Jump to content

pitanje oko eksternog hdd

f4ts0

Recommended Posts

Elem kupim ja sebi (kad vec nece preduzetje) jedan wd passport od 250 gb

Sav srecan krenem da bacam krs sa hdd-a, kad kurko. Nece fajlove od tipa 8gb da kopira.

Formatizovao sam ga na NTFS i sad sve to radi.

Pitanjce je jel ima neki los side-efekat NTFS na usb hdd?

Posto je po defaultu bilo fat32, mislim cemu to...jel brze sa fat32 (ne bi smelo, ali skola je jedno, zivot je drugo :) )

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Njar, brzi i bolji NTFS daleko sve bolje...samo shto jelte 98ca ga ne vidi...al davno ljudi imaju pitanja ne radi mi komp / a jel ste stavili kabl za struju?

Pa stavljaju josh uvek na FAT32 za sluchaj da se pojavi neki retard amerikanca koji nekim chudom josh ima 98cu.

Sve u svemu you are set and good to go sa NTFSom.

poz voz 2011

kompatibilnost je jedino pitanje. dos windowsi neće valjda uopšte da pristupe, a mac i poneki linuxi neće moći da pišu. dakle, s obzirom da je 99,9% kompova sa xp-om ili vistom, formatiraj slobodno kao ntfs.

izvinjavam se ako preotimam ovaj topik ali imam jedno relativno slichno pitanje - zamenio sam hard u laptopu - hard od 160 giga sam zamenio sa hardom od 300 jer se na ovom manjem pojavilo par bad sectora i jednostavno je postao pretrpan svakodnevnim radom. Problem je u tome sto necu da ga bacim u smece ili tek tako da mi hvata prashinu u nekoj fioci. Zbog bed sektora ne bih ga koristio za bekap ali mi moze posluziti kao veci usb, prenosni hard disk. Serviser laptopa mi je pomenuo da kao mogu da se nadju negde "kutije" u koju mogu da stavim hard disk i da ga koristim kao i bilo koji prenosni hard sa usb konekcijom, ali ja ne znam gde to moze da se nadje u gradu. Jel zna neko za tako nesto?

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

sve se plašim da će igi sa time da se zajebava. igi, kupi 2,5" eksterno kućište u imtelu, čini mi se da košta oko 20 evra.

onda ga formatiraj kao ntfs a na mek stavi onaj drajver za to.

@iguana : sad sam bas video 2.5 " kutijice za disk super su - u imtelu

stari disk oporavi ko sto vudu kaze.

ako ne prodje, ja sam to resavao tako sto hdd podelim na bar 3 particije : 1 pre bad sektora, jedna SA bad sektorima i jedna posle bad sektora. Onu sa BS nisam koristio, one 2 jesam i radilo je bas dugo.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

ako ne prodje, ja sam to resavao tako sto hdd podelim na bar 3 particije : 1 pre bad sektora, jedna SA bad sektorima i jedna posle bad sektora. Onu sa BS nisam koristio, one 2 jesam i radilo je bas dugo.

u vreme kad su diskovi od 3~4gb bili +600 DEM a garancija samo godinu dana jedini nacin za nastavak koriscenja 'puknutog' hdd

jel bre [;)] otkud ti znas za taj oldschool fazon