Jump to content

Ulica Shabana Bajramovica...

Recommended Posts

Glavni problem je taj sto su ga se svi setili kad je covek umro.I sad imas razne strongmene koji seru sranje.Klasicna naknadna pamet.I svi su zgranuti Srbijom i kukaju,a nikome ne pada napamet da ode,vec samo seru i seru.

pa jebiga, naknadna pamet. Niko se naucen nije rodio. Ja iskreno nisam znao da je covek bio toliki car. Al ako su stvarno tacne stvari koje pricaju, da je bio toliko vrstan muzicar, onda mu ja ne bih dao ulicu Juzni Bulevar. Ta ulica je jedan vic, u zabacenom delu grada, sa jedne strane kuce, sa druge njive i pruga, jedva da ukupno ima traku ipo a zove se bulevar. Neka ga njima taj bulevar, nek se zakite. Coveku neka daju neku normalnu ulicu u civilizaciji, blize centru grada.

Edited by trooper

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

него је смртно озбиљно?

национално питање пар екселанс?

државни приоритет бр. 1?

не, друже стари, само млаћење празне сламе и покушај скретања пажње са стварних проблема. 10 година се прича о нацизму у Србији, док у ЕУ Берлускони позива на "чисту" Италију, док по И. Европи Цигани живе ограђени жицом по периферији, док се спекулише са преко 20% симпатизера (30% међу младима) нацистичких тековина у германским земљама... у Србији НЕМА нацизма. све је то смишљена пропаганда, а на овом примеру се види како се злоупотребљава...

има милијарду битнијих ствари од ове. него да не трујем топик.

рекао сам да ЈЕСАМ за то да Шабан добије улицу. остала прича око овог случаја ми се гади до повраћања.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

не, друже стари, само млаћење празне сламе и покушај скретања пажње са стварних проблема. 10 година се прича о нацизму у Србији, док у ЕУ Берлускони позива на "чисту" Италију, док по И. Европи Цигани живе ограђени жицом по периферији, док се спекулише са преко 20% симпатизера (30% међу младима) нацистичких тековина у германским земљама... у Србији НЕМА нацизма. све је то смишљена пропаганда, а на овом примеру се види како се злоупотребљава...

gola istina...uvek bre nama pokusavaju da nabace da smo najgori u svemu, sad cemo jos i nacisti da budemo...a secate se kad su u sloveniji digli frku oko nekih cigana, samo sto ih nisu lincovali pa nikom nista...na kraju ce u srbiju da presele sve cigane iz evrope...

srpskivojnik-3.jpg

Jesi li sada bolje? Prija li osecaj da si me pokopao svojom zeljeznom argumentacijom Drale? Vidis, da nisi toliko zurio da istrgnesh iz konteksta ovog

NAJOBICNIJEG teksta nesto sto bi ti dalo povoda da krenes po politickoj osnovi ne bi bilo TUZHNO. Nije dobro sto je ovo sa Strongmenovog (on je nislija) bloga,

ne bi valjalo ni da je sa bloga Deda Mraza ili Isusa Hrista... Ali ja uopste nisam u fazonu "Ej Srbijo jadna li si, gledaj sta se deshava..." vec sam pejstovo ovaj

tekst kako bih pokazao REAKCIJU NASEG NARODA na nesto ROMSKO, bilo to imenovanje ulice po jednom romu, bilo to NEREAGOVANJE na preko noci raseljene

rome ispod gazele... Ne, ti si odmah okrenuo po POLITICKOJ uveren da se ovde jos nije pojavio neko ko bi te u toj igri dobio jer si intelektualac i vrlo dobro informisan

a ne manjka ni vremena za proucavanje aktuelne social-politicke situacije u zemlji te stoga uvek imas spreman odgovor da zapusis usta nekome od arhi-neprijatelja ovde,

bilo da su oni ZHUTA GOVNA, LIBERALNE PICKE ili kako god vec ti pisao... Zalosno je sto TI ZNASH da bih se ja pobunio da mi u zgradu pored dodju raseljeni romi

iako nisi upoznat sa cinjenicom da sam celo detinjstvo proveo u ISTOM JEBENOM KOMSILUKU SA ROMIMA (rumunima i madjarima) sa kojima smo zajedno odrastali

sve one lepe godine. Ja se danas ubih od rada u PowerPointu kako bih jednom (ajme!) NGO-u zavrsio obecanu prezentaciju na temu "Raseljavanje Roma iz kartonskog naselja

u bloku 67" gde sam pokusao da jebeno predstavim da nije u redu imati u centru prestonice nehigijenska naselja ALI da takodje nije lepo da se PREKO NOCI ljudi (i deca)

bukvalno isteraju iz njihovih stracara i ostanu pod vedrim nebom nekoliko dana, i ti onda dodjes i poseres mi se po glavi u fazonu "MA STA TI KENJAS CRNJO BRATE" ciljajuci

na nepostojecu politicku konotaciju mog citata iz prvog posta. Da li sam pomenuo gore negde da to treba da bude ikakav drzavni prioritet i da treba svi sada da gledamo u

to dok nam iza ledja kradu pare iz budzeta i sl? Nisam. Jebiga Drale, pokusaj da se opustish, ja ipak nisam tvoj neprijatelj ovde....... a mozda i jesam? Mozda je moja

prezentacija danas samo LAZHNO usmerena protiv DS-govnara Djilasa i ostatka ekipe iz gradske uprave, mozda na taj nacin samo zelim da se infiltriram u tvoje trustworthy redove

ne bi li vas posle sabotirao iz unutra? TANA NANA TANA NANA !!!!!!!!!!!

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Ja bi popizdeo da mi dodju cigani u zgradu. Ili pored zgrade. Kad sam bio klinac, ukrali su mi pikado tablu i 4 pikada, a posle su nas na mostu preko Miljacke cekali i dirali. Poganci su ali onako pravi.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Jesi li sada bolje? Prija li osecaj da si me pokopao svojom zeljeznom argumentacijom Drale? Vidis, da nisi toliko zurio da istrgnesh iz konteksta ovog

NAJOBICNIJEG teksta nesto sto bi ti dalo povoda da krenes po politickoj osnovi ne bi bilo TUZHNO. Nije dobro sto je ovo sa Strongmenovog (on je nislija) bloga,

ne bi valjalo ni da je sa bloga Deda Mraza ili Isusa Hrista... Ali ja uopste nisam u fazonu "Ej Srbijo jadna li si, gledaj sta se deshava..." vec sam pejstovo ovaj

tekst kako bih pokazao REAKCIJU NASEG NARODA na nesto ROMSKO, bilo to imenovanje ulice po jednom romu, bilo to NEREAGOVANJE na preko noci raseljene

rome ispod gazele... Ne, ti si odmah okrenuo po POLITICKOJ uveren da se ovde jos nije pojavio neko ko bi te u toj igri dobio jer si intelektualac i vrlo dobro informisan

a ne manjka ni vremena za proucavanje aktuelne social-politicke situacije u zemlji te stoga uvek imas spreman odgovor da zapusis usta nekome od arhi-neprijatelja ovde,

bilo da su oni ZHUTA GOVNA, LIBERALNE PICKE ili kako god vec ti pisao... Zalosno je sto TI ZNASH da bih se ja pobunio da mi u zgradu pored dodju raseljeni romi

iako nisi upoznat sa cinjenicom da sam celo detinjstvo proveo u ISTOM JEBENOM KOMSILUKU SA ROMIMA (rumunima i madjarima) sa kojima smo zajedno odrastali

sve one lepe godine. Ja se danas ubih od rada u PowerPointu kako bih jednom (ajme!) NGO-u zavrsio obecanu prezentaciju na temu "Raseljavanje Roma iz kartonskog naselja

u bloku 67" gde sam pokusao da jebeno predstavim da nije u redu imati u centru prestonice nehigijenska naselja ALI da takodje nije lepo da se PREKO NOCI ljudi (i deca)

bukvalno isteraju iz njihovih stracara i ostanu pod vedrim nebom nekoliko dana, i ti onda dodjes i poseres mi se po glavi u fazonu "MA STA TI KENJAS CRNJO BRATE" ciljajuci

na nepostojecu politicku konotaciju mog citata iz prvog posta. Da li sam pomenuo gore negde da to treba da bude ikakav drzavni prioritet i da treba svi sada da gledamo u

to dok nam iza ledja kradu pare iz budzeta i sl? Nisam. Jebiga Drale, pokusaj da se opustish, ja ipak nisam tvoj neprijatelj ovde....... a mozda i jesam? Mozda je moja

prezentacija danas samo LAZHNO usmerena protiv DS-govnara Djilasa i ostatka ekipe iz gradske uprave, mozda na taj nacin samo zelim da se infiltriram u tvoje trustworthy redove

ne bi li vas posle sabotirao iz unutra? TANA NANA TANA NANA !!!!!!!!!!!

свака част.

немам шта да ти кажем сем да се извиним на погрешном уверењу које сам имао.

знам да ми ниси непријатељ, јбт. не трипуј се.

само планем на пропаганду по којој се све своди на расизам. ја их, лично, волим, волим њихову слободу и ценим њихов избор и саосећам са њиховом патњом, никад их не ниподаштавам увек их третирам са поштовањем. али, не бих се лепо осећао у њиховом комшилуку, али не зато што су тамније пути, већ што су традиционално усмерени ка криминалу, што традиционално не цене хигијену...

ето...

Style over subsistence

Predrasude predrasude... Vrsacki romi su GOSPODA verovao ili ne, mada su i dalje "cigoshi" jer im nedostaju otmenost,

univerzitetsko obrazovanje i prefinjen ukus ali itekako drzhe do sebe, vrlo dobro zhive jer imaju love (sverc 90tih su

zamenili legalnom trgovinom), redovno skoluju svoju decu koja u 90% slucajeva uspesno zavrsavaju srednje skole

i sa razlogom se na njih vise ne gleda kao na otpadke drushtva... Ali to je izmedju ostalog i zato sto im je Vrsac pruzio

uslove da dodju do takvog statusa, zato sto je na njih blagonaklono gledao i pokusao da ih socijalizuje najbolje sto moze

i zato sto niko u Vrscu nikada nije javno rekao nesto loshe protiv romske manjine od kako znam za sebe a nije bilo ni diskriminacije

po pitanju njihovog lecenja, upisa njihove dece u skole, vrtice itd itd... Jebem mu kevu, ako vrsacki vrtici mogu da budu puni kineza

bice mesta i za ponekog romskog malishana...

Znaci poenta je da NIJE SVUDA ISTO! U BGu je tako kako je - LOSHE, a bojim se da je dole u srbiji jos loshije po rome!

A zasto je to tako, to je vec neka druga tema......

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

ја их, лично, волим, волим њихову слободу и ценим њихов избор и саосећам са њиховом патњом, никад их не ниподаштавам увек их третирам са поштовањем. али, не бих се лепо осећао у њиховом комшилуку, али не зато што су тамније пути, већ што су традиционално усмерени ка криминалу, што традиционално не цене хигијену...

Brate Draško, po prvi put moram da ustanem protiv onoga šta pričaš. Kakvo bre pravo izbora, kakva sloboda? Šta, oni su kao izabrali da žive u kartonskoj kućo, tumaraju ulicama i preturaju po kontejnerima. Da li ti stvarno misliš da bi iko to svojevoljno izabrao? Ciganin je osuđen na takav život svojim rođenjem, OSUĐEN nevin po rođenju! Šta kao ne znamo kako su se kod nas po osnovnim školama tretirali cigani, ili bolje reći maltretirali. I šta onda, onda tom detetu treba da se ide u školu, a i onako njegovo porodica bi pre da prihoduje na semaforu nego da troši na knjige. A čak i oni srećnici koji skrpe osnovnu i neku dvogodišnju-trogodišnju, neki zanat, ko će bre da ih primi na posao? Daj nemoj da se lažemo, da dođu u tolerantniju firmu, radionici itd teorijski dva ista kandidata jedan beo jedan ciganin, znamo koga bi izabrali... I onda šta njemu ostaje, ili da krade ili da skuplja đubre, onda on opet dobije dete i tako u krug.

I gde je tu molim te njihov "izbor i sloboda", kada su oni dobili fer šansu od društva, pa što ti kažeš, odabrali nešto drugo?

I ovo sa ulicom, što se pravimo nevešti, svi vi moji nacionalni saborci na ovom forumu, sada se pravite blesavi kao mohi & co na nacionalne teme. Ti primitivci jednostavno ne žele da žive u ulici sa ciganskim imenom i to je to... Tužno ali istinito.

This post has been edited by Klinac Balavac

може се рећи да су предрасуде. може се рећи и да није свуда исто.

али, те предрасуде морају да имају модел у реалностиу да би опстајале. ако их просвећени социјализам у последњим деценијама СФРЈ није интегрисао, онда има ту нешто и са њима самима. нека је то оно номадско у њима, ја то зовем избором начина живота. тај им је систем дао шанску као ни један нигде никад. потпуно сам за то да буду максимално интегрисани и да им буде пружена шанса увек, не смеју да уђу у circle of poverty.

Style over subsistence

O cemu pricas?Kad sam bio klinja par romskih porodica je zivelo u Priboju.I svi su ziveli kao i ostali ljudi.Moj matori je imao dosta kolega Roma.Ne secam se da su nesto bili istraumirani u skoli.Ako ih je neko nazvao tipa cigo,to je bilo u sprdnji,nista podlo,niti su se oni ljutili na to.Na koji su to tezak zivot oni bili osudjeni.Imaju oni izbor,ali je lakse prositi i kukati na sudbu kletu.

The rain makes such a lovely sound

To those who're six feet underground

I ovo sa ulicom, što se pravimo nevešti, svi vi moji nacionalni saborci na ovom forumu, sada se pravite blesavi kao mohi & co na nacionalne teme. Ti primitivci jednostavno ne žele da žive u ulici sa ciganskim imenom i to je to... Tužno ali istinito.

никад нисам рекао да нема тога. можда бих прихватио и да је доминантно. то је и даље примитивизам, а не расизам и нацизам. још увек нисам потпуно побрљавио и знам шта причам, национални брате саборче.

:)

едит:

тајпо.

slazem se, mozemo mi sad da kenjamo do sutra o NGO parama i liberalnim proseravanjima i zabrinutim urbanim kul likovima, ali to sto si rekao stoji 100%

stoka kojoj smeta sto zivi u ulici koja se zove sabana bajramovica

стока?

заправо, примитивни и непросвећени људи.

доћићемо опет до предрасуда, овог пута верских. а то је зајебана прича, ако жели озбиљно да се прича. поготово у Нишу. никог не правдам за примитивизам, али се треба држати научног приступа, тј. изаналазирати све аспекте, да би се дошло до оптималног решења. као што бих желео да се Цигани интегришу, волео бих и да се подигне свест народа...

Edited by Debeli

Style over subsistence

Da.Zasto ne bi kao svi normalni ljudi poceli nesto raditi.Nisu valjda svi Romi osudjeni na prosenje i karton kucu.

тачно тако.

као да људи овде превиђају специфичност тог народа... не каже се да су нижа раса, глупи или недостојни или луди, већ имају СВОЈ аутентични начин живота и културу која уз то иде... неозбиљно је то превиђати.

колики је однос уложених средстава и остварене интеграције у њиховом случају у последњих 50 година? много је Србија бивала сиромашна па није живела као Цигани. то је питање културе и историјског развоја, а не расе.

оставите ме "терета белог човека", молим вас...

pa ne, primitivizam je kad pljujes po ulici, i ne ustajes babama u busu

kad pokreces peticiju da ne zivis u ulici koja je dobila to ime, to je rasizam. njih smara sto zive u ciganjskoj ulici

знаш ли ти шта је расизам? мислим, рецимо у оквирима заснованим на неком светском просеку, чак и данас?

девалвирали су многи појмови, па се сад сви фрљају расизмиома, нацизмима, геноцидима, фашизмима итд.

кад дође идиот па неком Циги разлупа главу јер је Цига, то је расизам. кад неком јебеш мајку циганску и то је расизам (далеко бенигнији степен, додуше). али, кад нећеш да ти се улица зове муслиманским/циганским именом то је примитивизам заснован на предрасудама или историјским околностима.

многи још живе у Бул. АВНОЈА у НБг. шта су они? фашисти?

Edited by Debeli

Style over subsistence

мислим да се Ш.Б. звао Петар Јовановић, да се ни 10% ових који се данас буне, не би бунило.

није расизам.

Style over subsistence

само ме нервира претерана употреба одређених (дис)квалификација и хистерија која се ствара. и да, по мени, проблем је само у имену, не у том човеку или у томе што је Циганин био. овде, данас, у Београду, једни друге зовемо поспрдно "шабане". мућни главом...

:*

Style over subsistence

Od stotinu ulica sa promenjenim imenom interesantno je da su se jedino južnobulevarci odmetnuli u hajduke i krenuli u boj sa rasnim neprijateljom prebivsi udovicu Šabana Bajramovića.

Ona zivi u nisu, Juzni Bulevar je u Beogradu... znaci stanovnici ulice JB su otisli u NISH da prebiju Sabanovu zenu...

WTF?

само ме нервира претерана употреба одређених (дис)квалификација и хистерија која се ствара. и да, по мени, проблем је само у имену, не у том човеку или у томе што је Циганин био. овде, данас, у Београду, једни друге зовемо поспрдно "шабане". мућни главом...

:*

mislim da gresis, glavu dajem da je do sabana bajramovica, a ne do imena saban bajramovic.

u fazonu da im je smor da je neki cigo zajebaniji od njih jer zive u ulici koja nosi njegovo ime. trudim se i iz petnih zila teram mozak na silovanje raznih aspekata, ali nema teorije da ostavim cak ni minijaturnu rezervu da je tako kao sto ti kazes:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)