Dule_smor Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 Sve je vise dokaza da kosturi pronadjeni na zabacenom indonezanskom ostrvu Flores pripadaju posebnoj vrsti coveka, a ne tamosnjim pigmejima. Metar visoki i 30 kg teski, ovi ljudi su naseljavali ostrvo Flores pre desetak hiljada godina. Pretpostavlja se da poticu od Homo Erectusa koji je naselio indonezanska ostrva pre milion godina. Iako im je mozak bio samo 400 cm3 izgleda da su pravili kompleksna orudja. Teorija da su to ljudi sa abnormanlo malim mozgom koji su takvi postali zbog neke vrste reverzne evolucije nije bas prihvacena. Verovatnije je da je ova vrsta ljudi bila neko slepo crevo u evolutivnom drvetu coveka i da su izumrli na ovom zabacenom ostrvu. Ako je ovo istina Homo floresiensis bi pretekao Neandertalca kao vrstu coveka koja se najduze odrzala pre nego sto je izumrla pre nekih 24000 godina. Ko zna, mozda Homo sapiens nije jedina vrsta ljudi koja jos uvek naseljava ovu planetu. http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/8036396.stm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 koje su šanse da u nekoj vukojebini nađu nekakvu drugu vrstu čoveka sa svojom netaknutom kulturom? meni nekako verovatno deluje da su takve kulture, ako su ikada i postojale paralelno sa civilizacijom homo sapiensa, odavno asimilovane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 idu mi na kurac vishe te shpekulacije i to sve zbog totalno nestabilne teorije nekog bradonje od pre 100 godina .. ima vishe logike da se veruje u argonautski scenario nego u bilo shta drugo :)) koje su šanse da u nekoj vukojebini nađu nekakvu drugu vrstu čoveka sa svojom netaknutom kulturom? vetj 20 minuta se ubih da nadjem video nekog lika koji pricha bash o tome, chitavo predavanje o missing linku, bigfootu i slichno. zakljuchak je da je "evolution is a hoax" :] Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristian Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 Naravno da je hoax. Gde je missing link izmedju Neandertalca i Homosapiensa?Nema ga! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 7, 2009 Author Report Share Posted May 7, 2009 de si milicu, stari borcu protiv vetrenjaca! Naravno da je hoax. Gde je missing link izmedju Neandertalca i Homosapiensa?Nema ga! pa mozda zato sto homo sapiens nije potekao od neandertalca nego su to bile dve odvojene vrste lol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 desi dule dunjevacho sa grane! a poshto nismo od neandertalca onda nismo ni sa zemlje, jer onda cela pricha pada u vodu :)) Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 7, 2009 Author Report Share Posted May 7, 2009 desi dule dunjevacho sa grane! a poshto nismo od neandertalca onda nismo ni sa zemlje, jer onda cela pricha pada u vodu :)) wtf?...neandertalci i sadasnji homo sapiens su bile dve odvojene vrste, isto kao sto su simpanza i homo sapiens dve odvojene vrste...nije covek potekao ni od neandertalca ni od majmuna, samo su imali zajednicke pretke... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 nije tachno, tj ne zna se nishta provereno od toga nego se sve bazira na nekom tamo missing linku (a u poslednje vreme su skapirali da je to tanko pa su ubacili missing link 2) kojeg nikad netjemo natji zato shto je missing. chinjenica stoji da se nalaze jazbine neandertalca, al kako onda ne postoje naseobine praljudi koji su evoluirali u ovo shto smo mi danas .. nego nalazimo neshto tek 50.000 godina kasnije, puf odjedanput chovek, koji hoda uspravno, koristi ruke i ima skelet strukturu, a posebno lobanju koja nema nikakve veze sa svim prethodnim. neki kvanitativni leep, koji ako posmatrash dotadashnju evoluciju je neverovatan, od 100.000 godina ili touch of masterpiece :] mrzi me da trazhim video, a ne znam ni odakle da krenem setjam se samo da je lik tjelav bio i da sam gledao na googlevideo :) Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 genetika je dala sasvim dovoljno dokaza za darvinovu teoriju, i nastavlja da ih daje. u ovom trenutku je, sa aspekta opšteprihvaćene naučne metodologije (hipoteza-eksperiment-teorija), krajnje neozbiljno tvrditi da je evolucija hoax. naravno, to milion majmuna sa milion pisaćih mašina neće sprečiti da seru po internetu :) i dr dabić je držao neka predavanja, lol. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 vetj 20 minuta se ubih da nadjem video nekog lika koji pricha bash o tome, chitavo predavanje o missing linku, bigfootu i slichno. zakljuchak je da je "evolution is a hoax" :] da nije možda ovo? http://www.scribd.com/doc/12305129/PREVARAEVOLUCIJE edit, sad videh da tražiš video, ali svejedno, dobar je tekst :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 genetika je dala sasvim dovoljno dokaza za darvinovu teoriju, i nastavlja da ih daje. u ovom trenutku je, sa aspekta opšteprihvaćene naučne metodologije (hipoteza-eksperiment-teorija), krajnje neozbiljno tvrditi da je evolucija hoax. naravno, to milion majmuna sa milion pisaćih mašina neće sprečiti da seru po internetu :) i dr dabić je držao neka predavanja, lol. shta to znachi dovoljno :) ili jeste ili nije, dokle god se sve bazira na safest bet to ne znachi nishta. bila je i prognoza da tje duke nukem 3d izatji pa nije izashao :))) i ona sekretarica ministra prosvete (ili ministarka ne setjam se vishe) je rekla da je darvin glupost i da treba deca da uche da je chovek nastao od boga :D da nije možda ovo? http://www.scribd.com/doc/12305129/PREVARAEVOLUCIJE ne ne, video, strani autor, predavanje od 1:45 Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 7, 2009 Author Report Share Posted May 7, 2009 nije tachno, tj ne zna se nishta provereno od toga nego se sve bazira na nekom tamo missing linku (a u poslednje vreme su skapirali da je to tanko pa su ubacili missing link 2) kojeg nikad netjemo natji zato shto je missing. chinjenica stoji da se nalaze jazbine neandertalca, al kako onda ne postoje naseobine praljudi koji su evoluirali u ovo shto smo mi danas .. nego nalazimo neshto tek 50.000 godina kasnije, puf odjedanput chovek, koji hoda uspravno, koristi ruke i ima skelet strukturu, a posebno lobanju koja nema nikakve veze sa svim prethodnim. neki kvanitativni leep, koji ako posmatrash dotadashnju evoluciju je neverovatan, od 100.000 godina ili touch of masterpiece :] mrzi me da trazhim video, a ne znam ni odakle da krenem setjam se samo da je lik tjelav bio i da sam gledao na googlevideo :) fantasticno milicu, gugl video i youtube, pa to mora da je apsolutno tacno...ko onaj kosmati profesor fizike koji je prica da je pronasao ujedinjenu teoriju sila...nije tacno to sto ti pricas, pronadjene su naseobine homo sapiensa iz vremena neandertalaca...znaci ziveli su u isto vreme i verovatno su imali zajednicke pretke, a nisu potekli jedni od drugih...al nebitno, tebi je ocigledno zanimljivo da ides iz topika u topik i kontriras mi, a mozda me samo zajebavas...al dobro, uvek ce ljudi srati kako covek nikad nije bio na mesecu i kako je darwin bio retard...na kraju cemo i njutna spaliti na lomaci...ko da nauka nema pametnije posla nego da smislja teorije zavere... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 ne nego je vash pristup retardiran u smislu to mora da je tako, a i sami ne znate da je to 100% tako. sve se konstantno menja, netjemo josh sigurno sledetjih 10.000 godina dotji do kraja znanja (a mozhda i nikad) i u takvom sistemu je prosto besmisleno ne sumnjati u sve shto ti se ponudi dokle god to nije bulletproof. to je ta uzhasna inertnost koje vas je nahranio sistem i lakshe vam je da progutate neshto nego da prvo pomirishete, pogledate iz svih uglova, promuljate po ustima, zagrizete, osetite na svim delovima jezika, razmislite o svim tim precepcijama pa tek onda progutate. da su svi ljudi kao dule i ivan verovatno bi josh ljudi tvrdili da je zemlja plocha. da ne pricham o tome shto se u poslednje vreme dovodi u pitanje tehnike kao "radiocarbon dating" i uopshte njihova pouzdanost, za periode starije od 10.000 godina pogotovo. daj mi tekst/video/bilo shta za ovo zhiveli su u isto vreme poshto ja iste posle gledanja onog videa nisam nashao. a o rechenici "verovatno" netju ni da ti serem, sam si sebi israo u usta. mislim i ovaj tekst koji si okachio govori ne u korist ovoga shto ti kucash posle nego bash u protiv. i nemoj da primash sve ozbiljno, koj ti je kurac. question everything! Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 7, 2009 Author Report Share Posted May 7, 2009 milicu, ja tebe volim ko drugara, al nekad si stvarno debil:)...pa ti stalno pricas kao da si popio svu pamet sveta i da sve znas...ja nikad nisam rekao da je nesto 100%, i na proslom topiku je tako bilo, a ti si bio siguran da to ne moze da bude tako...zato sam i napisao ovo verovatno, s obzirom da u nauci mnoge stvari nisu sigurne...upravo zato mi idu na kurac ljudi koji pricaju kao da sve znaju i da se razumeju u sve moguce oblasti...ok, diskusija je jedno, svako ima pravo na svoje misljenje...ali nemoj molim te meni da objasnjavas kako se lece virusi i koji su principi evolucije, to je kao kad bi ja tomketu krenuo da objasnjavam sredingerovu jednacinu...jednom recju seres mi po glavi...eto tako, pusa:* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 jednim veoma malim delom, neardeltalci su bili asimilirani u genuine ljudsku vrstu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 pa chekaj koj si kurac onda stavio temu ako ne smem nishta da kazhem ? ako ti smeta shto su mi polja interesovanja shiroka onda to nije problem do mene, nego do tebe. ne serem ti po glavi nego si ti odlepio, evo i peja ti je to rekao, i ja ti kazhem, verovatno bi ti i drugi ljudi rekli da ih boli kurac za tebe, a ti tako. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 7, 2009 Author Report Share Posted May 7, 2009 pa chekaj koj si kurac onda stavio temu ako ne smem nishta da kazhem ? ako ti smeta shto su mi polja interesovanja shiroka onda to nije problem do mene, nego do tebe. ne serem ti po glavi nego si ti odlepio, evo i peja ti je to rekao, i ja ti kazhem, verovatno bi ti i drugi ljudi rekli da ih boli kurac za tebe, a ti tako. ok onda, ja sam odlepio... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 za te ljude na floresu postoji teorija da su oni samo degenerisani homo sapiensi u uslovima ekstremne oskudice hrane, pijace vode itd... Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 milicu smarash :D zar nije bila ova pricha u vestima pre jedno godinu dve :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristian Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 fantasticno milicu, gugl video i youtube, pa to mora da je apsolutno tacno...ko onaj kosmati profesor fizike koji je prica da je pronasao ujedinjenu teoriju sila...nije tacno to sto ti pricas, pronadjene su naseobine homo sapiensa iz vremena neandertalaca...znaci ziveli su u isto vreme i verovatno su imali zajednicke pretke, a nisu potekli jedni od drugih...al nebitno, tebi je ocigledno zanimljivo da ides iz topika u topik i kontriras mi, a mozda me samo zajebavas...al dobro, uvek ce ljudi srati kako covek nikad nije bio na mesecu i kako je darwin bio retard...na kraju cemo i njutna spaliti na lomaci...ko da nauka nema pametnije posla nego da smislja teorije zavere... Pa da,problem je sto je u pitanju kosmati profesor i sto je sa youtuba video itd...Da si to video na CNN-u onda bi sigurno mislio da je lik u pravu :) A bas bih voleo da vidim DOKAZE da su ziveli u isto vreme,ne neke komentare, nekih "strucnjaka", da vu VEROVATNO ziveli tad i tad. Jel jos uce decu u skoli da su nastali od majmuna? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 daj nemoj, ispashtjemo mi ludi shto ne gutamo sve servirano i josh tje nam povrh svega toga retji da smaramo .. ajde bolje da raspravljamo o fudbalu, tamo se bar zna shta je penal, a shta nije. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 7, 2009 Author Report Share Posted May 7, 2009 Pa da,problem je sto je u pitanju kosmati profesor i sto je sa youtuba video itd...Da si to video na CNN-u onda bi sigurno mislio da je lik u pravu :) A bas bih voleo da vidim DOKAZE da su ziveli u isto vreme,ne neke komentare, nekih "strucnjaka", da vu VEROVATNO ziveli tad i tad. Jel jos uce decu u skoli da su nastali od majmuna? jeste, meni je cnn isprao mozak...pa jebote, nije sve sto pise na wikipediji ili sto vidite na tjubu jebeno tacno...a za dokaze, ima ih koliko hoces, samo je stvar sto ljudi nece ili ne mogu da ih razumeju...odredjivanjem genetskih sekvenci mitohondrijalne dnk neandertalca i sapiensa je dokazano da su to bile dve razlicite vrste i da se nisu mogle medjusobno razmnozavati...ne moze se sve nauciti preko neta, moraju neki debili i da se skoluju za nesto...a za ovo poslednje nemam komentara...pa jel sam jos u jednom od prvih postova napisao da covek ne potice od majmuna nego da su imali zajednicke pretke...uce decu u skoli da su postali od majmuna, jeste nauka ispira mozak ljudima i huli na boga...nemam nista vise da kazem, mislite sta hocete... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristian Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 (edited) Naravno da nisam mislio da ti je CNN isprao mozak,nego si tako govorio o tom naucniku samo zato sto je prezentacija na youtubu,ne znam ni da li si pogledao video,nvm. :) Ja sam trazio naucne dokaze,formule,jednacine u vezi toga sto on prica i naravno nasao sam,ali naravno nista nisam razumeo. Hocu da kazem da lako covek dodje do predrasuda ako nesto sto neko izlaze nije back-upovano mainstream naukom,medijima itd...Njega su kickovali sa konferencije pre 15-20 godina kad je rekao da se u centru svih galaksija nalaze super massive black hole,pa i u centru nase, da bi sami dosli do tog otkrica posle mase godina,ali onda dodje baja sa nekog SVETSKI PRIZNATOG univerziteta da to kaze,e ako je on rekao onda mora da je tako.Na to sam ciljao. :) Isto za arheologiju...Dodje masa likova iz Engleske,sve doktorati na sve strane i kao:" A,piramide?Pa da,njih su napravili robovi,vukli su kamenje,nasli smo orudja u blizini." I onda to bude prihvaceno jer je neki "strucnjak,expert,doktor" to rekao i onda uce decu u skoli da je tako! A kad se pojavi neko i kaze:" Cekaj tebra,nije to bas tako kao sto kazu", tad bude flejmovan samo zato sto se protivi necemu sto uspostavljeni sistem propagira. Edited May 7, 2009 by Kristian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 toliko o tebi dule, ti otjesh da nam dokazhesh da nisu isti ljudi i neandertalci, a mi nismo nigde rekli da jesu. mi smo rekli da ne postoje dokazi da su u isto vreme zhiveli neandertalci i prachovek. ti uopshte ni ne chitash shta mi pishemo, toliko o tvojoj "mislite shta hotjete", mogu da prevedem u "chitaj shta ti mislish da pishe". istina je da nauka ne mozhe da objasni evolutivni skok od neandertalca do choveka, nego je dokazala bash suprotno da oni nemaju nikakve veze i time se dovodi u pitanje odakle je chovek nastao, tj josh nigde nisu nashli taj missing link ili linkove koje bi nas vezali za zajednichkog predka. ono shto josh vishe buni u celoj prichi jeste shto su nadjene naseobine neandertalaca, a nisu prachoveka, shto je logichki idiotizam sa aspekta da ako smo mi ti ljudi koji su nastali od prachoveka onda mi nashih naseobina bilo vishe od neandertalaca jer smo mi evoluirali, a oni nisu, znachi bili smo snalazhljiviji, pametniji .. al kako onda majkumu nema nigde tih naseobina iz tog vremena. i tretja stvar, ako se gledaju samo lobanje od majmuna, preko josh 3-4 podvrste koje sam zaboravio izmedju majmuna i neandertalca i chovekove lobanje na kraju chak i laiku je jasno da u tom vremenskom tajmfrejmu od 50.000 godina koliko oni tvrde da se to sve desilo je nemogutje jer je za neke mnogo manje promene ako se gledaju lobanje od majmuna do odmah posle njega (ne neandertalca) trebalo 300.000 godina. i prestani vishe sa tim nadrkanim stavom, ne prilichi ni moderatoru, a najmanje choveku od toliko godina koliko ti imash. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 7, 2009 Author Report Share Posted May 7, 2009 toliko o tebi dule, ti otjesh da nam dokazhesh da nisu isti ljudi i neandertalci, a mi nismo nigde rekli da jesu. mi smo rekli da ne postoje dokazi da su u isto vreme zhiveli neandertalci i prachovek. ti uopshte ni ne chitash shta mi pishemo, toliko o tvojoj "mislite shta hotjete", mogu da prevedem u "chitaj shta ti mislish da pishe". istina je da nauka ne mozhe da objasni evolutivni skok od neandertalca do choveka, nego je dokazala bash suprotno da oni nemaju nikakve veze i time se dovodi u pitanje odakle je chovek nastao, tj josh nigde nisu nashli taj missing link ili linkove koje bi nas vezali za zajednichkog predka. ono shto josh vishe buni u celoj prichi jeste shto su nadjene naseobine neandertalaca, a nisu prachoveka, shto je logichki idiotizam sa aspekta da ako smo mi ti ljudi koji su nastali od prachoveka onda mi nashih naseobina bilo vishe od neandertalaca jer smo mi evoluirali, a oni nisu, znachi bili smo snalazhljiviji, pametniji .. al kako onda majkumu nema nigde tih naseobina iz tog vremena. i tretja stvar, ako se gledaju samo lobanje od majmuna, preko josh 3-4 podvrste koje sam zaboravio izmedju majmuna i neandertalca i chovekove lobanje na kraju chak i laiku je jasno da u tom vremenskom tajmfrejmu od 50.000 godina koliko oni tvrde da se to sve desilo je nemogutje jer je za neke mnogo manje promene ako se gledaju lobanje od majmuna do odmah posle njega (ne neandertalca) trebalo 300.000 godina. i prestani vishe sa tim nadrkanim stavom, ne prilichi ni moderatoru, a najmanje choveku od toliko godina koliko ti imash. prestacu sa nadrkanim stavom kad ti prestanes...prvi argument, ti mozda nisi to pricao, ali je kristian rekao da nema razlike izmedju neandertalaca i sapiensa, njemu sam odgovarao...drugo, postoje naseobine iz tog vremena, cini mi se da su u portugalu i jos negde nasli ostatke naseobina i jednih i drugih iz istog vremena relativno blizu...trece, sam si rekao, laiku izgleda tako, ne moze laik da proceni da li su neke promene moguce ili ne...ja stvarno ne znam sta ti pokusavas da dokazes, raspravljas se sa mnom ko da sam ja neki naucni dogmaticar koji slepo veruje u science and techology...nikad nisam rekao da je bilo sta apsolutno tacno, ali jednostavno postoje neki standardi i metode koje su opste prihvacene u nauci i koje sluze kao reper nekih stvari...ne mozes sve da pobijas i govoris da je laz i glupost... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts