Trans-Lucky Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 (edited) Naime ovaj akt ce pogoditi i rejvere,hopere,metalce i sve ostale koji nisu na estradi.Znam da vas ovde ima dosta pa cu da okacim buletin koji sam procitao na spejsu.Zamislite scenu dodje neko od vas sa miksetom da vrti neku ziku,a u komisiji Lepa Brena,Ceki i Lepi Cane...Ili jos gore Vehbija Coralic. Dragi prijatelji, evo sta je snaslo nasu underground i alternativnu muzicku scenu. Kako nam je zemlja vec uveliko zasla u mulj turbo shunda i smecja koje vredja inteligenciju, logican nastavak toga izglasan je proslog meseca. O cemu se zapravo radi - uveli su neko novo pravilo da od sada bendovi koji nisu clanovi 'Udruzenja ESTRADNIH Umetnika Srbije' nece moci da prelaze granicu i sviraju u drugim zemljama, nece moci da nastupaju u vecim koncertnim prostorima i nece moci da emituju svoje spotove na drzavnim televizijama. "Novi Zakoni za muzicare u Srbiji nastali u februaru 2009, po kojima niko od muzicara bez muzicarske vize i licence udruzenja estradnih umetnika Srbije ne moze da predje granicu a uskoro ni da nastupa u ozbiljnijem klubu: 1) Za dobijanje licence se placa 11200din ili 5800din (ukoliko si student) godisnje. Negde se cak spominje suma od 200 evra po clanu benda??? 2) Polaze se ispit muzikalnosti i ide se na audiciju posle koje dobijate sertifikat da ste clan udruzenja estradnih umetnika Srbije kao i muzicarskuvizu. (pritom se pod muzicar ne podrazumeva DJ ili bilo ko ko se bavi noise, elektronskom ili avangardnom muzikom) 3) Ambasade od februara ove godine vise ne priznaju ata kartu bez muzicarske vize. 4) Jebali im mi mater pokvarenu!! Ovo je takav bezobrazluk da tu nema sta vise da se kaze. Koliko sam shvatio - hoce da odvoje muzicare od ne-muzicara? Tj u prevodu - da mlade i underground bendove koji sviraju muziku iz ljubavi i koji su redovno u minusu OTERAJU sa scene i zakucaju u ovu propalu zemlju. Gomila mladih bendova je vec vracena sa granice i u pasos im je upisana zabrana ulaska u zemlju u koju su isli. Sramota! Sad mi kao treba da budemo clanovi nekog udruzenja da bi isli da nastupamo u inostranstvu ili u vecem prostoru? A gde su nasa prava da odbijemo da budemo clanovi i da budemo prosto ljudi koji nece da daju 200 evra nekom harmonikashu koji vodi neku organizaciju za pranje novca??? Ko moze da nam uskrati prava da nastupamo negde samo zato sto nismo CECA, BRENA ili SNEKI???? Sad neko treba da kaze nekom nojzeru ili pankeru koji namerno ne svira u harmoniji da je NE MUZIKALAN???? Jedino resenje je da se mladi muzicari i underground umetnici udruze i naprave PROTEST protiv ovog turbo folk zakona kojim zele da ONU NEMUZIKU oteraju sa svojih televizija i zakucaju u Srbiju. E PA NECE MOCI. PROTEST se mora organizovati kao i uputiti pisma Ministarstvu za Kulturu drzave Srbije. OVO NE SME PROCI INACE CE NASA IONAKO VEC SIROMASNA UNDERGROUND SCENA OTICI U POTPUNI BEZDAN. Ljudi, probudite se i saterajte tu Folk struju vec jednom u cosak! Moramo da pokazemo da necemo trpeti slicna maltretiranja!!! evo adrese i telefona doticne organizacije, ZAGORCAJTE IM ZIVOT: UDRUŽENJE ESTRADNIH UMETNIKA SRBIJE Adresa : Zmaj Jovina 4 Opstina : Stari Grad Fax : 011/635-613 Telefon : 011/622-557 a evo i jedno iskustva, u pitanju je bend CONSECRATION iz Beograda (jedan od mnogih koji su se opekli o ovo sranje): copy-paste: "Dakle, izvadili smo sve što je bilo potrebno, Ata Carnet koji je kao pasoš za instrumente i nije nešto preterano skup (oko 6000 dinara čini mi se), imali smo upozorenje od drugog benda koje nisu pustili preko granice sa Hrvatskom jer su im tražili tu legitimaciju udruženja estradnih umetnika Srbije, ali oni nisu imali ni Ata Carnet. Stigli smo na našu granicu, uredno smo samo popunili Ata Carnet, pečatirali nam pasoše i krenuli na Hrvatsku granicu gde nas je pandur odmah pitao da li imamo tu legitimaciju, a naravno da nismo imali. Dali smo mu pozivno pismo i pasoše nakon čega je on otišao i vratio se posle 5 minuta i rekao da ne možemo da uđemo u Hrvatsku jer nemamo to i otišao je da nam odradi rešenja o ZABRANI ulaska u Hrvatsku i tu smo dva sata čekali da se vrati nakon čega je došao, potpisali smo to i dobili pečatirano u pasošu da nam je zabranjen ulaz. Kada smo se vratili na našu granicu pitali smo našeg graničara da li to oni traže Hrvatima kada ulaze u Srbiju, odgovorio je čovek da ne traže uopšte, a da su ovi počeli da traže to u poslednjih godinu dana. Six Pack i Atheist Rap su prošli granicu bez toga, ne znam kako, verovatno neka veza, Darkwood Dub su vratili, a KKN su dobili zabranu isto, pa su se vratili na našu granicu i pozvali verovatno nekog iz ministarstva kulture Srbije, pa su oni zvali u Hrvatsku i onda su im poništili zabrane i ušli u Hrvatsku. A što se tiče te legitimacije, to drži onaj harmonikaš Branimir Đokić, koji je btw. bio hapšen kada se vršila potraga za Mladićem, i plaća se tipa 200e godišnje po članu benda, s tim što sam ja čitao da moraš polagati ispred neke njihove komisije, pojedinačno po članu benda i onda oni odlučuju da li si "estradni umetnik". Čista glupost. I sad, to je kao napravljeno da bi se štitila prava muzičara u Srbiji, a i zbog harača da bi se ugasili mali bendovi i ljudi koji nisu na "estradi". Kapiram ja da to treba da plaća Ceca i tako te dromfulje što zarađuju boga oca, ali mora se razgraničiti između bendova koji nemaju nikakav profit od svirke [već samo MINUS (mi smo bili u minusu samim odlaskom u Rijeku) ili sviraju za jedno pivo i pljesku] i između tih estradnih "umetnica i umetnika". Mislim da ovde mora više bendova da se složi oko ovog pitanja, neki HC-ovci su mi se javili isto kada su videli da nas nisu pustili jer nisu ni njih pustili za Hrvatsku zbog toga, i moramo nekako da izvršimo pritisak na ministarstvo kulture sa svim raspoloživim resursima i snagom. Ja sam iz fazona da od sutra svaki drugi dan šaljem dopis ministarstvu kulture dok mi ne odgovore. Znam da mislite da je uzaludno to, ali moramo pokušati ako mislimo da sviramo u Hrvatskoj. Možemo da odemo i u to udruženje par nas iz bendova i da tražimo objašnjenje i da izvršimo pritisak na njih. Dakle drugari,moramo zajedno svi sada rejveri,metalci,pankeri,nojzeri,hoperi,svi koji pravimo muziku iz zadovoljstva a ne zbog para...DA SE IZBORIMO ZA SVOJE PRAVO! SMRT ESTRADNIM GOVNIM! (sace edit 100% da uleti :p) Edited March 30, 2009 by SATAN Quote Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 jebi narod sto da ne, kad se ne buni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trans-Lucky Posted March 30, 2009 Author Report Share Posted March 30, 2009 ko te pita kad ides preko da li ides da sviras, ili sta? sta nekog boli kurac sto nosis instrumente. to moze da pogodi samo neke vece bendove, kojima sigurno nije problem da izdvoje tu sumu godisnje. Znaci i to,a pogotovo to sto smo kad smo na nuli JAKO SRECNI sto nismo u minusu.Znaci...A zamisli sad,povrh svih para koje dajemo (probe,zice,svirke) da bi to zivelo treba da dajem 6000 din godisnje...A gde su tu novi instrumenti?Zivot?HRana?Odeca?To nikog ne zanima...Da imam 500e po svirci dao bih ne bi se bunio,a ovako...Zato sam i napisao jer se nesto mi organizujemo da napravimo protest... Quote Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hide Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Iznervirao sam se samo sto sam procitao, zamisljam kako bi bilo da sam u nekom bendu zapravo. Na barikade! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trans-Lucky Posted March 30, 2009 Author Report Share Posted March 30, 2009 Brate ja sam letos uzeo novi bas,Yamaha RBX-375 dao sam oko 400 jura za to (nesto malo manje).A stedeo sam na 'lebu bukvalno,izlazio sam sa drustvom,stekao se za pice,nisam bre nista kupovao,znaci SVAKI DINAR poslednje 2 godine sam cuvao,ali cuvao i jos uzmem od sestre nesto na pozajmicu i od keve i caleta.I zamisli sad dam jos 11000 za tu licencu godisnje... Znaci bio sam CRV,ona pantljicara sto se stednje tice... Quote Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 koja lupost, stvarno su istripovali, po kom osnovu su ove bolestine Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Ja sam mnogo dobar decko, ali razmisljam da se prijavim za tu audiciju sa dinamitom ispod odece. Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 ali zabrana ulaska ?!? i jel se to deshava samo sa hrvatima ? mislim nije mi jasno sa kojom idejom je koncipiran ovaj zakon (sem da se uzmu pare) jer po nekoj mojoj logici ti mali (bez para) bendovi ionako izadju jednom godishnje iz zemlje da sviraju. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 ko te pita kad ides preko da li ides da sviras, ili sta? sta nekog boli kurac sto nosis instrumente. to moze da pogodi samo neke vece bendove, kojima sigurno nije problem da izdvoje tu sumu godisnje. Cekaj, zasto ovo ne moze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trans-Lucky Posted March 30, 2009 Author Report Share Posted March 30, 2009 Ja sam mnogo dobar decko, ali razmisljam da se prijavim za tu audiciju sa dinamitom ispod odece. I'll count you in Cekaj, zasto ovo ne moze? Procitaj opet. Quote Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 O bozhe koje idiotisanje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 stano, pogreshnu muziku svirash ako ocekujes 500 jura od svirke ^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArktickaLubenica Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Ovo je stvarno off topik ali doslo mi da kazem... Juce na nekom rodju jedan moj poznanik neki klavijaturista ali svira govno od muzike, kaze meni kao, brate znas koliko sam srecan skupili smo 4000 E da damo Amadeus-u da nam napravi pesmu... :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 (edited) Hmm... Pazi ima ovo kao i svojih prednosti. Znam samo da Duca kao DJ se učlanio u to sranje i da su mu tek onda dali da ide za Brazil i Mexico, a dok nije ušao u taj savez estradnih umetnika izduvavao ga je redovno. :/ Kapiram da i to ima nekih svojih prednosti još... Edited March 30, 2009 by Vlad-_-b Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Jeste, daš 200 evra, dobiješ beneficije u vidu posedovanja papirića na kome piše udruženje umetnika. Vrh, lakše vataš ribe posle svirke! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Ne znam vudz_, to je ono meni dečko rekao. I plaća 5000 a ne 6000 godišnje. Ali kad pogledaš nije to neka para kad se izvuče na godinu dana. Dont get me wrong, nije da podržavam ovo ali mora da ima tu i nekih pluseva. :] Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Olol, pa naravno da ima pluseva. Ali za neke druge ljude. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 daj kako se zove taj zakon To i mene zivo zanima po kom je to zakonu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Pa brate ko oće ozbiljno da se bavi muzikom i da svira po inostranstvu neće da kuka za te pare realno. :] Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Pa 5k na mesec po chlanu grupe je mnogo. Plus ima josh drkanja. Plus nije stvar ovde u parama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trans-Lucky Posted March 30, 2009 Author Report Share Posted March 30, 2009 Ne znam vudz_, to je ono meni dečko rekao. I plaća 5000 a ne 6000 godišnje. Ali kad pogledaš nije to neka para kad se izvuče na godinu dana. Dont get me wrong, nije da podržavam ovo ali mora da ima tu i nekih pluseva. :] Olol, pa naravno da ima pluseva. Ali za neke druge ljude. Pa brate ko oće ozbiljno da se bavi muzikom i da svira po inostranstvu neće da kuka za te pare realno. :] Da si procitao sta sam napisao ne bi odvalio ovu glupost.Prvo da hocu da uzimam pare od "ozbiljne" muzike,ne bih svirao death metal vec bi peglao u OK bendu.Drugo MNOGO je para.Ti nisi svestan da smo mi na svakoj svirci na pozitivnoj nuli i da muziku sviramo ZATO STO JE VOLIMO ne da bi uzimali pare.Nisu svaciji roditelji bogati i ne mogu da odvoje novac ;).Sem toga skoro svi iz mog benda rade pa imajo kao nesto,ali kad oduzmes troskove samog benda 11000 bi bilo mnogo. Quote Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 U pravu je Stana,velika glupost.Ovo mi je cak smesnije i od toga da Seth mora da placa da pusta radio u disko pekari!!! Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 disko pekara eto to je sjajna ideja!!! znas kako uvek posle zurke ides da klopas u pekaru, ovde spojis to i imas zurku u pekari u kojoj pijes djuskas i jedes kifle u isto vreme!!! to ce da napravi revoluciju u nocnom zivotu!!! Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 I onda uđemo mi nezadovoljni aktuelnom političko-ekonomskom situacijom i sve razbijemo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 ama pekara u diskoteci, vudu, ne mekdonalds Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts