prota_ Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Milford jagoda jogurt i nana. Jedino od chega se netju ispovracati. :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Vanilu i josh neke vocne atm... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Ladno neko pije caj sa mlekom, od same pomisli mi se povraca, kao da ste rekli da pijete pivo sa jogurtom... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 što ? :) zato sto je sranje Realno! Mislim, ako je to sad moderno, nit znaci da je ukusno, nit znaci da tkao treba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Mislim da je to Britanski fazon od vajkada. To s mlekom, jelte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buda_ Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 wtf ljudi ima 30 stepeni upravo :D Ladno neko pije caj sa mlekom, od same pomisli mi se povraca, kao da ste rekli da pijete pivo sa jogurtom... +1 inache zimi/kad se prehladim pijem nanu / kamilicu / vocne inache shipak od ovih standardnih nikad nisam voleo :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 pa šta, nije da su britanci izmislili čaj.. wtf ljudi ima 30 stepeni klima matori Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Mislim da je to Britanski fazon od vajkada. To s mlekom, jelte. To u Srbiji nikad nije bilo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 (edited) Mislim da je to Britanski fazon od vajkada. Upravo, nema tu nista "moderno". Meni je ok i sa i bez mleka. Limun vec ne gotivim nesto. http://ezinearticles.com/?When-Should-Tea-...&id=1157512 "Historically, milk was put in first to prevent cups from breaking. Only the rich could afford porcelain and everyone else used cheap china. Porcelain could withstand the heat of tea being poured directly in the cup. Inexpensive china often broke when the tea was poured directly in the cup. Adding milk first tempered the tea and prevented the cups from breaking." A sto se tice efekta mleka koga je Maud tako elokventno objasnio i priblizio masi :D http://www.chow.com/stories/11489 http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/6241139.stm Earl Grey mi je super. I zeleni. // typo Edited May 25, 2009 by Xzibit_ Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 ^ Pa da, to je i poenta. Solje se vise ne lome od vreline caja, i mleko vise ne treba xD Salim se ja malo, nisam nikad probao, ali pretpostavljam da je lose. Probao sam vodku sa mlekom i bilo je uzasno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Ladno neko pije caj sa mlekom, od same pomisli mi se povraca, kao da ste rekli da pijete pivo sa jogurtom... matoree, probaj crni caj sa mlekom, stvarno je dobar! odusevices se! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 rooibush i senchu iz house of tea ... doduse ima jos dosta ekstra, al kad se bude pri parama milford mixeve ... crvenu narandzu recimo najvise od soc uvek ima neka nana i hibiskus na gajbi mada u zadnjih X meseci najcesce cirkam senchu sa sve listicima u sholji... nekako mi je relaxing Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Samo Turski caj, uglavnom donese neko iz Istanbula jednom godisnje par kila pa se to pije, po meni najbolji i najkvalitetniji caj. Meni se ovi cajevi najvise svidjaju jer imaju pravu aromu kao da pijete sok od tog voca i meni licno ima 100x bolji i jaci ukus od svih tih milforda, liptona, messmera i ostalih... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 liptoni mesmeri i ostalo su pure hemija :) I nisu cajevi nego po SRBSKI, uvarci. Caj je od caja, od nane je recimo uvarak :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArktickaLubenica Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Jabuka i Cimet zimi, na jesen... Zasto bih pio sada caj na 30 stepeni ? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Upravo, nema tu nista "moderno". Meni je ok i sa i bez mleka. Limun vec ne gotivim nesto. http://ezinearticles.com/?When-Should-Tea-...&id=1157512 "Historically, milk was put in first to prevent cups from breaking. Only the rich could afford porcelain and everyone else used cheap china. Porcelain could withstand the heat of tea being poured directly in the cup. Inexpensive china often broke when the tea was poured directly in the cup. Adding milk first tempered the tea and prevented the cups from breaking." A sto se tice efekta mleka koga je Maud tako elokventno objasnio i priblizio masi :D http://www.chow.com/stories/11489 http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/6241139.stm Earl Grey mi je super. I zeleni. // typo divan si djuro :* samo mislim da ni limun bash nije ideal za sve chajeve, zbog istog nekog objashnjenja kao mleko. mislim da je samo med (poshto ne konzumiramo shetjer) 'dozvoljen' :] Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Earl Grey Black Tea s mlekom \o/ i pored toga Zhuti Lipton sa malko mlekca koji dizhe iz mrtvih tako da ga NIKAKO ne piti uveche inace cete da zaspite izjutra bez obzira koliko ste umorni Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 +2 za ne mleko hibiskus, shipak, votjni... mada nikad se nisam neshto lozila na te chajeve to mi nekako dodje ko razblazen sok, tako da mi nisu jasni ti chaj zavisnici Oo jel bi mi neko objasnio?? pijem kad sam bolesna, inache nikad se ne setim Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 divan si djuro :* samo mislim da ni limun bash nije ideal za sve chajeve, zbog istog nekog objashnjenja kao mleko. mislim da je samo med (poshto ne konzumiramo shetjer) 'dozvoljen' :] pa ako cemo da gledamo cisto hemijski i zdravstveno, mislim da je apsurdno stavljati i med i limun u topao caj, jer su i vitamin C i seceri u medu, termolabilne substance na temperaturama preko 40 stepeni. Ako se ne varam, jedino sto postizu limun i med je promena ukusa (i boje u slucaju limuna ako se stavi npr u caj od hibiskusa) i to je to Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 nikad se nisam neshto lozila na te chajeve to mi nekako dodje ko razblazen sok, tako da mi nisu jasni ti chaj zavisnici Oo jel bi mi neko objasnio?? pijem kad sam bolesna, inache nikad se ne setim pa dobro dodje kao supstitut za kafu, jer kafa previshe satire ako je konstantno pijesh. kao raznovrsnost i te priche :] pa ako cemo da gledamo cisto hemijski i zdravstveno, mislim da je apsurdno stavljati i med i limun u topao caj, jer su i vitamin C i seceri u medu, termolabilne substance na temperaturama preko 40 stepeni. Ako se ne varam, jedino sto postizu limun i med je promena ukusa (i boje u slucaju limuna ako se stavi npr u caj od hibiskusa) i to je to pa nisam rekao I med I limun. limun valjda sa svojim kiselinama loshe deluje na sastojke chaja, a shetjeri iz meda mislim da mogu da egzistiraju u paru sa sastojcima iz chaja. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 ne govorim ja o sastavu chaja, ja samo govorim da je smeshno stavljati med i limun u topao caj i pricati kako je to zdravo. Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 al objasni mi za med ? ne razumem Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Pa jel ono toplota uništi većinu zdravih i korisnih komponenti meda? Mada ne mogu da zamislim kako uopšte izgleda mešanje mleka i čaja... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 pa ne pijem med nego chaj :)) Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 al objasni mi za med ? ne razumem vecina sastojaka xbog kojih je med dobar - enzimi, prirodni seceri, vitamini... su termolabilne substance koje se raspadaju na temperaturama malo vishim o temperature tela Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.