Jump to content

Buducnost web browser-a

Stator

Recommended Posts

sviđa mi se ovo jako, i slažem se sa likom oko problema kod današnjeg web-a. mislim, "problema", dovoljno je što su sve te informacije dostupne svake sekunde, ali kad već može još lakše, što ne bi bilo... :)

dragane, nije to lenjost. mislim, kad planiraš nešto onako umereno komplikovano, npr. rezervaciju hostela i uklapanje puta sa redovima vožnje vozova i autobusa, završiš sa dva prozora sa po 10 tabova i otvorenim notepadom u koji pejstuješ bitne stvari. ako može mašina to da odradi za mene u deliću sekunde, neka je, to joj je svrha postojanja.

strava strava :) najbolje je to sto nece postojati zacementirani set komandi nego ce se moci praviti nove

onaj primer sa maps je izuzetno praktican, kao i ono sa wikipedia-om . prvo sto je meni palo na pamet je recimo select slike na strani i jednostavno 'transfer this to my photobucket account'

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

• 2 weeks later...

sviđa mi se ovo jako, i slažem se sa likom oko problema kod današnjeg web-a. mislim, "problema", dovoljno je što su sve te informacije dostupne svake sekunde, ali kad već može još lakše, što ne bi bilo... :)

dragane, nije to lenjost. mislim, kad planiraš nešto onako umereno komplikovano, npr. rezervaciju hostela i uklapanje puta sa redovima vožnje vozova i autobusa, završiš sa dva prozora sa po 10 tabova i otvorenim notepadom u koji pejstuješ bitne stvari. ako može mašina to da odradi za mene u deliću sekunde, neka je, to joj je svrha postojanja.

slazhem se sa bolivanom, kompjuter je tu da olaksha i ubrza zadatke koje zhelimo da obavimo.

samo shto mi nekako smrdi ova prezentacija, poshto je verovatno radjena sa unapred pripremljenim sajtovima - ne verujem da ce to sve tako glatko raditi na svakom sajtu chak i kad se dostigne post-beta faza softvera.