Jump to content

TV

Sa1Nt

Recommended Posts

Drugari, reshih da uzmem sebi TV posle 7 godina, pa mi treba mala pomoc poshto se ne razumem u nove tehnologije ;) Elem, razmishljam da uzmem LCD, konkretno Sony Bravia mi se dopada.. e sad, requirements su da bude full HD i dobar zvuk, u ostatak se ne razumem jebiga...

ono shto sam gledao a chini mi se ok je ovo:

http://www.tehnomanija.rs/katalog/sony-tel...l-26b4030k.html

http://www.tehnomanija.rs/katalog/sony-tel...l-26b4050k.html

http://www.tehnomanija.rs/katalog/sony-tel...l-26u4000k.html

Ovaj zadnji mi nekako najbolje deluje, al' bi mi prijalo par saveta valja li ovo i da li ipak treba uzeti plazmu itd.. Uglavnom, svi saveti su dobrodoshli..

'fala :)

nijedan od ova tri ti nije full hd, dragane :) full hd je 1080p, tj 1920x1080, a ovi su svi 720p.

počni od toga šta ćeš gledati na tom televizoru. kvalitet slike i zvuka preko kablovske je i dalje sranje, tako da bolje batali priču ako ti je do toga.

takođe, nije realno da očekuješ da tv da dobar zvuk. za gledanje televizije je to irelevantno pošto je signal ionako sranje, a sve što puštaš sa kompa/dvda/blureja puštaj preko zasebnog ozvučenja ako oćeš kvalitet.

Koliko para bi izdvojio za tv? Ako zelish da povezujesh komp na njega ili pustash blueray filmove onda uzmi Samsung LCD, ukoliko zelish uglavnom da gledash kablovsku ili tv signal uzmi Panasonic plazmu ona je negde oko 70 - 80k ali za te pare imash zaista odlichan televizor. Uglavnom na lcd-u tv signal izgleda jako loshe i vide se one nesretne kockice. Ako imash mogucnost za sbb d3 uzmi svakako, vidno ce poboljshati situaciju.

bnlsignature.jpg

dobra ideja, i'll do that.. :) btw. uglavnom tehniku kupujem u tehnomaniji (zato sam linkovao modele sa njihovog sajta), za sada imam veoma dobra iskustva sa njima, nishta mi nije crklo a gro stvari sam kod njih kupio (ukljuchujuci i stari 72" LG CRT televizor koji josh shljaka posle 7 godina :)))..

Ja imam 72 cm CRT Samsungov, stvarno je ogroman, posebno kad si navikao na LCD tehnologiju :)

A što se tebe draganče tiče, Bravia je kul izbor ali realno i LG i Samsung imaju super LCD modele. FullHD je nešto malo skuplji ali ima da se uklopi u taj cenovnik rang, a zvuk ako hoćeš baš dobar "moraćeš" da uradiš ovo što je predložio Ivanko.

ako vas ne mrzi bacite modele za koje mislite da valjaju chisto da mogu da uporedim :)

btw. koliko mi znachi to full hd/hd ready? ne vidim da cu gledati bluray filmove anytime soon, a digitalna TV je kod nas smeshna pa da se ne tripujem bezveze da jurim fullhd tv onda :)

e da, shto se tiche zvuka ne trazhim zlo, al' barem da bude OK kvalitet.. recimo na ovom mom CRTu je ok slika, al' je zvuk kriminal pa sam se zato smorio :D

ako nećeš da gledaš hd sadržaj svučen s neta onda se postavlja pitanje zašto kupuješ televizor :)

na takvom ekranu ćeš itekako videti da je slika sa dvd-a (i divx-a) loša, treba ti nešto od ovih novijih formata (blurej, h264 i tako ti) da bi iskoristio pun potencijal.

sve zavisi na sta si navikao :) ja vec neko vreme ne gledam film dok se ne pojavi kakav mkv od 2 gb - a to je nekakav minimum, pogotovo kada odgledash br na velikim dijagonalama, makar jednom kod ortaka ili negde ... naravno ako negde zapne gleda se sta ima :)

fallout_table.gif

evo ti link sa hifi-forumi o panasonic plazmama, kao shto ljudi kazu najbolje su posle pionira s tim shto je pionir 42" 185 000 a panasonic 80 000, vecina ljudi sa tog foruma su pokupovali te panasonice... Imash tamo iskustva. A i mislim da je od nedavno panasonic pocheo da proizvodi panele za pioneer.

http://www.hifi-forumi.com/forum/viewtopic...492&start=0

bnlsignature.jpg

Na 32" full hd ti nema nikakav smisao osim ako ga neces gledati sa pola metra razdaljine. Full hd je po meni totalno nebitna stavka to je po meni za televizore od 50" koje gledash sa 3 metra razdaljine. Najbolji TV od svih pre godinu dana bio je proglashen Pioneer 42" 720p znachi hd ready. Najbolje je da odesh u prodavnicu i lichno pogledash pa shta ti se svidja to uzmesh...

Edited by Goga[TT]
bnlsignature.jpg