Jump to content

Djole Balasevic

Recommended Posts

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Dal pljuje po Srbiji ili ne, to neću ni da komentarišem jer nisam ni odgledao klip (Đole mi se gadi zbog nekih drugih stvari (al ima puno dobrih pesama, sic)), ovo ima veze sa celom "marš u pičku materinu svi Hrvati/Bosanci/Kinezi/Pigmeji, koja mi refleksno ide na jetru.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

ROFLMAO na celu stvar je ova pesma dole :)

http://www.youtube.com/watch?v=e8c9GQSXtPE

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Da kažem odmah za one koji su me zaboravili pošto me dugo nije bilo, ili za one koji nisu primetili, određeni ljudi bi za mene rekli da sam nacionalista, a ja bih rekao da sam rodoljub i patriota. To je bitno da bi se u punoj meri shvatilo ono što ću reći.

Svi vi koji pljujete Đoleta ili ga nikada niste ni voleli, ili ako ste ga voleli to je bilo površno i samo putem njegovih narodnjački-zvučećih pesama tipa Devojka sa čardaš nogama (koju nebrojeni šabani imaju na svom telefonu). Jer svako ko voli Đoleta, pre svega kao pesnika i umetnika, zna da to što se čuje na ovom snimku nije ništa uvredljivo za Srbe i srpski jezik.

1. To mu je bio uvod u pesmu čiji su stihovi između ostalih "Eh da mi je još jedared proći Ilicom*, pa da BEĆARAC NAŠVRLJAM ĆIRILICOM*" **(Gde je Ilica stara četvrt u centru Zagreba, a ćirilica srpsko nacionalno pismo)

2. To je koncert u vreme pokušaja Vlade Ivice Račana da ukine onu glupost i besmislicu od propisa o prevođenju srpskih filmova, knjiga, na hrvatski, da se (kako su govorili oni koji su sprovodili hajku tada na Račana zbog toga) ne bi KVARIO HRVATSKI jezik. (Balašević kaže kako govori upravo tim ISKVARENIM "HRVATSKIM")

Dakle, cela poenta ovog "skandaloznog" klipa je zajebavanje hrvatskih radikala i jezikoslovaca koji tvrde kako srpski praktično ne postoji nego je iskvarena varijanta hrvatskog, i ono što je možda još veća i snažnija poruka, da se temelji naše mržnje zasnivaju upravo na takvim besmislenim i minornim "razlikama" kakve su između srpskog i hrvatskog, a koji praktično mogu da se nazovu jednim jezikom.

3. Đoletu je majka poluhrvatica (polumađarica) pa je to sasvim legitimna fora i na tom nivou.

4. Đorđe Balašević je čovek koji opevao na najlepši mogući način masu srpskih pravoslavnih praznika i običaja... Njemu se u pesmama kalendar bazira na srpskim slavama i svecima!!!

5. Pesmu "Ne lomite mi bagrenje" (koja je genijalno univerzalna) ali je napisana inspirisana patnjom Srba na Kosovu i njihovim proteriravanjem...

I onda će meni neki batica sa tarzankom i kapuljačom, koji je verovatno skinuo iz protesta sa mobilnog jedinu Balaševićevu pesmu (Devojka sa čardaš nogama) koju je ikada odslušao više od 2X, da mi priča o Balaševiću i srbuje... Neko čiji su ćale ili deda verovatno dojahali na popu u Beograd, za razliku od Balaševićevih koji su dojahali ZA popom, neko čije poznavanje tog srpskog koje tako srčano brani u odnosu na Balaševićevo mora da se opisuje proporcijom sa nekoliko nula...

Edited by Klinac Balavac

This post has been edited by Klinac Balavac

djole je uvek bio najgora smradina

losh je chovek

gej su mu pesme

licemer je nikad gori

ovo nema veze za nacionalizmom, ovo ima veze sa zdravim razumom

jebote smisljam sta da napisem, ali je G mudro to vec napisao:)

dodao bih i da je jedina dobra stvar od djoleta onaj cd sto su radili klinci obrade njegovih pesama..i svaka obrada je bolja od originala

Edited by GibanicA

djole je uvek bio najgora smradina

losh je chovek

gej su mu pesme

licemer je nikad gori

ovo nema veze za nacionalizmom, ovo ima veze sa zdravim razumom

march u pichku materinu djole i hrvati

...to je ta nasha peeekaraaaa

slane kifle/perece... peeekaraaaa

RADIMO OD PEEEEEET !!!!!!!!

\o/

PS: na Djoletovom nastupu u SCu pre nedelju dana je bilo MEGA!

Profesor Dujin KIDA onu klavirchinu! osim njega NIKOG drugog nije bilo od muzichara...

mega opushteno veche bez politickih fazona, bez hejta i sl... U principu, uvod u

neku njegovu prichu o filmu koji je snimio i cele te "I`m from Vojvodina" zivotne priche...

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

ne moze nista biti lepo receno od coveka koji na avataru ima narkomana chedu

Ne slazem se sa balavcem, jer mislim da je Balasevic jedan od onih koji se okrecu kako vetar duva i to je moje misljenje koje baziram na argumentima (koje cu drage volje izloziti ako nekoga zanimaju). Ali ovo je biser "narodne umetnosti". Ti si nasao njemu nesto da kazes sa svojim ingenioznim nadimkom alfa_muzjak i grafitom KAJBLA 45.. Woah, tvoje misljenje je itekako bitno (ako cemo da sudimo po istim "kriterijumima" koje koristis).

da,jeste bitno,ja sam blokovski smeker i moje misljenje se ceni,tako da fu

Razum's b'ate? Mislim ja ono kao samo hocu postovanje. Razum's b'ate? Mislim, razum's b'ate sta ti campri?

Je l' ovakva vrsta "smekera"? Cisto da znam je l' si neki "offspring" nove generacije ili si genericki "smeker" iz kajbla?