~JungleBoY~ Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 Boga mi, ja sam se bas smorio apropo glasa. Delovalo mi je do moga ozbiljno, lupao sam fejspalm svakih 5 min. u bioskopu. U betmen begins-u mi i nije toliko smetalo mozda koliko u novom dark knight-u, jbt ovde lik neprestano growluje, sto kaze dule, zvuci kao da ima rak grla. Da stavimo na stranu sto originalni betmen nema veze s' takvim zvukovima, tj. da se vadimo na novi koncept i povecanu dozu realizma (sto je ok), no i tad to po meni nije dovoljno da se odbrani katastrofalno los odabir glasa, Ljudi seru za Magie Gylenhaal i za njen glas kako se nije uklopila dza bu, (nije da se ne slazem, bolja mi je bila Katie u prvom delu), al' u odnosu na bejla koji krene da se kezi i huce na kraju filma "this ciiiityyy has shooooowed youuuuu that there is stillllll gooooooooood"... idi bre, smesno izgleda, ja ono nisam mogao da shvatim ozbiljno. Al' ocigledno da solidnom broju ljudi ovo ne zapada za oko, jebiga, meni je smetalo, sta da radim. Mogu ja da zamislim betmena i sve to, kako se trudi da promeni tonalitet i boju glasa u filmu radi vece misterioznosti i sto boljeg sakrivanja (sta vise, to zvuci sasvim logicno i plauzabilno), al' u tom slucaju se ne bi' setao gradom i zvucao kao da snimam novi death-metal album. Da se razumemo, i da 'ocu, ne mogu da stavim krivicu ni na koga zbog takvog odabira, evidentno je da su se trudili da sve izgleda tako da ima donekle potporu u realnosti, ali kod mene to jednostavno nije upalilo vec postiglo kontra-efekat. Cini mi se da su jednostavno preterali kvantitativno, jerbo mi nije TOLIKO smetalo u begins-u, tj. bilo mi je podnosljivo. A mozda sam i jednostavno pristrasan jer mi je originalni betmenov glas uvek bio megakul, pa ovaj novi, kol'ko god bio "realan" mi ne pije vodu. Jer, na kraju krajeva, betmen je stripski junak, i koliko god bilo pohvalno sto je neko uzeo takvu temu i od nje pokusao da napravi film koji prelazi granice stripske fikcije i trudi se da pruzi istu ideju samo u realnijem svetu, let's face it, postoji, bar za mene, granica gde povecana doza realizma moze samo da sjebe stvar. E da, i meni je bolji Kiton, kao sto je rekao onajliksanaocarama, zbog celog tog skrivenog bola koje se jasno vidi na Kitonovom celu, dok Bejla u vecem delu filma zaticemo u scenama gde izgleda opustenije od Boba Marlija (ne kazem da taj bol nije tu, ali to se jednostavno ne vidi; a trebalo bi, s' vremena na vreme). No mislim da je to prvenstveno "krivica" rezisera, ne glumaca. I Alfred, tj. Kejn, mi je u begins-u bio apsolutno savrsen, u dark knight-u vec ima momente gde sere preterano. Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 meni bas obrnuto, bolji mi je novi betmen kao film, al kiton mi je bolji i betmen i brus vejn, bas sam namerno gledao skoro opet keca bas zbog rivjua i toliko mi je bolji kiton, sam filing koji donosi mi je toliko bolji da sam se bukvalno iznervirao i sad se kajem sto sam morao da pogledam, radoznalost je ubila macku:) onaj lik rivjuer je toliko iritantan da bi ga tuko satima, ali ipak mudro zbori sto se tice kiton vs bejl. aj ako te ne mrzi obrazlozi zasto ti je bolji bejl od kitona, bas me interesuje (ozbiljno), verovatno je stvar ukusa, ali meni je bejl fejl:) kiton je harizmaticniji i sarmantniji, a opet mi je mnogo zliji u kostimu, prosto da ne poveruje covek, ja kad sam cuo da je kiton betmen smorio sam se i bio u wtf fazonu, al se vise nego opravdao kad sam odgledao film. sto rece onaj iritantni rivjuer, smeska se u kostimu, brate to mi je vr, ko neki charming psihopata za kog ne znas oce li te spaliti il ce da ti pokloni cvet u sledecih deset sekundi:) bejl mi je ko neka tinejdz siparica koja treba da dobije, mada dobro, to nije njegov fejl, on je dobar glumac samo ne znam koliko je adekvatan + sto ne moze da glumi ono sto nije u scenariju. tome nimalo ne doprinosi i izbor i scenario za glavnu ribu, kad gledam scene kitona i kim, meni je ono do jaja, ko dva odrasla coveka pricaju i imaju flow, u ovom novom, ne znam, nema atmosfere nikakve i mislim da je to upravo zbog toga sto se ponasaju, razmisljaju i deluju ko dva teleta, sto nema veze sa njihovim fizickim pojavama. sto se tice supporting casta, prosro se malo ovaj rivjuer, jebo ga bob:) svi ostali osim kim i kitona fejluju u odnosu na ove nove (svako sa svakim), pogotovo oldman sto je razvalio. razvalio je naravno i ledzer, medjutim nije tolika razlika, posto je razvalio i nikolson, samo manje:) I meni je dark knight bolji film ... iako ga ne bi hajpovao da je odlican film sam po sebi ... ne lozim se previse na filmove o super herojima , ali dark knight i betman begins i ti cak stariji batman filmovi su mi bili ne samo gledljivi nego sam uzivao u njima. Bejl mi je bolji iz razloga sto mislim da je bolji glumac bar duplo od kitona. Naravno to je moje licno misljenje ... ja sam se najvise odusevio sa njegovim ulogama u american psiho i machinist gde je po meni objasnio da ne samo sto zna da glumi nego je 100% predan tim ulogama koje dobija. Meni licno on je sasvim ok bruce wejn i bas mi je nekako smekerski odglumeo oba filma... kada gledam kitona meni uvek dodje skoro kao da gledam komediju... jednostavno ne zna da glumi tako dobro + ima smesnu facu. To je moje 100% subjetkivno misljenje i naravno razumem da neko ima totalno drugaciji stav u vezi toga i ne pada mi na pamet da ga ubedjujem u suprotno ^_^ . Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 stoji ona pricha sto je spomenuta u videu, da nikada ne bi rekao za kitona da je on u stvari betmen, dok se bejl previshe shepuri u filmu kada je van kostima... kao i ono da ceo film samo nesto pricaju i objashnjavaju i pruzaju ti kojekakve chinjenice koje pomalo gushe film... sva sreca da je dzoker maestralan inache bi film bio mnooooogo loshiji od begins-a takodje malo su ga pretarali sa glasom, kao da govori sam djavo iz pakla, trebalo je to tehnicki mnogo bolje rofl @ konstataciju da kiton ne zna da glumi... sta tacno bejl glumi u svojim filmovima? jedno te isto te jedno te isto, ne kazem nista lose - to glumi dobro i kul i macho i shajaznam, ali to je samo jedna dimenzija... (sta u mashinisti je morao da smrsha 30 kg da bi se "transformisao" u tu ulogu, da budem iskren to moze svaki glumac, kao sto su mnogi i pre i posle njega to radili i za to dobijali iz nekog razloga hvale i oskare i nagrade) prvi betmen deluje iz ove perspektive mozda komedijashki, ali ako pogledate danashnje filmove, svi su mrachni tamni ozbiljni depresivni klaustrofobichni apokaliptichni uzasni ... ono su bile vesele devedesete, i bio je za to vreme pomalo psihodelican Quote    Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 novi betmen je superiorniji od starih betmena 1. brus vejn milijarder plejboj koji trosi milione na totalne gluposti i boli ga uvo za sve, u starim nije prikazan nigde lik brus vejna novi >>> stari 2. betmen scena u batman begins kad drzi pandura na zgradi dok ga ispituje sve uz growl, growl je neophodan i veran je stripu za razliku od starih. oh da... novi >>> stari 3. alfred je u sustini veran brusu ali je drkadzija koji ga stalno zajebava, nije ni u kom slucaju njegov rob novi>>> stari u sustini stari su bili filmovi radjeni po stripu novi filmovi su adaptacije stripa ima velike razlike. Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Sve su to adaptacije i ako cemo realno, kako je nastao Batman je mnogo blize novom serijalu nego Burtonovom. Drugo strip je nastao 1940. od tada je Betsi prosao kroz mnoge faze. Mislim, suludo je prorediti filmove na taj nacin. Treba porediti filmove i ono sta oni sadrze, kad vec moramo da poredimo, a ne mesati jos i stripove. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koma Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 uporediti kitona i bejla je smesno, bejl je dokazao da je za klasu bolji od njega slazem se sa stormom kad kaze da je kiton pomalo smesan u ulozi betmena bejl je odglumeo fantasticno, u prvom delu, tacno se oseca njegovo psihicko stanje nastalo ubistvom roditelja, ono kad se vraca sa prinstona, ili ono kad odlazi kod ovih iz lige senki da ga treniraju kada preuzima rolu brusa vejna, odradjuje to fantasticno, bas onako kako treba - uobrazeni, razmazeni plejboj, milijarder bez problema u zivotu, covek koga ne zanima nista drugo osim zena i provoda, sve one stvari koje treba da radi da bi sprecio ljude da pomisle da je on betmen sto se tice alfreda, u starim filmovima oni kao da nisu postojali, glumili su ih neki likovi koji su se utopili u neko sivilo, i u filmu su bili vazni samo betmen i njegova riba, u ovim nastavcima, kejn, ili ti novi alfred utice na radnju filma, pomaze betmenu, baca dobre replike i fore i daje novu dimenziju lika brusa vejna odnosno betmena kada je odnos rejcel u brusa vejna u pitanju, u prvom delu batman begins filma je bio ok, ono, klinci, vole se dza bu, ali posle kad su odrasli, ne oseca se ta energija niti neka strast, kao sto je bio slucaj sa prethodnim filmovima, isti je problem i sa ovom novom ribom u drugom delu, znaci nedostatak neke JEBACINE!! to je mozda problem sve u svemu, mozemo mi da diskutujemo milijardu godina, ali to nece promeniti cinjenicu da je dark knight najprofitabilniji superhero film svih vremena, i sigurno najbolji film te vrste ikada Quote   Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 ali scena "well that explains batman" je prouzrokovalo mojim padom sa stolice i valjanjem od smeha realno, covek je objasnio par stvari Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts