MaudDib Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 josh jedna od onih shlag_na_tortu pricha o kraju sveta 2012 :) IT IS midnight on 22 September 2012 and the skies above Manhattan are filled with a flickering curtain of colourful light. Few New Yorkers have seen the aurora this far south but their fascination is short-lived. Within a few seconds, electric bulbs dim and flicker, then become unusually bright for a fleeting moment. Then all the lights in the state go out. Within 90 seconds, the entire eastern half of the US is without power. A year later and millions of Americans are dead and the nation's infrastructure lies in tatters. The World Bank declares America a developing nation. Europe, Scandinavia, China and Japan are also struggling to recover from the same fateful event - a violent storm, 150 million kilometres away on the surface of the sun. links: http://www.newscientist.com/article/mg2012...atastrophe.html http://www.newscientist.com/article/dn1018...ps-in-2011.html http://science.nasa.gov/headlines/y2003/23oct_superstorm.htm meni kao amateru opet izgleda kao neko prempumpavanje efekata. kolika je verovatnotja da neka korona ispusti te solar flairs i da ih onda solarni vetar odnese bash u pravcu zemlje, ali kao vetj se desilo 1859 samo shto tada nismo bili toliko zavisni od elektronike .. u svakom sluchaju zanimljivo, mozhda neko snimi pesmu sada "it's raining satellites" :) Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 jao, pa to se poklapa sa krajem sveta po majanskom kalendaru!:D...btw, nista nije nemoguce, ako se tako jake solarne oluje desavaju jednom u par stotina godina znaci da se jos nijedna nije desila otkad smo poceli da masovno koristimo elektroniku i satelite... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 U majanskom kalendaru ne kaze da ce biti kraj sveta nego da ce doci do promene. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted April 22, 2009 Author Report Share Posted April 22, 2009 ono shto ljudi potenciraju stalno u majanskom kalendaru i tumache ga u pravcu kraja sveta je tumachenje astrologije, a istina je da su maje ustvari imale astronomski kalendar koji je bash bio vezan za ovu pojavu "povetjane suncheve aktivnosti" koja se ponavlja svaki 11 godina koliko sam uspeo da ispratim. astrologija =/= astronomija Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 U majanskom kalendaru ne kaze da ce biti kraj sveta nego da ce doci do promene. Upravo to, ovo je valjda šesti svet po njihivom kalendaru, kao i poslednji. Tog datuma dolazi do jako bitne promene za svet, nepojmive za naša iskustva i čula. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted April 22, 2009 Author Report Share Posted April 22, 2009 i milan tarot kazhe da ako stavish palachinku sa orasima i eurokremom na glavu mozhesh da se zashtitish od loshih misli. manite se tumachenja, drzhite se chinjenica. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 I nije 22.09. po Majama, vec 22.12. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Upravo to, ovo je valjda šesti svet po njihivom kalendaru, kao i poslednji. Tog datuma dolazi do jako bitne promene za svet, nepojmive za naša iskustva i čula. Pa ako nije promena što će da nestane struje u ogromnom delu sveta, a samim tim i vode, a samim tim i što će da pomre ogroman broj ljudi, onda ne znam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 jebale vas maje...btw, svakih 11 godina je ciklus sunevih pega i jeste veca aktivnost suncevog vetra, ali ne da bi napravila ovoliko sranje...videcemo sta ce se desiti kad naleti mnogo jaca oluja... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 @Vuds OK je ne znati. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 3 godine je vise nego dovoljno vremena da svi jebemo barem jednom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 i onda dodje kili sa ovakvim komentarom:)...jebiga, kako da mu obrises post kad te nasmeje do suza:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted April 22, 2009 Author Report Share Posted April 22, 2009 meni je vishe smeshan aspekt "svakome je svoj problem najvetji" koji zrachi iz kilijevog posta Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 (edited) Meni je bitno da zavrsim fax! Bedak je umreti, a nemati diplomu :D Elem, manite se Maja, Baba Vange i ostalih sranja, ako se nesto desi sigurno nece biti apokalipitcne katastrofe, jer smo mi ljudi, hvala bogu, zivuljke sklone prilagodjavanju i ne znam kakvim uslovima, a kamoli jakom ali jednokratnom suncevom praznjenju, koje ce izazvati snazni, ali privremeni kolaps. Edited April 22, 2009 by CABKE Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 jer smo mi ljudi, hvala bogu, zivuljke sklone prilagodjavanju gde ti živiš jebote Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Vudu, nemoj da si naivan. Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Ljudi nikad nisu bili zavisniji od tehnologije i otuđeniji od prirode nego sada, što je pogubno za sposobnost prilagođavanja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Ljudi nikad nisu bili zavisniji od tehnologije i otuđeniji od prirode nego sada, što je pogubno za sposobnost prilagođavanja. Bilo bi kao i u svakom drustvu, samo bez "socijalne pravde" :D Sposobniji bi se snasli, nesposobni bi izmurli i tako.. :) Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 S tim što sad sposobni znači tajkunčine i multimilijarderi. A nekako mi ideja da Bil Gejts preživi a ja ne ne deluje kao prirodna selekcija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
badnick Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 pre ce biti da ce bilija strefiti srcka kad vidi sta gubi,ti bar nemas sta da izgubis. ah da,osim zivota:) Quote salt wat fish fresh wat fish? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grdja Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Stavimo bolje osigurače na trafo stanice i rešen problem. Jednostavno rastojanja i dimenzije u sunčevom sistemu su toliko velike, da su šanse da bilo koji pojedinačni solar flare pogodi zemlju jaaako male. A naročito neki ovakav superstorm koji se javlja jednom u ko zna koliko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synd Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Ljudi nikad nisu bili zavisniji od tehnologije i otuđeniji od prirode nego sada, što je pogubno za sposobnost prilagođavanja. sto je najgore jos su i asocijalni i nesposobni :) S tim što sad sposobni znači tajkunčine i multimilijarderi. A nekako mi ideja da Bil Gejts preživi a ja ne ne deluje kao prirodna selekcija. Zapravo kapiram da cemo samo mi, koji zivimo na ovim prostorima preziveti... xD jedini smo sposobni da zivimo u shit uslovima, to nam je u genima Quote Nema tu nista vezano za nas mentalitet vec za mentalitet interneta i foruma gde je svako jak i svakome je pisa mnogo velika pa moze da se kurci jer zna da ga nece drmnuti neka pesnica iz monitora i sasuti mu sve zube niz grlo ( mlechne zube naravno ). ovog dakija ovnuju svuda jebote by Pesma-Mrtve-Dece Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Ćiftari. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VirtualReality Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 Dolazi do promena to je sigurno. Sto je u prevodu smak sveta za kapitaliste :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 Stavimo bolje osigurače na trafo stanice i rešen problem. Jednostavno rastojanja i dimenzije u sunčevom sistemu su toliko velike, da su šanse da bilo koji pojedinačni solar flare pogodi zemlju jaaako male. A naročito neki ovakav superstorm koji se javlja jednom u ko zna koliko. pa ne znam dal bi samo osiguraci bili dovoljni, sta je sa satelitima, telekomunikacijama, i drugim aparatima...a sto se verovatnoce tice, ona je uvek tu, ma koliko mala bila:) btw, teorije zavere, that way... http://forum.klanrur.rs/index.php?showtopic=234906054 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts