Chale Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 evo vako danas je WD 500gb SATA poceo da proizvodi neke zvuke kliktanja. tihi su dosta, ponove se 5-6-7 puta pa prestanu, pa opet tako posle nekog vremena. ugasim ja komp, malo ga odmorim, upalim on cuti. taman sam pomislio sve ok, kad eto posle jedno pola sata sat pocne on ponovo. u ovom trenutku ne proizvodi takve zvuke vise. pokrenuo sam data life diagnostic WD-ov, koji mi kaze da nema bad sectora i da disku nista ne fali. do sada se ovo nije desavalo, a hard disk je star nepunih godinu dana. osim tog kliktanja nisam primetio nikakve probleme u radu, dakle sve fercera, ne koci se, nema plavih niti kakvih drugih ekrana itd. trazio sam po raznim forumima da li je neko imao slicnih problema i nisam bas uspeo da dodjem do pravog odgovora. da li je neko imao slicnih iskustava, ako jeste neka kaze molio bih. cisto da vidim da li su to prvi znaci umiranja mog hard diska ili sam se prerano i bez razloga uplasio hvala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Matori, imas hard disk od 500GiB ako ga nisi defragmentirao u poslednje vreme naravno da ce da se cuje igla kako skace jureci delove informacija po njemu. Sasvim normalno ako ti je previse fragmentiran hard. Odradi defrag, ako nastavi vidi da se nije olabavio neki sraf ili one plasticne kleme sto su sad moderne pa kad cita podatke onda ga cima pa lupka. Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chale Posted January 20, 2009 Author Report Share Posted January 20, 2009 hvala druze na odgovoru. mislim da nije fragmentacija u pitanju, tacnije siguran sam, jer drzim aktivan onaj diskeeper koji se sa tim bakce redovno. provericu da se nije nesto olabavilo, sasvim je moguce. hvala jos jednom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Jedan hard je imao kliktanje i ubrzo je prestao da radi :) Drugi je kliktao i proshao je neshto bolje, mozhda radi i dan danas ali sam ga preventivno zamenio :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjela Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Moj hard je kliktao svakodnevno pre jedno godinu dana, a sad radi bez problema :)) Nema pravila tu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Ponekad klikće ako su loši naponi na napajanju ili konektor nije dobro zadenut. Za svaki slučaj instaliraj HDD Health i vidi šta kaže. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chale Posted January 21, 2009 Author Report Share Posted January 21, 2009 sad mi nesto pade na pamet. poslednjih par dana stoji mi wd mybook pored kucista, blizu mesta gde je hard disk. mozda se nesto razmagnetisao ili ko zna sta. pomakao sam pa cu videti ima li rezultata. mozda zvuci kao glupost, ali trenutno se hvatam za sve sto mi padne na pamet :) konektore sam proverio, sve deluje ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Pa probaj HDD Health, kao sto ti je predlozio vudu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chale Posted January 21, 2009 Author Report Share Posted January 21, 2009 kaze hdd health da je sve u najboljem redu hvala svima, valjda i jeste u redu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 sta ste ono rekli, neki mali a efikasan progam za defrag? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Recimo AusLogics Disk Defrag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 ziv bio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 E meni je super ovaj sto je nudl preporucio, Smart Defrag, stvarno je brz i fino je odradio defragmentaciju i definitivno se primecuje da brže radi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts