Jump to content

Solar Storm

MaudDib

Recommended Posts

josh jedna od onih shlag_na_tortu pricha o kraju sveta 2012 :)

IT IS midnight on 22 September 2012 and the skies above Manhattan are filled with a flickering curtain of colourful light. Few New Yorkers have seen the aurora this far south but their fascination is short-lived. Within a few seconds, electric bulbs dim and flicker, then become unusually bright for a fleeting moment. Then all the lights in the state go out. Within 90 seconds, the entire eastern half of the US is without power.

A year later and millions of Americans are dead and the nation's infrastructure lies in tatters. The World Bank declares America a developing nation. Europe, Scandinavia, China and Japan are also struggling to recover from the same fateful event - a violent storm, 150 million kilometres away on the surface of the sun.

links:

http://www.newscientist.com/article/mg2012...atastrophe.html

http://www.newscientist.com/article/dn1018...ps-in-2011.html

http://science.nasa.gov/headlines/y2003/23oct_superstorm.htm

meni kao amateru opet izgleda kao neko prempumpavanje efekata. kolika je verovatnotja da neka korona ispusti te solar flairs i da ih onda solarni vetar odnese bash u pravcu zemlje, ali kao vetj se desilo 1859 samo shto tada nismo bili toliko zavisni od elektronike .. u svakom sluchaju zanimljivo, mozhda neko snimi pesmu sada "it's raining satellites" :)

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

ono shto ljudi potenciraju stalno u majanskom kalendaru i tumache ga u pravcu kraja sveta je tumachenje astrologije, a istina je da su maje ustvari imale astronomski kalendar koji je bash bio vezan za ovu pojavu "povetjane suncheve aktivnosti" koja se ponavlja svaki 11 godina koliko sam uspeo da ispratim.

astrologija =/= astronomija

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

U majanskom kalendaru ne kaze da ce biti kraj sveta nego da ce doci do promene.

Upravo to, ovo je valjda šesti svet po njihivom kalendaru, kao i poslednji. Tog datuma dolazi do jako bitne promene za svet, nepojmive za naša iskustva i čula.

Upravo to, ovo je valjda šesti svet po njihivom kalendaru, kao i poslednji. Tog datuma dolazi do jako bitne promene za svet, nepojmive za naša iskustva i čula.

Pa ako nije promena što će da nestane struje u ogromnom delu sveta, a samim tim i vode, a samim tim i što će da pomre ogroman broj ljudi, onda ne znam.

Meni je bitno da zavrsim fax!

Bedak je umreti, a nemati diplomu :D

Elem, manite se Maja, Baba Vange i ostalih sranja, ako se nesto desi sigurno nece biti apokalipitcne katastrofe, jer smo mi ljudi, hvala bogu, zivuljke sklone prilagodjavanju i ne znam kakvim uslovima, a kamoli jakom ali jednokratnom suncevom praznjenju, koje ce izazvati snazni, ali privremeni kolaps.

Edited by CABKE

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Vudu, nemoj da si naivan.

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 

Ljudi nikad nisu bili zavisniji od tehnologije i otuđeniji od prirode nego sada, što je pogubno za sposobnost prilagođavanja.

Bilo bi kao i u svakom drustvu, samo bez  "socijalne pravde" :D

Sposobniji bi se snasli, nesposobni bi izmurli i tako.. :)

Stavimo bolje osigurače na trafo stanice i rešen problem. Jednostavno rastojanja i dimenzije u sunčevom sistemu su toliko velike, da su šanse da bilo koji pojedinačni solar flare pogodi zemlju jaaako male. A naročito neki ovakav superstorm koji se javlja jednom u ko zna koliko.

Ljudi nikad nisu bili zavisniji od tehnologije i otuđeniji od prirode nego sada, što je pogubno za sposobnost prilagođavanja.

sto je najgore jos su i asocijalni i nesposobni :)

S tim što sad sposobni znači tajkunčine i multimilijarderi.

A nekako mi ideja da Bil Gejts preživi a ja ne ne deluje kao prirodna selekcija.

Zapravo kapiram da cemo samo mi, koji zivimo na ovim prostorima preziveti... xD jedini smo sposobni da zivimo u shit uslovima, to nam je u genima

Nema tu nista vezano za nas mentalitet vec za mentalitet interneta i foruma gde je svako jak i svakome je pisa mnogo velika pa moze da se kurci jer zna da ga nece drmnuti neka pesnica iz monitora i sasuti mu sve zube niz grlo ( mlechne zube naravno ).

ovog dakija ovnuju svuda jebote
by Pesma-Mrtve-Dece

Stavimo bolje osigurače na trafo stanice i rešen problem. Jednostavno rastojanja i dimenzije u sunčevom sistemu su toliko velike, da su šanse da bilo koji pojedinačni solar flare pogodi zemlju jaaako male. A naročito neki ovakav superstorm koji se javlja jednom u ko zna koliko.

pa ne znam dal bi samo osiguraci bili dovoljni, sta je sa satelitima, telekomunikacijama, i drugim aparatima...a sto se verovatnoce tice, ona je uvek tu, ma koliko mala bila:)

btw, teorije zavere, that way...

http://forum.klanrur.rs/index.php?showtopic=234906054

srpskivojnik-3.jpg