Jump to content

Čajevi


Recommended Posts

  • Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

wtf ljudi ima 30 stepeni

upravo :D

Ladno neko pije caj sa mlekom, od same pomisli mi se povraca, kao da ste rekli da pijete pivo sa jogurtom...

+1

inache zimi/kad se prehladim pijem nanu / kamilicu / vocne

inache shipak od ovih standardnih nikad nisam voleo :(

Link to comment
Share on other sites

Mislim da je to Britanski fazon od vajkada.

Upravo, nema tu nista "moderno". Meni je ok i sa i bez mleka. Limun vec ne gotivim nesto.

http://ezinearticles.com/?When-Should-Tea-...&id=1157512

"Historically, milk was put in first to prevent cups from breaking. Only the rich could afford porcelain and everyone else used cheap china. Porcelain could withstand the heat of tea being poured directly in the cup. Inexpensive china often broke when the tea was poured directly in the cup. Adding milk first tempered the tea and prevented the cups from breaking."

A sto se tice efekta mleka koga je Maud tako elokventno objasnio i priblizio masi :D

http://www.chow.com/stories/11489

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/6241139.stm

Earl Grey mi je super. I zeleni.

// typo

Edited by Xzibit_

:-)

Link to comment
Share on other sites

rooibush i senchu iz house of tea ... doduse ima jos dosta ekstra, al kad se bude pri parama

milford mixeve ... crvenu narandzu recimo najvise

od soc uvek ima neka nana i hibiskus na gajbi

mada u zadnjih X meseci najcesce cirkam senchu sa sve listicima u sholji... nekako mi je relaxing [:D]

Link to comment
Share on other sites

Samo Turski caj, uglavnom donese neko iz Istanbula jednom godisnje par kila pa se to pije, po meni najbolji i najkvalitetniji caj. Meni se ovi cajevi najvise svidjaju jer imaju pravu aromu kao da pijete sok od tog voca i meni licno ima 100x bolji i jaci ukus od svih tih milforda, liptona, messmera i ostalih...

SCJP.png
Link to comment
Share on other sites

liptoni mesmeri i ostalo su pure hemija :)

I nisu cajevi nego po SRBSKI, uvarci.

Caj je od caja, od nane je recimo uvarak :)

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

Upravo, nema tu nista "moderno". Meni je ok i sa i bez mleka. Limun vec ne gotivim nesto.

http://ezinearticles.com/?When-Should-Tea-...&id=1157512

"Historically, milk was put in first to prevent cups from breaking. Only the rich could afford porcelain and everyone else used cheap china. Porcelain could withstand the heat of tea being poured directly in the cup. Inexpensive china often broke when the tea was poured directly in the cup. Adding milk first tempered the tea and prevented the cups from breaking."

A sto se tice efekta mleka koga je Maud tako elokventno objasnio i priblizio masi :D

http://www.chow.com/stories/11489

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/6241139.stm

Earl Grey mi je super. I zeleni.

// typo

divan si djuro :*

samo mislim da ni limun bash nije ideal za sve chajeve, zbog istog nekog objashnjenja kao mleko.

mislim da je samo med (poshto ne konzumiramo shetjer) 'dozvoljen' :]

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

Link to comment
Share on other sites

Earl Grey Black Tea s mlekom

\o/

i pored toga Zhuti Lipton sa malko mlekca koji dizhe iz mrtvih tako da ga

NIKAKO ne piti uveche inace cete da zaspite izjutra bez obzira koliko ste umorni [:D]

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Link to comment
Share on other sites

+2 za ne mleko

hibiskus, shipak, votjni... mada

nikad se nisam neshto lozila na te chajeve to mi nekako dodje ko razblazen sok, tako da mi nisu jasni ti chaj zavisnici Oo

jel bi mi neko objasnio??

pijem kad sam bolesna, inache nikad se ne setim

oO

 

Link to comment
Share on other sites

divan si djuro :*

samo mislim da ni limun bash nije ideal za sve chajeve, zbog istog nekog objashnjenja kao mleko.

mislim da je samo med (poshto ne konzumiramo shetjer) 'dozvoljen' :]

pa ako cemo da gledamo cisto hemijski i zdravstveno, mislim da je apsurdno stavljati i med i limun u topao caj, jer su i vitamin C i seceri u medu, termolabilne substance na temperaturama preko 40 stepeni. Ako se ne varam, jedino sto postizu limun i med je promena ukusa (i boje u slucaju limuna ako se stavi npr u caj od hibiskusa) i to je to

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Link to comment
Share on other sites

nikad se nisam neshto lozila na te chajeve to mi nekako dodje ko razblazen sok, tako da mi nisu jasni ti chaj zavisnici Oo

jel bi mi neko objasnio??

pijem kad sam bolesna, inache nikad se ne setim

pa dobro dodje kao supstitut za kafu, jer kafa previshe satire ako je konstantno pijesh. kao raznovrsnost i te priche :]

pa ako cemo da gledamo cisto hemijski i zdravstveno, mislim da je apsurdno stavljati i med i limun u topao caj, jer su i vitamin C i seceri u medu, termolabilne substance na temperaturama preko 40 stepeni. Ako se ne varam, jedino sto postizu limun i med je promena ukusa (i boje u slucaju limuna ako se stavi npr u caj od hibiskusa) i to je to

pa nisam rekao I med I limun. limun valjda sa svojim kiselinama loshe deluje na sastojke chaja, a shetjeri iz meda mislim da mogu da egzistiraju u paru sa sastojcima iz chaja.

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

Link to comment
Share on other sites

al objasni mi za med ? ne razumem

vecina sastojaka xbog kojih je med dobar - enzimi, prirodni seceri, vitamini... su termolabilne substance koje se raspadaju na temperaturama malo vishim o temperature tela

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...