)

e tako, isprdeh se lepo... poz poz poz

fallout_table.gif

Ja koristim internet praktično od kada se pojavio u Srbiji, a pre toga sam koristio one BBS-ove i slične kerefeke... I kao neko ko toliko koristi interntet, kao neko ko praktično više svoje obrazovanosti duguje internetu nego Beogradskom univerzitetu, kao neko ko se bukvalno oseća kao da nema struju i vodu kada mu nestane net kažem da je G!!! većim delom u pravu.

Inernet bi mogao da se uporedi sa matrix infrastrukturom, onim cevčicama što dolaze do tebe, simuliraju ti život, hrane te... Eto jedino što još nismo na tom stadijumu da ta infrastruktura može da te i fiziološki hrani i što je još koliko toliko u domenu naše volje. Ali internet definitivno sve više postaje infrastruktura za simulaciju života. Facebook je jedna velika stepenica u tome, ali čak i ovakvi forumi služe da bi se u nekoj meri, u nekom delu veštački zadovoljila naša društvena potreba, naša potreba za komunikacijom, razmenom. Nekada su to ljudi radili u kafani, sada to rade preko neta... Gubljenjem tog ličnog kontakta, kvalitet komunikacije drastično opada. Čini mi se kada bi stvari bile udešene tako da internet moramo da koristimo makar stojećki, da bi ga mnogo pametnije i selektivnije koristili. Nije problem u samom internetu kao takvom, nego možda baš u toj njegovoj predostupnosti i ljudskoj lenjosti. Apsolutno mislim, da čovek sa jednom posetom beogradskom sajmu knjiga i napunjenim pikapom istih, pravac planina, može da živi kvalitetnije i sebe više da usavrši nego prosečan internet korisnik sa multimegabitnom konekcijom za isti vremenski period (decenija npr.).

Edited by Klinac Balavac

This post has been edited by Klinac Balavac