Jump to content

Ajmo svi

Recommended Posts

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

postavi sebi cilj (ili vise ciljeva) koji te pali i ispunjava, isplaniraj kako do njega da dodjes i svaki dan radi na tome da do njega dodjes. tako ces da ispunis svakodnevnicu, znaces da ides prema necemu sto zelis i nece ti biti toliki bedak kao sada.

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Kuknjava u prazno nigde ne vodi.

Treba lepo sesti i raskrstiti sa sobom, napraviti mali spisak obaveza/duznosti/cegagodstookupiravreme i videti sta je od toga potrebno (ne shvatajte ovo bukvalno), a sta samo uzima vreme i resurse. Onda lepo kazes sebi, e jebiga, ovih stvari moram da se resim kako znam i umem - bice tesko, ali bolje da krenem napred nego da cekam da se sve od sebe samo sredi jer se to nece desiti.

Mi sami smo krojaci nase sudbine i sve (99%) zavisi od nas i nasih poteza koje smo nacinili ili koje cemo tek naciniti. Moze da se drka kurac i uvece legne sa mislju "PREZIV'O SAM I DANAS FAK JEA 8D", a sutra prva misao da budu svi problemi od juce/prekjuce/etc ili da se legne sa mislju "One down, many to go!" i da se budis sa jednim manje problemom.

Jeste post jedenja govana kutlacom (in b4, faggots), ali drugacije ne moze.

Odmah se vidi ol skool quest gangstah ;)

Po meni je za sve planove najbitnija osnova a to je posao. Sa poslom dolaze i pare (no shit sherlock?!?1) a sa parama i vid slobode - tj resursi za osamostaljenje, putovanja, stvari koje vas zanimaju, devojke itd. Kad se to resi, dosta i okolnih problema nestane...

A da je naci u danasnje vreme dobar posao pain in the ass, jeste .... al sta je tu je.

sex, drugs and bio food!

Mi jesmo krojaci svoje sudbine na gro planu.

Ali te price tipa :"medo brundo ako jako zelis desice ti se" , "kreni ka cilju i ostvarice se", "veruj u sebe i budi samopouzdan i koracaj isturene brade i pravih ramena" i slicno su totalni bullshit.

Mnostvo sitnica utice strasno na sudbinu i stvari.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

vitjo, isto tako stoji da ti do sada nisi morao da brinesh o nekim stvarima pa su ti nepoznanica (shto je pozitivno), tako da tvoje mishljenje nije toliko merodavno ali je definitivno dobar nachin razmishljanja... bice od tebe neshto! :))

Kada se chovek osamostali, ali zaista osamostali - da nema ni mame, ni tate, ni rodjaka koji mogu da uskoche i pomognu i kada ima porodicu koju treba da izdrzava, onda krece pravi zivot i pravi problemi. Sve do toga je sviranje k*rcu.

Kada izgubish posao zbog krize i balansirash na poslednjih nekoliko stotina evra, zena ti ne radi, treba placati kredit itd. - e to je frka. Kada pogledash klincu od 2 godine u ochi i znash da ce za nekoliko dana parama da dodje kraj prvo shta zelish da uradish je da krenesh da plachesh. Ali treba naterati sebe ne razmishljati pesimistichki i krenuti opet na vrh. I noktima se drzati za asfalt jebenog megapolisa i gaziti sve da bi mogao da prehranish familiju. Dok ne prodjesh kroz to, sve ostalo je palamudjenje...

А в чем сила, брат?

Nisam u fazonu "LOL NABS", vishe sam u fazonu da ne treba ochajavati - to shto mi se chinilo strashnim i ekstremnim pre 10-ak godina, sada izgleda smeshno. To kroz shto si proshao te uchi kako da se borish sa tim shto te cheka. I tako u krug. Glavu gore i pichi.

edit: 6K postova :)

Edited by ZerBah

А в чем сила, брат?

Dok ne otvrdnes i ne postanes matori prdonja :)

Grebi, grabi, rmbaj, vise, bolje jace.

Trenutno najvise treba skupiti muda i otici ziveti na selo i praviti sve sam za sebe. Jebes ti ovakav zivot :)

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

svako svoju muku muchi :)

sto rece srba, samo zdravlje da te posluzi, i nebo je granica :)

a te priche uvek moze biti gore zajebi, kazesh ovo je najgore i moze mi biti samo bolje, postavish sebi cilj, realan+nesto malo vishe, i grabish i radish i oslanjash se na razultate koliko god oni bili mali u pocetku...

fallout_table.gif

Voleo bih da ovaj Igor ode malo na to selo pa da vidi kako je :)

I ljudi koji tamo žive oduvek jedva krpe kraj s krajem, a oni što imaju pare, imaju zahvaljujući nepoljoprivrednim poslovima. A on preporučuje "odeš na selo i napraviš sam sve", lol :D

moj brat ide do arilja kupuje malinu i prodaje je u beogradu ne znam na pijaci (na veliko), u celoj toj transakciji dobar je cistih 5-6k din dnevno... nije to loshe, ali to je periodichno i sezonski i nikad nisi na sigurnom sta ces ubosti, i tako :)

nashem selu treba samo malo organizacije, malo podstreka, i da se prestanu uvoziti smrznuta sranja iz EU

fallout_table.gif

Voleo bih da ovaj Igor ode malo na to selo pa da vidi kako je :)

I ljudi koji tamo žive oduvek jedva krpe kraj s krajem, a oni što imaju pare, imaju zahvaljujući nepoljoprivrednim poslovima. A on preporučuje "odeš na selo i napraviš sam sve", lol :D

Ma brate, ores, jebes kozicu, imas pilice...vrh jebeni. Nema "stalnog usavrsavanja", "continuous learning-a", "self-achievmenta", "corporate awarenessa" i slicnih govana. Ne stoji ti niko nad glavom i ne vice "jos jos joooos"

Seljaci su organizovani, problem je u preprodavcima koji uzimaju sve, uz pomoć vlasti.

Baš sad su bili protesti oko cene malina, i kao skupili se na RTS-u, proizvođačima nisu dali da pisnu, doveli nekog hladnjačara iz Šapca lol koji veze nema sa pričom u zlatiborskom kraju, doveli nekog zamenika od zamenika ministra, bla truć, cena je realna, proizvođači su mnogo bahati, ajte ćao.

Nema života na selu. Osim da si stalno pijan al tako možeš i u gradu stalno da duvaš.

Ma brate, ores, jebes kozicu, imas pilice...vrh jebeni. Nema "stalnog usavrsavanja", "continuous learning-a", "self-achievmenta", "corporate awarenessa" i slicnih govana. Ne stoji ti niko nad glavom i ne vice "jos jos joooos"

Stoje deca koja oće da jedu.

Stoji Damoklov mač u vidu sve gorih kiša i sve gorih suša, niske cene (12 dinara za kilo trešanja lol, ej! Ko kad bi ti radio taj posao u Peximu za 20 hiljada mesečno, otprilike), nestajanje struje čim dune vetar, stalno gledaš u nebo itd.

Aj ako živiš u ravnici na manjem imanju pored magistrale, al ja sam recimo u brdu, imanje ogromno a raštrkano po strminama, NON STOP imaš da radiš i to sve maintenance poslove, crkneš a nikakav rezultat ne vidiš, gde si bio nigde šta si radio ništa. Prošlo je vreme individualne proizvodnje, nego je ovo lopovska država pa i kad bi hteo da se fokusiraš samo na jednu ili dve kulture i da napraviš sirius biznis od toga, odraće te do gole kože osim ako nisi debelo na prst u dupe s vlašću (a u tom slučaju koji moj se jebavaš sa poljoprivredom onda).

A i brate tebe opterećuju selfachievmenti i continuous learning jer hoćeš da se baviš takvim premium poslom. Spusti loptu i biće ti lakše i u gradu.

Zapravo sve sto ja hocu je da sedim na terasi i cirkam

Eventualno u boljem slucaju da sedim ispred SVOJE ćevabdžinice i polivam noge u plastičnim adidas papučama vodom iz baštenskog creva, koja povremeno prsne i slučajne prolaznice.

Čitao sam o dvoje mladih (lol) koji su umesto da dignu 2^245 eura za kredit za ćumez od 50 kvadrata, otišli u centralnu srbiju, kupili za te pare kuću-prateće objekte-zemlju i prave za sebe i jebe im se za grad i kurac. Možda je žvaka, možda je laž, ali deluje primamljivo :)

// sad sam se setio nekog priloga iz vesti, lik fura farmu jabuka, ima ulaganja od ~15k evra po hektaru prve godine, jos par soma godisnje do cetvrte, kada mu postaje isplativa akcija. posle se userava od love. ali jbga, neprekidno navodnjavanje, odlicne sadnice, zastita od grada kurac palac. a ovi cekaju da im nikne pa samo da pokupe

Znam i ja jednog što ima nepreglednu plantažu malina i 90 (devedeset) radnika u sezoni, svaki dan mu naberu 7 tona malina (7 hiljada evra). Ali to je poduhvat kao kad bi u gradu otvorio svoju firmu a da nije neka prčvara sa 5 radnika. Aj ti otvori firmu matori ako se već može u teoriji.

Nije svako za preduzetnika, ljudi moraju da mogu da rade i kao obični šljakeri al da žive koliko-toliko dostojanstveno od rada. A to u selu ne biva, tj odnos količine rada i dobijenog je veoma nesrazmeran.