Jump to content

Korejska muzika

Recommended Posts

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hvala na informacijama, al' ja vec sve to znam. Slusam korejsku muziku vec 3 i po godine, kupovala sam i diskove... samo sam trazila nekoga ko takodje to slusa ili je zainteresovan da cuje =)

@ -protA - Ne znam sta bi te konkretno zanimalo, ja uvek preporucujem Epik High i Clazziquai za one koji nisu ljubitelji popa. Ali hajde, sad cu da izlistam neke youtube linkove, pa ti vidi sta ti se svidja.

Epik High:

http://www.youtube.com/watch?v=PJEruchZkBk

http://www.youtube.com/watch?v=bluMjCT2vZM

Clazziquai Project :

Drunken Tiger:

DBSK (znam da su pop, ali su jedan od najpopularnijih korejskih bendova, pa sam nekako morala da ih stavim =)):

http://www.youtube.com/watch?v=3EA8vP6JVS4

http://www.youtube.com/watch?v=UDITeXObEjE

Prve dve grupe su kul, treca onako, cetvrta je backstreet boys gej uzas.

Btw, imam osecaj da sam sve ove pesme vec cuo, ali na engleskom. Nista novo tu nije izmisljeno.

Imas osecaj da si ih cuo zato sto je korejska muzicka scena pod prilicnim uticajem americke, to nije nista novo.

A za 'backstreet boys gej uzas' kako ti to zoves (mada bih volela kad bi komentare tipa 'gej uzas' zadrzao za sebe, jer je to apsolutno diskriminisuce i uvredljivo, a ljudi uopste nisu gej, iako mozda tako deluje - tako stvari stoje u Koreji - mozemo to nazvati i modom) ja licno nikad nisam podnosila boyband-ove, ali ono sto je mene privuklo su glasovi i muzika, koja je ipak kvalitetna (za razliku od americkih pop senzacija... ugh... - izvinjavam se ako sam nekoga uvredila).

Al' dobro, drago mi je da si pogledao =) I da ti se ponesto i dopalo.

dbsk5hp9.jpg

Vredjam se zato sto mi izgleda uvredljivo (u kontekstu svega sto ste napisali u ove dve strane, a pogotovo kad dodate jos i 'uzas'). Poznajem neke gej osobe i bas je glupo kad prozivate ljude samo zato sto vam mozda deluju isfeminizirano - kol'ko sam shvatila... ili je to zbog muzike ili ne znam cega... bas bez veze. Ako gresim izvinite, lepo je to ako ste zaista open-minded =)

dbsk5hp9.jpg

Ti vudu

Imas jedan problem

To je da

Si mnogo jedan

Obrazovan i fin

Realno stamen

Genijalan muskarac!

Tako da ti nova

Forumasice slobodno

Obozavaj korejansku kulturu sa nasim vuduom

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Japanska i korejska muzika su meni lično skroz do jaja. Većina pesama ima neku priču i vidi se da su pravili pesmu da bi preneli neku emociju.

Malo sam preleteo preko ovih linkova i ovo skroz nije loše, osim ovog boyband produkta... :D

P.S. Ovo su uobičajeni postovi na ovom forumu, a daki voli da koristi puno tu reč "gej" zato što potencijalno želi (opet) da ga primi u pedu. :P

Got some minuses for free?

Ti vudu

Imas jedan problem

To je da

Si mnogo jedan

Obrazovan i fin

Realno stamen

Genijalan muskarac!

Tako da ti nova

Forumasice slobodno

Obozavaj korejansku kulturu sa nasim vuduom

[roflmao]

-

Inace, nacitaces se goreg.

Edited by OU JEA!

sine nikita, postao si nik kejv

Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene 

Većina pesama ima neku priču i vidi se da su pravili pesmu da bi preneli neku emociju.

[roflmao]

Imam neko uputstvo od fotoaparat na korejskom, pa kad ga vetj toliko sabijashi aj mi ga prevedesh. [:D]

Shto se nas tiche oni mogu da pevaju o lusterima i kolachitjima al da naprave facu kao da seru i ljudi tje to nazvati emocijama u pesmi kad nishta ne razumeju.

Inache ova muzika nije my cup of tea. Jebiga.

[roflmao]

Imam neko uputstvo od fotoaparat na korejskom, pa kad ga vetj toliko sabijashi aj mi ga prevedesh. [:D]

Shto se nas tiche oni mogu da pevaju o lusterima i kolachitjima al da naprave facu kao da seru i ljudi tje to nazvati emocijama u pesmi kad nishta ne razumeju.

Inache ova muzika nije my cup of tea. Jebiga.

Google translate sirovino. ;P

Got some minuses for free?

rajzing sunce:

moras da skontas da termin 'gej' ima svoje mesto u slengu i da vrlo cesto nema veze sa homoseksualnoscu, ponekad i ima, ali kapiras sta ocu da kazem. tako da mozemo imati izjave tipa 'jucerasnja tekma je bila gej', 'bas si gej, kasnis dvaes minuta' i tome slicno, tako da se ja na tvom mestu ne bi toliko cimao oko toga posto taj termin niti ima tu upotrebu koja bi tebe nervirala, niti tu tezinu cak i ako se upotrebi u tom smislu.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)