Jump to content

Slike forumaša


Recommended Posts

  • Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kad je konobar nadrkan on to ne ipoljava samo shto tje mrko da te gleda, imam par drugara koji su radili ili rade kao konobari ili kuvari. Znaju da budu bash stoka, a da ti to ne kontash, pa posle da "likuju" sa ostalim kelnerima, shankerima i ostalima shto su uhvatili boga za muda.

Al ja ne bih vishe o konobarima, vi nastavite ako zhelite ...

Link to comment
Share on other sites

Na stranu sto u ovom lokalu prvi put nosim tacnu,ima bitne razlike izmedju sankera i konobara.Sanker ima mnogo vise slobode i mnogo vise ulazhe u kontakt sa klijentima.Ili sam mozda ja jednostavno drugaciji.Ja sa svakim gostom pokusam da ostvarim neki kontakt,ukoliko je neodluchan pokusam da mu pomognem u izboru,uvek se trudim da se nasalim i slichno.Cinjenica je da nisu svuda takvi,i jasno mi je o chemu Prota pricha.Prvi primer su kompleksashi iz Panceva koji u Pancevu piju jelen i uzimaju kusur do 10 dinara a onda odu u Bg i piju hajneken i ostavljaju brdo bakshisha nekom majmunu koji to ocekuje po defoltu.I sto se tiche samog kusura,tih 10-20 dinara koji se zaokruzhe na pedeseticu ili stotku ubedjen sam da nikome ne znache,a ljudima koji se bave tim poslom znache.Ne smorim se kad mi neko ne ostavi bakshish niti cu ga sledeci put usluzhiti loshije zbog toga.Ali jbg,to sam ja,mozda bih mogao da pocnem da glumim majmuna.

 

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

 

Link to comment
Share on other sites

Gledam kako ovog lika boli kara i onda se smorim gde radim i sto se uopste bavim ovim poslom.

 

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

 

Link to comment
Share on other sites

Na stranu sto u ovom lokalu prvi put nosim tacnu,ima bitne razlike izmedju sankera i konobara.Sanker ima mnogo vise slobode i mnogo vise ulazhe u kontakt sa klijentima.Ili sam mozda ja jednostavno drugaciji.Ja sa svakim gostom pokusam da ostvarim neki kontakt,ukoliko je neodluchan pokusam da mu pomognem u izboru,uvek se trudim da se nasalim i slichno.Cinjenica je da nisu svuda takvi,i jasno mi je o chemu Prota pricha.Prvi primer su kompleksashi iz Panceva koji u Pancevu piju jelen i uzimaju kusur do 10 dinara a onda odu u Bg i piju hajneken i ostavljaju brdo bakshisha nekom majmunu koji to ocekuje po defoltu.I sto se tiche samog kusura,tih 10-20 dinara koji se zaokruzhe na pedeseticu ili stotku ubedjen sam da nikome ne znache,a ljudima koji se bave tim poslom znache.Ne smorim se kad mi neko ne ostavi bakshish niti cu ga sledeci put usluzhiti loshije zbog toga.Ali jbg,to sam ja,mozda bih mogao da pocnem da glumim majmuna.

upravo tako!

ali,niko ko nije radio u kaficu ne moze da razume koliko znaci 10-20din baksisa...

2ch4bup.jpg

Link to comment
Share on other sites

Cela prica iza baksisa danas ne pije vodu da se razumemo. Pre se baksis davao kelenrima iz prostog razloga sto je to bio najgore placen posao, pa su ljudi pomagali (kao za uslugu!). Ali to odavno vise nije tako ... jebote, sedeo sam na mestima gde kelneri mlate sigurno 2x vise love od mene... mozda i 3x vise, al i dalje pokusavam da bude priseban :) Koje je onda fora da ja njemu ostavim baksis? :) Enivej, uvek ostavljam kintu, jer sam navikao ... ali cela ta logika mi je smesna, i u danasnje vreme nerealna.

Edited by Coll

sex, drugs and bio food!

Link to comment
Share on other sites

i dalje je konobarski posao placen bedno, i zaista se 'zivi' od baksisa, pa makar on bio i 5din.

nabijem na kurac sve koji se drkaju na konobare/sankere, da radite taj posao znali bi koliko je tezak i koliko ima mentola koje morate da trpite.

ne kazem da je neki drugi posao laksi sto se toga tice (da moras da trpis raznorazne debile) ali ono, imajte razumevanja.

Link to comment
Share on other sites

i dalje je konobarski posao placen bedno, i zaista se 'zivi' od baksisa, pa makar on bio i 5din.

nabijem na kurac sve koji se drkaju na konobare/sankere, da radite taj posao znali bi koliko je tezak i koliko ima mentola koje morate da trpite.

ne kazem da je neki drugi posao laksi sto se toga tice (da moras da trpis raznorazne debile) ali ono, imajte razumevanja.

Nađi ti bolje pravi posao, umesto da tu kukaš kako ti je teško nošenje i pranje čaša!

Ženo jedna!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Create New...