Jump to content

Srpski film


SavKe

Recommended Posts

  • Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 4 weeks later...

upravo sam odgledao film i meni se svideo sta ja znam. stavise, mogu reci da je odlican.

dobra rezija, odlicna gluma, kasting na mestu, scene nisu jeftinoca kakvu sam ocekivao...

sto se poente tice, nije takav film, ovde se jednostavno prikazuje tragicni trip, dogadjaj, sa eventualno nekim sub-idejama, ali to je sasvim okej - sto se tice datog tipa filma, ispostovao je sve aspekte kako treba.

Meni se nije svideo, cini mi se da su pricu stavili u drugi plan i onda poceli da nabacuju bolesne scene, u fazonu, da ima...

ko sto rekoh gore, meni je to sasvim okej koncept, jer, prva polovina filma je uvod, a druga u stvari sekvencionalno redjanje dogadjaja kojih se glavni junak priseca i onda mu je sve grdje i grdje jer su dogadjaji kojih se priseca sve zajebaniji i zajebaniji. u sustini, tim bolesnim scenama se prica sta je bilo i u isto vreme se nabacuje 'u jebote sta mu uradise' faktor, tako da mislim da nije puko nabacivanje scena, vec fina rezija. my 2 cents.

sto se tice eksplicitnih scena, mislim ono, video je svako svasta po netu, a i to je film, nije for real, tako da ja licno to ne bih ni komentarisao nesto specijalno. naravno, tu su da pojacaju utisak, sto je sasvim na mestu (ko sto bi redov rajan bio lol da nema shaky kameru, eksplicitne scene i dobre efekte i to nije nikakva tajna). ne znam cemu tolka debata oko toga i trip tipa 'preterano ovo ono' kad je sasvim legitimno koristiti eksplicitne scene za takve stvari, pa one tome i sluze. zato se pravi film, a ne cita se knjiga.

sto se tice ovog filma, scene tog tipa imaju ulogu sokantnog drmusanja, ali ne zato sto su sirove i eksplicitne same po sebi (jer fala bogu, hostel i slicni filmovi imaju eksplicitnije i skuplje scene nasilja, a svaki undergroundniji pornic ima eksplicitnije scene seksa, jelte), vec zbog samog scenarija i sadrzaja, a ne forme. tako da, sto se mene tice, sasvim su na mestu, ima ih toliko koliko ih ima (treba) i odradjene su onako kako treba.

stavise, mogu reci da je neuporedivo mucnije gledati nesto tipa ireversible gde je akcenat upravo na tome gde gledamo silovanje od pola sata, ovde su mi scene vise bile u informativnom fazonu, tipa 'u jebote sta se njemu desilo'.

srdjan je f-e-n-o-m-e-n-a-l-a-n, sergej koga ne podnosim je isto odlican lol, cak i onaj degenerik od zuticke, sto je stvarno postignuce. film ima uvod, razradu i zakljucak, prezentuje to sto se desilo u scenariju i to je to. sto se mene tice, uspesno ostvarenje. ako je nekom smor sto gleda onakve scene, onda jebiga, sta da mu kazem, ali kome nije, neka odgleda sto se mene tice. u svakom slucaju su mi ovde takve scene trista puta logicnije, smislenije i i te kako adekvatnije za pricu od, recimo, gibsonovog passiona i slicnih.

kapetan koca:

eh sad, ja se ne bih slozio. taj petogodisnji klinac je te scene snimao sigurno odvojeno i nije ni znao sta snima, on ga nikad ne jebe da su oni u istom kadru, mali je tu imao da glumi tek posle jebanja gde su mu rekli da legne i da nabaci izgubljen pogled. takodje, apsolutno nista se ne vidi, kamera snima dragojevica otprilike do struka koji se prima u karanju i to je to.

sto se tice bebe, tek se tu nista ne desava, beba je, naravno, lutka, a kadrovi su naivniji od ostatka filma. vise je trip u tome sto je tebi dato dovoljno da znas sta se desava i to je samo po sebi uznemirujuce, sto je i fazon kod te scene.

naravno, ti si slobodan da se ne slazes sa mnom.

jos jedna stvar - jedan od malobrojnih nasih filmova gde scene jebanja nisu 'lol prestanite'.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

ja nisam preko neta nabavio, tako da jok ja:)

evo gledam na imdb-u, uglavnom mu ljudi daju osmice u rivjuovima, al zato mu neka riba dala keca, bas cudno:)

Citam komentare od nasih na raznim sajtovima i mislim da ovi sto su rezisirali film nece smeti da se pojave u javnosti ovde [b)]

rofl, ti likovi verovatno misle da je srdjan todorovic jebo dete ili nesto slicno...ili su u onom fazonu 'mamu im jebem, nazvase ga srpski film, svi smo mi bolesni, jel' koji je takodje rofl, jer je naslov odlican u svojoj ironicnosti - film upravo bezi od klasicnog srpskog filma sa jedenjem govana i sedmorica mladih posalicama koje su, oh, tako simpaticne. mislim da u filmu nema nijedna fora ili vic, mozda jedna.

e da, ima jedna roflmao besmislena scena - koja je, kapiram, easter egg jer je totalno retardirana i out of place u odnosu na ove ostale eksplicitne, a pod dva, ukljucuje autora filma kolko sam ja skapirao.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Totalno hevi film. Ima par scena koje sam bukvalno sa mucninom gledao, ali sta sad. Film nikako nije sranje, to sto izlazi iz okvira ocekivane i nekima "dozvoljene" kolicine sick materijala ne moze toliko da utice na sam kvalitet filma. Prica ok, gluma odlicna, i pored cinjenice da jeste na momenat tezak za gledanje, film je sasvim solidan

Link to comment
Share on other sites

Osim trejlera, nisam pogledao film, ali mi je jasno da to sto smatrate 'preterano eksplicitnim' nije nista neuobicajeno u zanru.

U poslednje vreme sam se jako zanimao za thrash/horror/gore filmove, i svasta sam odgledao.

Jedini film koji sam imao stvarno problema da odgledam, i nisam mogao odjednom da ispratim je August's Underground Mordum. Film je zabranjivan naravno kojekuda, i sadrza najmucnije i realnije scene mucenja koje sam ja igde sreo. Verujem da su scene u ovom filmu mala beba za ono :)

Inace, posao sam u potragu slicnih filmova, jer me holivudski uglavnom vise 'ne rade' tako dobro xD. Poenta tako 'zestokih' filmova je da pokrecu emocije i ostavljaju jak utisak, sto bez obzira na gomile spec. efekata eksplozija i sl, holivud ne postize (a imaju sigurno i razloge za to).

Link to comment
Share on other sites

ovaj film moze da potrese samo nekoga ko nije gledao martyrs,irreversible pa cak i von trierovog anticrhsita.previse nabacanih scena...nekako me nije film uvukao uopste.kapiram doduse da je napravljen da sokira prosecnog gledaoca u cemu je svakako uspeo.

Let me tell you the tales of your life of

your love and the cut of the knife

the tireless oppression

the wisdom instilled

the desire to kill or be killed.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...