ZOLA Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Eh kako lepo shto ima ovoliko ljubitelja dobre knjige na forumu. Ja sam malo zapostavio chitanje, ali popravitju se ovaj vikend. Imam spremno 3 toma pripovedaka o konjima. Da lagano vratim formu :) BTW kako to da nam nema Duleta the Smora... On je poznati knjizevni kritichar... Verovatno je mnogo citao sinoc, pa pao u jarak kada se vracao kuci. Na njega to uvek tako deluje :D Quote There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Inače ovog vikenda treba sad ja da preporučim neku literaturu koju ćemo čitati zajedno. Dajte mi predlog neke knjige. Onako da ona sad ostane pod utiskom. Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dušan_ Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 William Grant - Pripovetke Quote Mehaničke karakteristike dobijene ispitivanjem mašinskih delova izrađenih od nehomogenih materijala pod dejstvom statičke zatežuće sile približno odgovaraju mehaničkim karakteristikama standardne epruvete. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 (edited) zavisi sta ti se cita, u sustini sve zavisi od ukusa i od raspolozivog novca. tako da ce ti svako preporuciti ono sto on voli da cita. ako ste solidni s parama, ja bih licno citao ruske ili finske klasike ili francusku kognitivnu knjizevnost. jako teske knjige, a opet nekako pitke, naravno, obrati paznju na autora. edit: nisam skontao da se radi o lepsem polu. pa ovako, tradicionalno je da se citaju pripovetke o lozi, e sad, nemoj da citate one domace o konjima, nego neke malo egzoticnije autore nadjite, africki nisu losi, naravno, francuzi, spanci, italijani, svi oni znaju da pisu takve knjige. Edited January 30, 2009 by Doolio Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fushi.ryuu Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Probaj ti da joj napises nesto, onako od srca. Zene najvise vole kada se ti potrudis oko njih i sam napravis nesto, posebno ako dolazi kao proizvod dugotrajnog poverenja i medjusobne ljubavi. Quote .: l@w.: co-founder of kouteki Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Nadam se da će večeras biti mesta u čitaonici, ne čita mi se o svemirskoj nautici na otvorenom :| Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 (edited) Hvala na predlozima. Kada su knjige u pitanju pare nisu problem! Ona najviše preferira pisce sa prostora nekadašnjeg SSSR-a kao što su npr. Smirnoff i Eristoff. Mada ja ih nalazim kao malo teške za čitanje. Takođe voli ovu sladunjavu literaturu kao i svako žensko. U svakom slučaju ako se ne budemo složili, ja ću čitati neki strip o Lavu, a ona neka bira svoje štivo! Edited January 30, 2009 by VoOdoO_MaN Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 ja volim citanje na otvorenom, cak i kad vremenski uslovi nisu zadovoljavajuci, opet je atmosfera nekako prisna i hepi jer si okruzen gomilom ljubitelja knjizevnosti, oseca se to zajednistvo. a i znatno je jeftinije citati napolju, to je jako bitno ako volis mnogo da citas, kao ja. Hvala na predlozima. Kada su knjige u pitanju pare nisu problem! Ona najviše preferira pisce sa prostora nekadašnjeg SSSR-a kao što su npr. Smirnoff i Eristoff. Mada ja ih nalazim kao malo teške za čitanje. Takođe voli ovu sladunjavu literaturu kao i svako žensko. U svakom slučaju ako se ne budemo složili, ja ću čitati neki strip o Lavu, a ona neka bira svoje štivo! pomenuti pisci jesu teski za citanje, ali uzmi uz citanje malo limuna i leda, odmah je lakse. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 dule, moj brat po izboru mesta za citanje :) nego, zanima me da li vam se desavalo da kada citate jedno vreme strip i naglo predjete na knjigu, nebitno koji zanr, da vam se desavaju rupe u secanju? sutradan se ne secate koji ste strip citali, odnosno sa kim ste citali i gde ste citali? malo je zeznut taj prelazak, godine iskustva u citanju prevazilaze taj problem. neko ni posle dugo vremena ne resi isti... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 meni se dešava da pročitam ceo roman ili mnogo kompilacija, pa posle toga uzmem jedan strip čisto da iskuliram, i da se od tog jednog stripa potpuno obeznanim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 ja volim citanje na otvorenom, cak i kad vremenski uslovi nisu zadovoljavajuci, opet je atmosfera nekako prisna i hepi jer si okruzen gomilom ljubitelja knjizevnosti, oseca se to zajednistvo. a i znatno je jeftinije citati napolju, to je jako bitno ako volis mnogo da citas, kao ja. Prošli su dani uživanju i u samom mirisu knjige, sad idem na književne večeri čisto zbog atmosfere. A i hladnoća me nervira, ne mogu lepo ni da listam stranice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 ja taj problem imam poslednjih mozda godinu-dve-tri, a ranije nisam, sto ukazuje na upravo obrnuto, da sam trosenjem mozga i organizma na toliko citanje izmorio isti i upropastio. sada cim procitam bilo sta imam rupe u secanju, ako citam malo, male, a ako citam puno, malo vece, nikad velike. ali ih imam. imam ih cak i ako procitam ne vise od 4-5 stripova, mada volim da procitam dvocifren broj stripova ako imam novaca. naravno, ako procitam 4-5 stripova za vece, te rupe su reda velicine da se ne secam vica sto ga je neko pricao, a ljudi me mogu podsetiti sutradan na taj vic. ali ako procitam recimo petnaestak stripova, desava se da zaboravim i cele razgovore. ah da, interesantno je da kod mene rupe u secanju nemaju veze sa mojim stanjem od tolikog citanja, mogu biti potpuno operativan i nenacitan za tu noc, opet cu imati rupe. znaci kod mene rupe nisu posledica precitanosti, vec samog citanja. vudu: to je zato sto si deda. videces kad dodjes u krizu srednjeg doba ko ja:) Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 BOOK WORMS! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Ne znam Dulio šta da ti kažem, stvarno svaka ti čast kada možeš toliko stripova da obradiš za jedno veče. Meni je ponekad slatko da pročitam jedan, eventualno dva pre ručka ili filma, tada mi dobro legne da se pripremim za te radnje. Ovako, na književnim večerama gde se obično obrađuje kvalitetna domaća literatura, a ponekad se nađu dobri narodni klasici malog tiraža, ako uzmem da pročitam strip posle silnog čitanja ume da me zaboli glava ili prilično ošamuti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Ja ne znam za vas, ali ja se donekle sećam svog prvog pravog čitalačkog iskustva. Znam da je bio Božić. Tada se okupiše svi stariji drugari sa knjigama u ruci. Bilo je tu svega. Od domaće do meksičke literature. Ja kao naivan i amater u toj sferi, krenem sa čitanjem svega po malo (onako na preporuku od svakog drugara), jer jelte tada nisam imao izgrađen ukus u čitanju. Nešto su mi knjige sa lekovitim travama bile malo teške za razumevanje, ali mi se domaći stripovi baš svidoše. Na kraju večeri sam bio toliko unezveren od čitanja da su me na kraju odneli kući sa knjigom u krilu. Sutradan me je keva preslišavala šta sam sve pročitao... I tako. Dok sam bio mod na Tolkinovom forumu, imali smo često književna popodneva i večeri na otvorenom. Tako da sam i ja veliki ljubitelj čitanja na svežem vazduhu. Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 mogli bi da organizujemo rur knjizevno vece na otvorenom, kada malo otopli!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOLA Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 mogli bi da organizujemo rur knjizevno vece na otvorenom, kada malo otopli!!! pa uvek na RUR basketu prelistamo par stripova ako nista drugo :D samo da krene lepo vreme :) Quote There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Bolje da vam se vrti u glavi, nego da vam se uglavi u vrtu. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 (edited) Ne znam Dulio šta da ti kažem, stvarno svaka ti čast kada možeš toliko stripova da obradiš za jedno veče. Meni je ponekad slatko da pročitam jedan, eventualno dva pre ručka ili filma, tada mi dobro legne da se pripremim za te radnje. Ovako, na književnim večerama gde se obično obrađuje kvalitetna domaća literatura, a ponekad se nađu dobri narodni klasici malog tiraža, ako uzmem da pročitam strip posle silnog čitanja ume da me zaboli glava ili prilično ošamuti. zajeban trening i nista vise, doduse, cim ne procitam nista tipa pet dana, kolicina stripova koje citam za vece opadne i to se vidi kod sledeceg citanja. sada sam sveo citanje zbog zdravlja na 2-3 puta nedeljno, ne vise i vec ne mogu da procitam vise od deset stripova za vece, a i to mi je bas dosta, neretko se zaustavim na 5. inace, bio sam prilicno zavisan od citanja dva puta u zivotu, jednom od stripova, a jednom od ruskih klasika i na jedvite jade sam sveo citanje na razumnu meru, posto se desavalo da odem u biblioteku u rano popodne i procitam pola knjige i odem kuci nenacitan. lose za mozak i dzep. zola, manag0r: ah, rur basket nije knjizevno vece gde se filozofira u parku okruzen ostalim ljubiteljima knjizevnosti, sto o knjizi, sto o drugim vaznim stvarima na jedan prijazan i nadasve opusten nacin. mendzijev predlog je nadasve sjajan stoga. Edited January 30, 2009 by Doolio Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 pa uvek na RUR basketu prelistamo par stripova ako nista drugo :D samo da krene lepo vreme :) ah, rur basket nije knjizevno vece gde se filozofira u parku okruzen ostalim ljubiteljima knjizevnosti, sto o knjizi, sto o drugim vaznim stvarima na jedan prijazan i nadasve opusten nacin. mendzijev predlog je nadasve sjajan stoga. taj rad, ne mozes se pored basketa koncentrisati na citanje, ne dajes sebe 100% !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Niti možeš tako lepo da se uneseš u knjigu. Onako k'o čovek! Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOLA Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 taj rad, ne mozes se pored basketa koncentrisati na citanje, ne dajes sebe 100% !!! U potpunosti se slazem ali opet - bolje ista nego nista! :D Citanje treba ceniti i koristiti svai trenutak za duhovno bogacenje! :) Quote There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 ofc! upravo otvaram novi strip, juce cale uzeo set od 20 komada. za pred rucak :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 pomenuti pisci jesu teski za citanje, ali uzmi uz citanje malo limuna i leda, odmah je lakse. Ja se naprimer ne bi slozhio sa time da se dodaje Ruskm romanima ta neka egozitchna literatura, meni kao nativnom Ruskom kriticharu je to blasfemija i chini te romane daleko ne chitljivijima. Ruski romani se jedinstveno moraju chitati bez dodataka. Sem shto striktno chitam Ruske romane i svu mogucu Rusku literaturu, moratju kolegijalno da se slozhim sa Ivanovom konstatacijom oko fatalnog stripa pred spavanje. Tokom svoje karijere sam primetio da chovek mozhe chitati mnogo Meksichke litareture (uz egzotichnu literaturu) i da se oseca kao da ni prvu stranu nije prochitao, ali zato kad prochita jedan omanji strip o Hmeljozoru (bilo o tamnom ili svetlom super heroju) deshava se neka reakcija da ti se prosto sve one stranice survaju i pomute svest. Naravno ja kao eminentno javna licnost moram da praktikujem i francusku literaturu, pogotovu iz predale shampanje. Najvishe o velikim propovedima chuvenog sveshtenika Dom Perignona kao i naravno o Cristal-noj istoriji cara Aleksandra drugog. Ponekad kad se nadjem sa Mikanom, posle dobrog krkanja volim da prilegnem i pod njegovom dunjom iako u sushtini uopshte nisam blizak sa srpskom domacom literaturom. Nisam ni znao kolko je RUR jedna nachitana zajednica...i to raznovrsno. Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 kako to mislite 'egzoticna literatura' kolega? pa to je samo kriska limuna i led da malo ohladi atmosferu. kao kad recimo pijete koka kolu i stavite limun cisto da malo zacinite, tako i ovako zacinite citanje! nista blasfemicno ne vidim u tome, nije to ne znam kakav uticaj na stivo. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts