Jump to content

Reality show i ostala g....

Dz

Recommended Posts

veliki brat, survajver, pa onda sad onaj kviz gde prikache ljude na poligraf i postavljaju ljudima najintimnija pitanja... i josh milijardu drugih od kojih drago mi je vecinu nismo ni uvezli iz inostranstva (josh uvek?) gde se porodica svadja i miri, hvataju nevernog dechka/devojku na delu, operishu noseve i sise i ko zna shta josh pred milionskom publikom

moje pitanje je, shta vi mislite dokle ovako? shta ce biti sledece kad se publika zasiti i ogugla na vec postojece? vec ima dosta ljudi koje poznajem da su gledali one mtv idiote i nije im bilo gadno da gledaju povracanje i jedenje crva.

battle royale uzivo?

guranje kamere u nechije guzice?

da li ce nauchno-obrazovni program zauvek nestati pod ovim sranjima?

oO

da, hoce. mislim, nema odbrane od toga jer se kaci za neke 'basic instincts' kod coveka, a njih ima svaka jedinka, u manjoj ili vecoj meri. ako ti je sad to gadno, bices ravnodusna prema tome za tri godine, a tada ce vec biti gomila novih zajebanijih sranja. za pet godina ces uveliko da gledas ovo sto si nabrojala, a mozda ces se gnusati neceg novog i tebi jos neprihvatljivog. voajersko-egzibicionisticki sadrzaji su uvek primamljivi coveku na nekom nivou, mogu mu biti gadni, cudni, nemoralni itd. ali mislim da je samo pitanje vremena.

sta ja radim po ruru? jedem govna. na jednu korisnu informaciju ili diskusiju imam deset po kojima sam 'virtuelno izblejao'. a ja sam jos dobar, izbegavam majspejs, fejsbuk, msn i ostale instrumente novog kvazi-komunikacionog doba. medjutim, ja jednostavno znam da cu za dve godine garantovano imati fejsbuk i visiti po njemu, jebiga. a vazim za prilicnog pecinca:) a mogu da zamislim neko dete od 12 godina kako reaguje na sve te stvari.

malo sam prosirio temu, a mozda i nisam, ja to sve trpam u isti kos.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

znatizhelja, shta retji :)

lichno nemam nishta protiv reality showa, ko otje da gleda neka gleda ko netje neka promeni kanal, da ne prichamo da masa ljudi ni ne gleda tv josh od pre nego shto su krenule navale pomenutih showa.

zashto neko gleda iste mozhda na prvi pogled deluje kao jednostavno pitanje al kapiram da bi bilo koji psiholog nashao barem 10ak razlichitih 'opravdanja'. dokle tje itji .. pa kapiram do kraja kao shto i sve shto chovek uhvati, znachi ono za nekih 10ak godina running man live sa osudjenicima iz amerike zbog pretrpanih zatvora, trumanov show i slichne primere.

jedna chinjenica stoji, a to je da su oni gledani. finala nekih reality showa su menju najgledanijim programima (shto kod nas, shto preko) .. tako dokle god ima publike bitje i istih.

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

Ja ne znam shta ljudi imaju vs facebook-a.

Meni fb gotiva, svi na jednom mestu, ne moram da jednog jurim na msn-u, drugog na mail-u (pa menjao mail pa ode u zaborav n stuff), ovako pamtim samo svoj username/pw i svi su mi na jednom mestu. E sada ako se ima FB ne mora da znachi da se bleji na njemu po celi dan.

Isto ona fora za velikog brata "ma ja to sranje, ne gledam" a svi znaju ko je ko i shta se deshava, mislim stvarno.. :-)

Kao da je neshto strashno ako neko gleda velikog brata pa ono gleda a ovamo negira i sere kako je to sranje i nikad ne bi gledao ;S

Inache i ja sam gledao one MTV idiote i interesatne mi budale :-) a u 99% sluchajeva kada gledam tv palim explorer, discovery (animal smaraju vec -_-) i slichne.

NEGO... jebali ih vishe retardirane serije nashe koje krenuli da shtancuju kao u juznoj americi :S koj jebeni program da pustim ili shpanska serija ili nasha (isti kurac)... -_-

Craziness is directly related to having a vagina.

da li ce nauchno-obrazovni program zauvek nestati pod ovim sranjima?

nije da se neslazem sa tobom u podledu "reality" serijala al cinjenica da pod uticajem kvazi "naucno obrazovnog programa" mladi ljudi gube neshatljivo mnogo vremena uceci u skolama preispoljne gluposti koje im u realnom zivotu netrebaju

siguran sam da oni koji rade za minimalne plate osecaju "ogromno zadovoljstvo" jer su na nauchno-obrazovnom programu na TV i u skolama naucili mnogo vise od "glupih zapadnjaka" koji to imaju kao fakultativne predmete bez ocenjivanja (hebe im se de je Tungussia na mapi sveta)

stvarni odgovor na tvoje pitanje je: gde je kraj dekadenciji ljudskog roda [;)]

nikad nisam gledao nijedan reality show pre naseg nesretnog Survivora Srbija (koji sam odgledao zahvaljujuci onom momku iz nisa koji je to snimao i kacio na internet) a jedini nacin za gledanje je bio "preskakanje" svog baljezganja i kuvanje "tone pirinca" i gledanje samo igara i proglasenje izbacenih...

da proverim sta su nasi ukrali pogledao sam USA survivor i "navukao se"

odgledao sam kompletnih 17 sezona jednu za drugom (jeje stidim se al volim amere da gledam kako gladuju i jedu crve i zabadaju noz u ledja jedan drugome ) i evo sad gledam 18 sezonu

Ja sam pisao nešto na faksu baš na ovu temu. I što kaže doolio "nema odbrane od toga jer se kaci za neke 'basic instincts' kod coveka". Tako sam otprilike i ja nešto složio, ali dao ti je odgovor u jednoj rečenici zašto. :D

Ko zna. Ni ja nisam gotivio fb, myspace i te reality zajebancije pre jedno 2 godine. A sad imam i myspace i fb i ponekad pogledam one kretene na MTV-iju kad roditelji biraju dečka/devojku za svoje dete :D ili "Next" :)) ali daleko od toga da visim kao pojedini ljudi 24h.

Edited by VoOdoO_MaN

Got some minuses for free?

Ja ne znam shta ljudi imaju vs facebook-a.

e jebiga:) mislim, imam mnogo toga, ali empirijski sam zakljucio da ovakve rasprave nisu moguce i da su vrlo bliske raspravama o religiji, gejevima i slicnim stvarima:) mislim da je sam koncept fejsbuka, dakle ne koliko ga koristis, vec samo da li on postoji i da li se koristi, dekadentan i bolestan, mogao bih da raspredam o tome danima, ali nema svrhe, ne mislis tako i to je to.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Brate, fejsbuk je prvenstveno servis za komunikaciju i samim tim je njegova osnovna namena dekadentna i bolesna isto ko i korišćenje npr pošte ili mobilnog telefona. To što ga ljudi koriste za sve i svašta i dalje ne može da opovrgne korisnu komponentu istog.

Razumem da si asocijalan, i ja sam, al fejsbuk nije sranje. Sranje su ljudi :)

sve je to dobro dok ljudi ne počnu da se fasciniraju time(primer a: ja sam zmija zmija ti si žaba mozes da bežis ali džaba,zar je moguce da svaki treci retard to sad peva/stavlja na pm/status?) , survajvor je relativno kul,discovery jos uvek ima neke kul emisije , ng, animal planet i to ovo ostalo je budibogsnama.

Brate, fejsbuk je prvenstveno servis za komunikaciju i samim tim je njegova osnovna namena dekadentna i bolesna isto ko i korišćenje npr pošte ili mobilnog telefona. To što ga ljudi koriste za sve i svašta i dalje ne može da opovrgne korisnu komponentu istog.

Razumem da si asocijalan, i ja sam, al fejsbuk nije sranje. Sranje su ljudi :)

to ko da si reko 'srvajvor nije sranje, sranje su ljudi':) kapiras? ne postoji covek koji ce tamo ostati hladnokrvan i normalan. a sve je to pravljeno za ljude, tako da ono, fb je sranje:) a nisam asocijalan, zato i serem po fejsovima i kompaniji;) sto se tice mobilnog, da, i on je sranje, ali miljama daleko od fb, cak bih rekao da njegovi pozitivni tripovi prevazilaze negativne, mozda:) i pre nego sto mi se iskenjate da sam kameno doba, govorim o delovanju doticnih pojava na nekom globalnom nivou, drustvenoj svesti, simbolici, a ne o nekoj upotrebi tipa 'e sacu da pozovem ortaka da me vadi iz jarka, imam kredita'. imam ja mobilni i srecno ga koristim:)

sve je to dobro dok ljudi ne počnu da se fasciniraju time

ovo je najrasireniji stav. medjutim, ja smatram da je sam koncept toga bolestan, sama pojava, bez obzira na druge faktore.

mislim, ima mojih fotki na fejsbuku, a bukvalno ne znam kako to izgleda kad odes na njega...i ja to ne mogu da sprecim.

Edited by Doolio

fejsbuk je ok sve dok ne pochnesh da ostavljash statusne linije poput Petar Petrovic is doruckuje ili Petar Petrovic is spava...

btw jedini reality show, koji to u stvari i nije bash jeste american idol, koji je inache ove godine uzasan...

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

to ko da si reko 'srvajvor nije sranje, sranje su ljudi':) kapiras? ne postoji covek koji ce tamo ostati hladnokrvan i normalan. a sve je to pravljeno za ljude, tako da ono, fb je sranje:) a nisam asocijalan, zato i serem po fejsovima i kompaniji;) sto se tice mobilnog, da, i on je sranje, ali miljama daleko od fb, cak bih rekao da njegovi pozitivni tripovi prevazilaze negativne, mozda:) i pre nego sto mi se iskenjate da sam kameno doba, govorim o delovanju doticnih pojava na nekom globalnom nivou, drustvenoj svesti, simbolici, a ne o nekoj upotrebi tipa 'e sacu da pozovem ortaka da me vadi iz jarka, imam kredita'. imam ja mobilni i srecno ga koristim:)

Ali brate, šta je tačno sranje u konceptu fejsbuka? Aj razumem zašto neko ne voli rialiti šouove, to je podilaženje voajerizmu i najnižim ljudskim potrebama, onda ono sa "istinom" na pinku je hranjenje malograđanštine i naslađivanje tuđim glupostima, to je aj da kažem standardni set ljudskih slabosti i normalnom čoveku nema šta da se objašnjava zašto je to sranje (ne računamo što PR producentske kuće kaže da nije, jer njemu je posao da te ubedi da je govno slatko), ali šta konkretno je problem sa fejsbukom? Imaš kontakt sa ljudima, možeš da pročitaš njihove statuse i porukice i međusobne komentare, ali koliko se to razlikuje od recimo provođenja vremena na poslu sa drugim ljudima sa kojima deliš kancelariju, i isto tako slušaš njihove neozbiljne i površne konverzacije i gledaš ih kako su našminkani i namunjeni i ne znaš kako zaista izgledaju IRL, jer na posao ne dolaze apa-drapa i onako kako zaista izgledaju dok bleje kući. Ti bi da ih vidiš kako će da izgledaju raspadnuti posle pet piva u pola jedan posle ponoći da bi to računao kao "prisan odnos koji nije foliranje"? Ja tako to gledam - photoshopovane slike na fejsu i neki levi statusi su isto što i IRL komunikacija sa ljudima koju vršiš na nekoj distanci jer ih ne poznaješ toliko, a koja se svodi na "ja tebi vojvodo ti meni serdare", gde ste i ti i druga strana sređeni i doterani i kulturni. A kad dođeš do toga da si na prst u dupe sa nekim, onda više ne obraćaš pažnju dal tog nekog viđaš neobrijanog ili neku ribu nenamirisanu i nenašminkanu, isto ko što na fejsbuku ne konstatuješ photoshopovane slike dobrih ortaka, razmenu cveća i igračkica u onim govnjivim aplikacijama i tako te gluposti jer osobu poznaješ.

Mislim zajebi "društvenu svest" i "simboliku", daj konkretne argumente ako imaš. Prosto pričaš kao neko ko fejsbuk nikad nije koristio i ne zna šta to sve podrazumeva i ne podrazumeva. To jest, pričaš napamet.

Sve sto mogu da kazem jeste : God bless internetz.Nisam ogranicen da gledam samo ono sto mi moja voljena kablovska stavlja pred oci.Ljudi koji jednostavno vise dosta pred TV-om, naravno da ce im se svideti Reality Show, posebno starijima jer je to "osvezenje" u odnosu na ono sto su/smo gledali poslednjih desetak godina.Ali evo, devedesetih su spanske serije bile in, sada 80% ljudi to hejtuje, sem bakica.A sa warezom jednostavno mogu da gledam filmove koji me interesuju, dokumentarce koje zelim, i tako to...Reality show ce uvek biti popularan zato sto ce uvek deca od 14-16 godina uzivati u tome.Niskomoralni ljudi od 18 do 30 takodje, i ljudi koju su jednostavno jadni imaju over 30 ali im je sve jedno to zanimljivo.Na tv-u jedino obavezno svaki dan pogledam vesti i sport.Ostalo ne diram...

A sto se tice Fejsbuka, prvobitna namena mu je super, sada je to postao portal za trazenje decka/devojke, sto je jadno ali sve jedno ako ga ti koristis za ono cemu je namenjen, savest ti je mirna.

Jednostavan savet, gledaj da zadovoljis svoje dupe, a to sto se gomila niskointeligentnih debila odusevljava nekim jos glupljim stvarima ne bi trebao da bude tvoj problem.E sada da ti Reality Showovi ne donose tolike pare verujem da bi se televizije odlucile za neke bolje programe, edukativne i te fore, ali sto da rade to kada mogu da uzimaju milione na sms glasove :)

eto, kazem da necu da diskutujem o tome i navuce me covek:) jos cu ispasti picka ili da nemam argumente, ajde neka bude tako, ali ja sam stvarno bio ozbiljan kad sam rekao da necu da se raspravljam, nije fer da mi postavljas udice i pitanja i da na kraju ispadnem grbav sto cutim.

okej, onda mozda nije ni trebalo da se javljam na topicu, mada sto, reko sam sta sam imao.

Edited by Doolio

ja na tv-u nishta ne gledam, tako da zato nisam ni mogla da navedem imena tih programa, al ono shto vidim na tv-u u dnevnoj dok kuvam kafu/ruchak/jedem i shta chujem od ljudi... prevrne mi se zeludac

kao shto je neko rekao dekadence ljudskog roda

plus zamajavanje naroda da se ne okrenu drushtvenim problemima verujem

ali da li je moguce da ljude vishe zanimaju zivoti nekih imbecila nego priroda, zivotinje, biljke, kosmos, istorija, mitologija, umetnost i tako u beskraj???

edit: facebook

ja ga koristim iskljuchivo radi komunikacije sa ljudima koji nemaju msn, icq i slichno, mada pored gomile spamova virtuelnih torti, rakije, virtuelnih zagrljaja poljubaca... ljudi jako malo i shalju prave poruke jedni drugima, smorili su me uzhasno sa spamovima tako da kapiram da cu uskoro da ga ugasim. na ms bar pricham sa ljudima i nema zilion govnjavih aplikacija

Edited by Dz

oO

Doolio, vudi nije mislio da se raspravlja nego samo pitao shto je po tebi sranje :-)

A i mene interesuje..

Inache taj fb je isti k... kao ovaj forum xD

Topic "prichajte" na rur-u = status fb (prm: blabla is jede atm) ......

slike forumasha = slike na fb-u

Meni isti tuki xD

Craziness is directly related to having a vagina.

sto bi znacilo da treba da elaboriram, a to bi bilo pogubno za bazu ovog foruma:)

u svakom slucaju, ja na to gledam kao na otudjivanje pod velom komunikacije, sto mu dodje jos gore nego otudjivanje na kome pise 'ovo je otudjivanje':) i na sve to taj koncept voajersko-egzibicionisticke ljudske prirode. kakve veze recimo sa komunikacijom ima to sto ja stavljam fotke na fb? ili obavestavam ljude sta radim? nikakve. ljudi na tom fejsbuku bleje, doslovno receno bleje. uvek mozete reci da to nije osnovna namena, ali ja mislim da to nije tako i da je bas to osnovna namena. takodje mislim da covek moze neko vreme da ignorise taj aspekt fb-a i slicnih servisa tako sto ce ga koristiti umereno i iskljucivo u tom komunikacionom kontekstu, ali sa akcentom na 'neko vreme'. mislim da je to neizbezno, vi mislite da nije. evo recimo, ja sam inace protiv tih mega giga komunikacija i mobilni sam isto reluctantly uzeo i eto, sad je stalno tu, kad izadjem iz gajbe, a ne ponesem mobilni, stalno mi nesto kljuca u glavu 'nisi poneo mobilni sta ako te neko trazi'. kako li sam izlazio kad sam imao samo fiksni? takodje, poruke. sigurno sam po porukama u nekih 15% ljudi koji se najmanje zevzece sa svojim mobilnim (samim tim sto trosim tipa 300 kinti mesecno na mob), a opet, kad se distanciram, meni je to strasno. uvek vidim propusten poziv, moram da se javim nekim smaracima, ako ja nekog smaram, mora da se javi on meni, imam delivery, ne moze niko da mi kaze da nije dobio poruku itd. kontrola par ekselans:) a to je samo budjavi mobilni koji ima i moja baba (stvarno ima) i na koji sam vise nego naviknut. e sad, neko ko je naviknut, a ne ume ili nece da se distancira da bi pogledao objektivno ili u svemu ovome sto sam nabrojao vidi pozitivu, onda jebiga, mi ne mozemo da se raspravljamo. ne sto je on glup ili sam ja glup vec sto u startu i u samom konceptu razmisljanja krece razilazenje, tako da to je to.

kao kad neki starina kaze 'sta blejite po kraju, mi smo igrali klisa', tako i ja kazem za ovo, bolje sto puta da blejimo po kraju (kad smo vec van spasenja za klis:) ), nego ove stvarcice. mozda sam ja matori pecinko, verovatno i jesam, medjutim, to ne znaci da nisam u pravu. niti da jesam u pravu:)

i to je to, vrrrrrrrrrrrrrrlo ukratko, u prevodu, rekao sam sta mislim, a ne zasto, jer to zasto bi stvarno bilo tipa sto kucanih strana bukvalno. dakle, sad nastavite da diskutujete izmedju sebe, nemojte me pecati:)

sto se tice ove paralele sa forumima, to jeste, donekle, tacno, ali ja nisam ishvalio forume, a popljuvao fb, procitaj sta sam napisao:) moram da kazem da sam na par muzickih foruma stvarno saradjivao konkretno sa ljudima i imao kvalitetne diskusije, pa i rl muzicke saradnje, ali to je strucna oblast, ovde blejim.

ali da li je moguce da ljude vishe zanimaju zivoti nekih imbecila nego priroda, zivotinje, biljke, kosmos, istorija, mitologija, umetnost i tako u beskraj???

pa ti ko da si sa betelgeza:) u tome je poenta, uvek ce ljude zanimati ljudi vise nego zivotinje i biljke...i ta istorija su dogadjaji sa nekim ljudima, mitologija su isto neke price koje u korenu imaju ljudsko ponasanje, umetnost, cini mi se da je prave ljudi:) dobro, kenjam, ali u sustini se svodi na to. pozorista u grckoj, glumci koji glume, sta, ljude:) a eto sad to gledamo bez glume uuu prava stvar:) ljudi su takvi, prizemni i to je valjda jasna stvar, nisu ni rimljani stavljali u arenu dva majmuna da se biju (mozda ponekad kad se smore stvarno) vec neke gladijatore koji imaju svoja imena i svoje karakteristike da bi narod mogao lepo da ih prati i da se vezuje za njih i da dodje i sledece subote. to je tako i uvek ce biti tako. meni nije cudno da se ti pitas recimo zasto je to tako, ali 'da li je moguce'? pa naravno da je moguce, meni bi bilo cudno da nije tako.

doolio, ja sam skapirao da ti kritikujes facebook zato sto ti je objekat te kritike osoba koja non-stop zvrji na istom, nema kontakt sa drugim ljudima jer mu je face zamenio RL i socijalan aspekt zivota, znaci uzeo si najgori primer :)

nije face kriv zato sto ga koristi takva osoba, to je kao i u svakodnevnom zivotu, sve moze da se degradira na neki nizi nivo, zato sto alat ne bira majstora :))

ako posmatram facebook sa osnovne tacke gledista, onda ne vidim u tome nista lose, (iako ne posedujem nalog na doticnom) ljudi komuniciraju, zajebavaju se, kace slike itd. a ako posmatram facebook sa dooliove tacke gledista, gde je osoba koja ga koristi pure nolifer, e spit onda ;))

da, ali napisao sam takodje i to da je taj stepen nolajfizma kod osobe koja koristi servis takve vrste samo pitanje vremena:) i dao sam posle primer sa mnom i sa mobilnim.

naravno da govorim o nekom potencijalu za nolajferstvo, pa ne moze niko da te natera da radis nesto, svasta. samo sto mislim da je to neminovno.

zhivimo u opasnom vremenu gde se (jer je to finansijski isplativo) zabava jako mnogo potencira, tj je svi njeni oblici, i doshlo je do toga da svaka osoba mozhe jako lako da dodje do onoga shto je najvishe zadovoljava shto znachi da ce skoro svaka osoba barem jednom na 3-4 meseca doci do toga da se prepusti onome shto je najvishe ispunjava a samim tim ce zapostaviti sve druge stvari u zhivotu (buduci da je njihov trud/isplativost u valuti zadovoljstva ratio mnogo grdniji po tu osobu). fejsbuk je samo jedna od brda tih zaraznih stvari koje osobu pretvaraju u nestabilnog razmazhenog nadrkanka.

no, kako to biva u zhivotu, sve ima i dobru i loshu stranu, samo zavisi dal cesh da budesh hejter, bezumni konzument ili objektivni lepotan koji spoznaje istinu i sve razume!

neka osoba glupak hehe