Dule_smor Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 da, ali je dozvoljeno pitati koleta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 Despot Vuk Branković, koji je ratovao za Mađare. Sad tek videh duletov sig (pošto su mi inače ugašeni sigovi), i pade mi na pamet pitanje: Kako se zove ovaj simbol i zbog čega je pogrešno koristiti ga u vezi sa medicinom? HINT: malo grčke mitologije na pomolu ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 znam samo da je ovo neka verzija eskulapovog stapa (ima samo jednu zmiju jelte) i da ga koriste vojni saniteti kao svoj logo...e sad u cemu je tacno fora ne znam stvarno:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Gotti_ Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 (edited) Lici mi na Merkurov stap : ) Edited March 6, 2010 by _Gotti_ don't grow up it's a trap Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 (edited) Lici mi na Merkurov stap : ) Bravo Gotti, mada je to Hermesov štap, Merkur je njegova rimska kopija. E sad, vratimo se duletovom postu: Eskulap je u grčkoj mitologiji bog medicine i zdravlja. Eskulapov štap je simbol medicine, ali on izgleda ovako i nikako drugačije: Ali kako onda da se Hermesov štap pojavljuje na sve strane? Zbrka je nastala odavde: Američki armijski sanitetski korpus je 1902. usvojio ovaj amblem misleći da je varijacija Eskulapovog štapa (ipak izgleda zajebanije od pravog). Logo se proširio po svetu medicine pre nego što je neko otkrio grešku, posle čega su neki vratili Eskulapa na logo. Ostali su ukopali pozicije i izgradili teoriju da je Hermesov štap simbol neutralnosti saniteta, tako da je još uvek u značajnoj meri prisutan u Severnoj Americi, kao i u državama koje su u njihovoj zoni uticaja. Postoji i čuvena gravura na kojoj Eskulap ne da Merkuru i Hermesu da napastvuju njegove tri ćerke, koje predstavljaju tri aspekta medicine edit: dodat vremenski okvir kada se sve ovo dešavalo Sise Gotti sledeći! Edited March 7, 2010 by cali Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 вау. MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 znaci opet su smrdljivi ameri krivi za sve:)...fala kali na pojasnjenju, al zadrzacu signu ipak, sto ti kazes zajebanije izgleda:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Gotti_ Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 Posto je red na mene ajmo onda ovako ... Ko je bio Pakacijan iz Viminacijuma ?! don't grow up it's a trap Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted March 11, 2010 Report Share Posted March 11, 2010 Nemoj slučajno da daš neki hint :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Gotti_ Posted March 12, 2010 Report Share Posted March 12, 2010 3vek ove ere Rimsko carstvo : ) don't grow up it's a trap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 12, 2010 Report Share Posted March 12, 2010 одустајемо. MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Gotti_ Posted March 12, 2010 Report Share Posted March 12, 2010 Pakacijan je Rimski imperator koga su legionari izvikali za cara u Viminacijumu , danas Kostolac A Galijen je dosao i porusio Viminacijum i ubio ga ! don't grow up it's a trap Link to comment Share on other sites More sharing options...
tracktorista Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 galijen bandit \m/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 признајем, слаб сам са историјом Рима после 1. в.н.е. хајде Готи, поново постављаш питање. MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Gotti_ Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 Ko su bili Tribali ? hint: oko 500 godina pre Hrista ! don't grow up it's a trap Link to comment Share on other sites More sharing options...
tracktorista Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 da nisi dao hint rekao bih dizelaska fora \m/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted March 14, 2010 Author Report Share Posted March 14, 2010 skandinavska plemena? The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Gotti_ Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 ma jok : ) don't grow up it's a trap Link to comment Share on other sites More sharing options...
markotod91 Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Pleme koje je zivelo na teritoriji Rumunije i Srbije oko 6. vekog pre nove ere Od kako igram sa Krekijem, moja zena vise ne hrche. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markotod91 Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 Ok, mislio sam da ce se Gotti javiti da kaze "nastavi" al' posto ga nema (a znam da je odgovor tacan), postavljam onda Ko je rekao: "Smrt nam se svima smeši, jedino što čovek može je da uzvrati osmeh"? Od kako igram sa Krekijem, moja zena vise ne hrche. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unknown user 234 Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 (edited) rimski imperator, stoicki filozof i, iznad svega, veliki kosmopolita Marko Aurelije Edited March 15, 2010 by prime_abuse Link to comment Share on other sites More sharing options...
tracktorista Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 bas sam hteo to reci (ne tako opsirno :D) kreki izgleda uci rimsko doba u skoli \m/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
markotod91 Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 @traktorista: brave care, fejlov'o si @prime_abuse: continue Od kako igram sa Krekijem, moja zena vise ne hrche. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 al moram priznati da i mene iznenađuje tvoja zainteresovanost starim rimom, posebno zbog toga što sam se jedno vreme plašio da ti ne uraste tarzanka, ako smem tako da se izrazim. pozitivan pomak, u svakom slučaju; samo nastavi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
markotod91 Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 Aman ljudi, ne ucim stare rimljane jer u cetvrtoj godini srednje elektrotehnicke skole ni nema istorije, a frizura nema nikakve veze sa mojim interesovanjima, ja sam oduvek voleo istoriju (bas zbog toga mi je i zao sto se nisam ranije opredelio za Filozofski fakultet), a pogotovo Starorimsko carstvo i Fasisticki period. Uostalom, ovo je kviz, ili postavite neko konkretno pitanje ili fuck off. Od kako igram sa Krekijem, moja zena vise ne hrche. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts