Pesma-mrtve-dece Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 Ne mogu nigde da nadjem par stvari na netu. Ko odlucuje o standardima hotela kod nas (ono, kolko zvezdica ima koji hotel i sta je potrebno za koliko zvezdica)? Zatim, kad saznam to, treba mi i neki spisak, tabela, bilo kakav format s tim spiskom. Neko mi reche da je to posebno za svaku drzavu i da svaka drzava ima svoj sopstven hotelski standard. Aj help, jel ima to negde na netu? Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjela Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 Ja sam nasao ovo, mozda ti malo pomogne... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 pizdo, sto te nema na ircu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted October 14, 2008 Author Report Share Posted October 14, 2008 ma sta znam... mrzi me da se konektujem :) dajte ljudi pomagajte ! Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VEGE Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 Zanimljivo je zvucalo na pocetku ali sada mi se cini da trazis neku pomoc za skolu. Znas i sam da ovde ne pomazu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 Wikipedia kaže da ne postoje jasni standardi. Odma se vidi da je to ugostiteljstvo neka neozbiljna zajebancija! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 Cekajte da dodje Dzoker master svih hotela da vam objasni :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 Hmm... Kad smo bili u Budimpeshti na ex. Bili smo u nekom hotelu koji ima sve uslove za **** zvezdice a registrovan je kao sa *** da ne bi gazda placao radnike vishe xD Tako da sve je to varljivo, chisto sumnjam da ima tu nekih bash "strogih" pravila :] Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 koliko ja znam ta klasifikacija treba da izgleda generalno ovako (svaki sledetji mora da ima sve od prethodnog): 1* - 1 kupatilo na 10 soba (valjda nisam siguran), cg, prostorija za doruchak, 24/7 primanje, usisavanje 2* - 1/5 (valjda, nisam siguran) soba mora da ima kupatilo u sobi, klima, bar u sklopu hotela 3* - sve sobe moraju da imaju kupatilo, telefon i tv u sobama, lift, promena posteljine/peshkira svaki dan 4* - restoran, rumservis, vetjinu stranih kanala i interent, nameshtaj mora da bude kvalitetan 5* - gurmanski restoran, bazen, teretana, sef u sobi, vrhunski nameshtaj to je kao neka klasika koja allaround treba da bude zadovoljena. sad ima neka izdrkavanja po emiratima/kini/japanu imaju i 6* ili 7* zato shto imaju ekskluzivni enterijer (kada od zlata i ta izdrkavanja). shto je po meni okej al bi onda trebalo da se nekako to (manje vishe) oficijalno obrazlozhi aka klasifikuje. al koliko se setjam, postoje i neki hoteli sa 10* ili chak i nekim dijamantima. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 (edited) jasna kategorizacija ne postoji, ali postoje odredjena pravila koja su uslov da kazemo, opet imas razliku izmedju business hotela i leisure hotela, hoteli u gradu su uvek daleko skuplji i standardi kategorizacija su drasticniji nego hoteli na moru. recimo za 4* ti je "uslov" fitness i spa za pet zvezda ti je "uslov" bazen naime to se ne boduje po pitanju tako velikih stvari nego najvise na glupostima, primera radi, ako u lobiju hotela imas bombone za goste to ti je 2 boda, ako imas da das kisobran gostu kad pada kisa to ti je 40 bodova i tako dalje i tako dalje. @muad nema hotela koji ima vise od 7 zvezdica, i to ti je opsti primer burj al arab, i nije samo u pitanju enterijer vec sam kvalitet usluge koji mora da bude u fazonu "svaki gost ima svog licnog batlera" e da hotel od 1* ne postoji, barem ja za njega nisam cuo :) i da, promena posteljine u 3* svaki dan je smehotres, mozda neki i to rade ali vecina ne. u 5* je to obavezno, a vec u 4 * relativno @voodooman to je glupost teska, stavise, radnici imaju plate kakve im gazda daje, i dal je hotel od 2* ili 7* nema nikakve razlike, on sa zvezdicom vise daje sebi mogucnost da digne cene 2 do 3 puta. to je realan odnos izmedju 3 i 4 zvezde recimo nikad nemojte ozbiljno uzimati kategorizaciju u arapskim zemljama jer se tek tamo razlikuje takodje 5 zvezda nije uvek 5 zvezda imas tonu potkategorizacija koja se zna ali ne pise 4 nase zvezde i 4 zvezde u egiptu su nebo i zemlja ako treba jos nesto reci Edited October 14, 2008 by JoeKerr Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted October 14, 2008 Author Report Share Posted October 14, 2008 Ma jebiga.. do sada sam vec nakupio i zapisao sta mi sve treba... hvala na pomoci. Ono sto mi je zaista trebalo, neki zakon, ili neka pravila sa tacnim brojkama. Znaci, ako mora da ima bazen, koliki je taj bazen dabi se klasifikovao hotel kao 5*? Jel olimpijski? manji? kolko manji? jel zavisi od broj lezajeva u hotelu itd.... ali ovo sto ste napisali pomaze malo :) ty Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted October 15, 2008 Report Share Posted October 15, 2008 Ono sto mi je zaista trebalo, neki zakon, ili neka pravila sa tacnim brojkama. Znaci, ako mora da ima bazen, koliki je taj bazen dabi se klasifikovao hotel kao 5*? Jel olimpijski? manji? kolko manji? jel zavisi od broj lezajeva u hotelu itd.... opet ne zavisi ni od jedne od tih stvari i zavisi od svih hotel aleksandar palas ima 7-8 soba, nema bazen i predstavlja najluksuzniji i najskuplji hotel u bg-u primera radi Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted October 16, 2008 Author Report Share Posted October 16, 2008 jebes ti taj hotel :) nebitno, skapirao sam sve sta mi treba :) nabavio literaturu itd. Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VirtualReality Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 E za te bazene, to je gadan trip. U Bugarskoj su u hotelima pravili obicne bazene velicine prosecnog lavaboa da bi dobili kao neki rejting, ali eto covek kaze da aleksandar nema bazen pa je luks hotel. Doduse oni hoteli su kod mora, pa kao taj neki fazon. Uostalom to je Bugarska, tamo sve rade na zajeb... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 E za te bazene, to je gadan trip. U Bugarskoj su u hotelima pravili obicne bazene velicine prosecnog lavaboa da bi dobili kao neki rejting, ali eto covek kaze da aleksandar nema bazen pa je luks hotel. Doduse oni hoteli su kod mora, pa kao taj neki fazon. Uostalom to je Bugarska, tamo sve rade na zajeb... drugaciji su kriterijumi na za turisticke i gradske(poslovne) hotele Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts