Jump to content

Scientists discover a nearly Earth-sized planet

Pipboy

Recommended Posts

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

al nema veze, moze i ovde...btw, vec su pronasli nekoliko tih manjih planeta koje nisu gasoviti dzinovi i imaju cvrstu povrsinu...ali tek za par godina kad lansiraju ove jace teleskope koji ce zameniti habl moci ce da ih nadju vise i kazu nesto o njihovoj atmosferi, odnosno da li je moguc zivot na njima...

srpskivojnik-3.jpg

Koja je najveca brzina kojom bi letelica mogla da putuje svemirom a da ne pricamo o brzini svetlosti ili warpu? Takodje me zanima u tom slucaju koliko vremenski treba da se stigne do ovih novootkrivenih planeta. Dakle, najbolji moguci slucaj.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

e to i mene bash zanima ta max brzina sada. jel to sa urachunatim onim zezanjima tipa savrshena putanja tj iskorishtjavanja onog 'gurkanja' uz pomotj planetarne rotacije ili chega vetj ?

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

hm a otkud gorivo za to .. ili bi bilo dovoljno samo da se letelica dovede do te brzine, posto nema trenja otpora kuraca palaca

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Ostaje nam samo da se nadamo da ce CERN da nam pomogne da otkrijemo brzinu svetlosti ili jos bolje warp :D

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

e to i mene bash zanima ta max brzina sada. jel to sa urachunatim onim zezanjima tipa savrshena putanja tj iskorishtjavanja onog 'gurkanja' uz pomotj planetarne rotacije ili chega vetj ?

da, uracunat je i svemirski lift, odnosno gravitaciona vuca velikih planeta...plus neki dobar jonski motor i mislim da bi dogurali do nekih 200000km/h...

hm a otkud gorivo za to .. ili bi bilo dovoljno samo da se letelica dovede do te brzine, posto nema trenja otpora kuraca palaca

jonski motori trose vrlo malo goriva, a mogu da rade veoma dugo...poenta je u sporom, ali stalnom ubrzanju koje traje godinama, za razliku od raketnih motora...a kad jednom letelica dostigne trecu kosmicku brzinu i izadje iz suncevog sistema nastavlja da se krece po inerciji i nema potrebe za gorivom...

srpskivojnik-3.jpg

kako to 100k pa onda 200k :)) nije isto dule, molim te to preciznije :)

a 10x tih motora, jel bi onda ishli 10x brzhe u odnosu na 1 motor ? ovo bi trebao da znam al sam zaboravio :|

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

chekaj nisi mi odgovorio na ovo shto je krucijalno, ovako laichki-umorno sada: poshto nema mase u vakumu i nema trenja tj. ima ga al je ono toliko malo da je zanemarljivo, shta te onda sprechava da stavish 10x motora i idesh 10x brzhe tj poshto se putuje na ubrzanje onda ubrzash 10x vishe ?

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

pa verovatno to nije isto kao kod raketnih motora, stavis 2 bustera i duplo veci potisak...mada ne visim sto ne bi bilo, nije mi logicno...verovatno je ipak problem u prostoru onda, jer koliko god da ti motori trose malo goriva ipak ga za par godina potrose dosta...ne znam zaista i mrzi me da guglam sada, pitacu tomketa kad ga vidim:)

srpskivojnik-3.jpg

Koliko sam ja shvatio, ukoliko nesto sto ima i minimalnu masu krene brzinom svetlosti ono dobije ogromnu masu i krene da guta sve za sobom. Sto pretpostavljam znaci isto ili slicno kada se priblizavas toj brzini. Zato me i interesuje koja je teoretska granica brzina/masa.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Meni je recimo neshvatljivo postojanje anti-materije ili crnih rupa.

Saznanjem da postoje svakakva sranja u kosmosu, shvatamo da je siguran opstanak ljudske vrste moguc samo kroz kolonizaciju losh jedne planete, ili satelita. Kad-tad ce zemlju spichiti neki josh meteor ili kometa kao za vreme dinosaurusa. Pukim sluchajem je proshlog puta pogodjen Sibir a ne bilo shta drugo, usled chega bi poginula masa ljudi.

Kada smo vec kod satelita, mozda postoji neki neotkriveni, na koji je moguc zivot uz manje adaptacije i koji je blizi nego ova planeta? shta mislite?

Milose,anti-materija je produkt neznanja a ne dostignuca u oblasti kvantne fizike.Kada nesto nisu mogli da objasne izmislilu su anti-materiju.

Isto za crne rupe.Nisu u pocetku uopste verovali da postoje,a sada je opste poznato da su u centru svih galaksija,pa i nase.

Gledao sam ranije neshto, mislim na diskaveriju, da je crna rupa anti-materija i da guta chitave sisteme and shit. creepy...e sad bem li ga

Znao sam to da svaka galaksija ima crnu rupu.

Zanima me konkretno od chega se sastoji crna rupa i shta se deshava sa tim svim zvezdama(sa tom materijom) koju zguta, ako ne postoji anti materija. :\

znachi 300.000 km/h je za sada to neko teoretsko ogranichenje brzine bez da nerviramo chika ajnshtajna :) jbg opet to ne igra posao .. moratjemo da savijamo prostor :))

300.000km/s

naravno da to nije gornji prag, nego smo mi jos na niskom levelu za takva saznanja. warp brzine ce doci na red ka za to dodje vreme

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.