Muerte Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 impresionira me tvoje mišljenje (ili je podsvest u pitanju?) da je zemlja koja je do pre dva minuta imala posebne slavine za crnce nekakav vrhunac civilizacije, te da nešto što tamo nije uspelo mora da fejluje i ovde... ako su to oni sto im je u proseku baba kurva iz saluna a deda drumski razbojnik mozda ta tehnologija i uspe jer svakom roditelju ovde je san da mu cerka bude kurva a sin razbojnik (sudeci po TV edukaciji) *recnik nove srbije* kurva= uspesna manekenka razbojnik= bilmezsmen ili ekonjomista Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 Stator hejtuje skajp jer drzi zatvoren protokol. Tako da cak ni ja ne bi ovo koristio :) volish ti da hejtujesh firme zbog debilnih razloga pa to ti je :) skype je fenomenalna stvar, i internet danas ne bi bio ovakav da nije istog :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 impresionira me tvoje mišljenje (ili je podsvest u pitanju?) da je zemlja koja je do pre dva minuta imala posebne slavine za crnce nekakav vrhunac civilizacije, te da nešto što tamo nije uspelo mora da fejluje i ovde... Navedi mi jednu zemlju posle japana koja ima jaci IT ili bolje, vecu implementaciju visokih tehnologija u svakodnevnom zivotu od amerike Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted January 18, 2009 Author Report Share Posted January 18, 2009 I onda potrazis o WiFiju, VoIp telefonima itd u Japanu, i vidis da su to za njih vesti jos od 2003ce :) Mi pricamo o unutrasnjosti zgrada i WiFi-ju, a oni ove god ugradjuju sistem da podrzi WiFi u japanskim bullet vozovima koji idu 320 km/h :) To sto su "konzervativci" pukli brda i brda kesa da dostignu brzine do 500 kbps sa G3, nista im ne vredi u trci sa WiFijevih "tricavih" i do 54 mbps :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 koreja, švedska, uk ali nije ovo prvi put da tako rezonuješ, niti se prethodnih puta pričalo o IT-ju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 volish ti da hejtujesh firme zbog debilnih razloga pa to ti je :) To je prljav posao ali neko i to mora da radi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
twisted system Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 a u japanskoj hologramski ekrani kao naochre se stavljaju imaju i mikrofon a koristi se kao mobilni, pa ti vidi kad ce moja baba Stana u Ivanjici na brdu da ima g3 a ne wifi. Quote Granice mogućeg možemo odrediti samo onda, ako ih pređemo odlaskom u nemoguće. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 impresionira me tvoje mišljenje (ili je podsvest u pitanju?) da je zemlja koja je do pre dva minuta imala posebne slavine za crnce nekakav vrhunac civilizacije, te da nešto što tamo nije uspelo mora da fejluje i ovde... mudro zbori dvnity. San Francisko ima manju populaciju od Beograda (=> u BGD bi bilo vece opterecenje WiFi APova) vecina kuca su im od papira, za razliku od naseg armiranog betona kroz koji signal nece prolaziti. u SF mnogo vise ljudi koristi mobilne telefone i sve dodatne servise (isplativost bi im u startu sigurno bila mnogo veca nego kod nas gde pola ljudi ni ne koristi internet) mnogo im je dostupnija i jeftinija tehnologija. i pored svega toga su batalili WiFi i presli polako na HSDPA/UMTS/CDMA/stagod. WiFi je ostao samo kao hotspot resenje na prometnim mestima (mass transit stanice, veci trgovi, trzni centri, etc) i to uglavnom po takvoj ceni da se ne isplati (AT&T recimo pokriva delove NYCa WiFi hotspotovima, ali to niko ne koristi jer je flat-rate 3G mnogo jeftinija stvar) city-wide pokrivanje WiFi-jem ima smisla i do sada je vidjeno samo u malim naseljima, sa malom populacijom i prostom topologijom, gde nema visokih zgrada. Ja bih iskreno voleo da BGD bude prvi izuzetak, al nisam optimista sto se toga tice. bilo je nekih prica da ce resenja kao WiMAX ili 802.11s biti dovoljno dobri naslednici WiFija i postati dominantni nacin pokrivanja, ali sto zbog postojece infrastrukture sto zbog politickih razloga to izgleda nikad nece zaziveti kada je 3G toliko rasprostranjen. Ne znam sto bi se mi sad pravili pametni i isli glavom kroz zid. Umesto da neko ulozi u bolju pokrivenost 3G signalom, jeftinije data pakete i radi na postavljanju VoIP GSM gateway-a, oni se sad zanose koriscenjem WiFija za nesto sto mu nikad nije bila namena. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Setih se slučajno pa da bacim pokoji redak. Pre 2 godine sam bio u Pragu (ono putešestvije Ženeva-Hanover-Beograd) i jurili smo slobodan AP po gradu da bismo nešto čekirali na netu, i nađosmo ga već na prvom ćošku od početka pretrage. Znam da sam tad bio na fazon "jao, kad će to kod nas". Ja kod mene kući hvatam 8 wireless signala, što je zanimljivo pošto sam u delu Vračara gde su niske kuće i manje-više penzos ekipa neka i tako. Takođe, montirao sam kod babe nešto da bih probao AP na adsl, i zaboravio da metnem pass na wireless. Sutradan dolazim, svetle lampice Linksysa. Čekiram, šest klijenata konektovano :) Ništa, samo htedoh da napišem :) Kapiram da je na nbgdu još zanimljivija situacija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 koreja, švedska, uk ali nije ovo prvi put da tako rezonuješ, niti se prethodnih puta pričalo o IT-ju. ne bih rekao da su ispred, pre u liniji, ali dobro. Moja poenta je bila da sigurno postoje mnogo zanimljivija trzista od srbije za ogromnu investiciju pokrivanja wifi mrezom, pogotovo od srbije koja nema normalnog operatera koji ce po razumnim cenama ponuditi telefone sa wifi-em. ameriku sam spomenuo kao zemlju sa veoma visokim nivoom integracije IT-a u svakodnevno drustvo i za mene je svakako suludo ocekivati da neko (pritom iz komercijalnih, ne patriotskih razloga) ulozi u izgradnju necega sto ne postoji u americi, evropi, zemljama sa svakako vecim potencijalom za to trziste od srbije Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts