f4ts0 Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Elem kupim ja sebi (kad vec nece preduzetje) jedan wd passport od 250 gb Sav srecan krenem da bacam krs sa hdd-a, kad kurko. Nece fajlove od tipa 8gb da kopira. Formatizovao sam ga na NTFS i sad sve to radi. Pitanjce je jel ima neki los side-efekat NTFS na usb hdd? Posto je po defaultu bilo fat32, mislim cemu to...jel brze sa fat32 (ne bi smelo, ali skola je jedno, zivot je drugo :) ) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Pitanjce je jel ima neki los side-efekat NTFS na usb hdd? ne bi trebalo...ja sam koristio godinama externi rek sa ata hardom unutra koji je bio NTFS, a ishao je preko USBa, naravno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Njar, brzi i bolji NTFS daleko sve bolje...samo shto jelte 98ca ga ne vidi...al davno ljudi imaju pitanja ne radi mi komp / a jel ste stavili kabl za struju? Pa stavljaju josh uvek na FAT32 za sluchaj da se pojavi neki retard amerikanca koji nekim chudom josh ima 98cu. Sve u svemu you are set and good to go sa NTFSom. Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Iz iskustva mogu da kažem da eksterni hard disk vezan preko USB-a mož da formatiraš u šta oćeš bez performance penala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 kompatibilnost je jedino pitanje. dos windowsi neće valjda uopšte da pristupe, a mac i poneki linuxi neće moći da pišu. dakle, s obzirom da je 99,9% kompova sa xp-om ili vistom, formatiraj slobodno kao ntfs. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 izvinjavam se ako preotimam ovaj topik ali imam jedno relativno slichno pitanje - zamenio sam hard u laptopu - hard od 160 giga sam zamenio sa hardom od 300 jer se na ovom manjem pojavilo par bad sectora i jednostavno je postao pretrpan svakodnevnim radom. Problem je u tome sto necu da ga bacim u smece ili tek tako da mi hvata prashinu u nekoj fioci. Zbog bed sektora ne bih ga koristio za bekap ali mi moze posluziti kao veci usb, prenosni hard disk. Serviser laptopa mi je pomenuo da kao mogu da se nadju negde "kutije" u koju mogu da stavim hard disk i da ga koristim kao i bilo koji prenosni hard sa usb konekcijom, ali ja ne znam gde to moze da se nadje u gradu. Jel zna neko za tako nesto? Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 pa kapiram bilo koja bolje opremeljna pc radnja :) imtel, gigatron... Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Taj iz laptopa prvo pokušaj da opraviš HDD Regeneratorom sa hiren's boot cd-a. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 sve se plašim da će igi sa time da se zajebava. igi, kupi 2,5" eksterno kućište u imtelu, čini mi se da košta oko 20 evra. onda ga formatiraj kao ntfs a na mek stavi onaj drajver za to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Pitanjce je jel ima neki los side-efekat NTFS na usb hdd? ne mozhesh da ga ishchupash bez "safely remove.." opcije. to je otprilike to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted January 15, 2009 Author Report Share Posted January 15, 2009 @iguana : sad sam bas video 2.5 " kutijice za disk super su - u imtelu stari disk oporavi ko sto vudu kaze. ako ne prodje, ja sam to resavao tako sto hdd podelim na bar 3 particije : 1 pre bad sektora, jedna SA bad sektorima i jedna posle bad sektora. Onu sa BS nisam koristio, one 2 jesam i radilo je bas dugo. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muerte Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 ako ne prodje, ja sam to resavao tako sto hdd podelim na bar 3 particije : 1 pre bad sektora, jedna SA bad sektorima i jedna posle bad sektora. Onu sa BS nisam koristio, one 2 jesam i radilo je bas dugo. u vreme kad su diskovi od 3~4gb bili +600 DEM a garancija samo godinu dana jedini nacin za nastavak koriscenja 'puknutog' hdd jel bre otkud ti znas za taj oldschool fazon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted January 16, 2009 Author Report Share Posted January 16, 2009 35 godina cu sad, eto :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 al u bikiniju još uvek izgledaš kao osamnaestogodišnja curica! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts