Jump to content

Treba mi pomoc!

Recommended Posts

Ne mogu nigde da nadjem par stvari na netu.

Ko odlucuje o standardima hotela kod nas (ono, kolko zvezdica ima koji hotel i sta je potrebno za koliko zvezdica)?

Zatim, kad saznam to, treba mi i neki spisak, tabela, bilo kakav format s tim spiskom. Neko mi reche da je to posebno za svaku drzavu i da svaka drzava ima svoj sopstven hotelski standard.

Aj help, jel ima to negde na netu?

Get smart or die dumb!

koliko ja znam ta klasifikacija treba da izgleda generalno ovako (svaki sledetji mora da ima sve od prethodnog):

1* - 1 kupatilo na 10 soba (valjda nisam siguran), cg, prostorija za doruchak, 24/7 primanje, usisavanje

2* - 1/5 (valjda, nisam siguran) soba mora da ima kupatilo u sobi, klima, bar u sklopu hotela

3* - sve sobe moraju da imaju kupatilo, telefon i tv u sobama, lift, promena posteljine/peshkira svaki dan

4* - restoran, rumservis, vetjinu stranih kanala i interent, nameshtaj mora da bude kvalitetan

5* - gurmanski restoran, bazen, teretana, sef u sobi, vrhunski nameshtaj

to je kao neka klasika koja allaround treba da bude zadovoljena. sad ima neka izdrkavanja po emiratima/kini/japanu imaju i 6* ili 7* zato shto imaju ekskluzivni enterijer (kada od zlata i ta izdrkavanja). shto je po meni okej al bi onda trebalo da se nekako to (manje vishe) oficijalno obrazlozhi aka klasifikuje. al koliko se setjam, postoje i neki hoteli sa 10* ili chak i nekim dijamantima.

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

jasna kategorizacija ne postoji, ali postoje odredjena pravila koja su uslov da kazemo, opet imas razliku izmedju business hotela i leisure hotela, hoteli u gradu su uvek daleko skuplji i standardi kategorizacija su drasticniji nego hoteli na moru.

recimo za 4* ti je "uslov" fitness i spa

za pet zvezda ti je "uslov" bazen

naime to se ne boduje po pitanju tako velikih stvari nego najvise na glupostima,

primera radi, ako u lobiju hotela imas bombone za goste to ti je 2 boda, ako imas da das kisobran gostu kad pada kisa to ti je 40 bodova i tako dalje i tako dalje.

@muad nema hotela koji ima vise od 7 zvezdica, i to ti je opsti primer burj al arab, i nije samo u pitanju enterijer vec sam kvalitet usluge koji mora da bude u fazonu "svaki gost ima svog licnog batlera"

e da hotel od 1* ne postoji, barem ja za njega nisam cuo :)

i da, promena posteljine u 3* svaki dan je smehotres, mozda neki i to rade ali vecina ne.

u 5* je to obavezno, a vec u 4 * relativno

@voodooman to je glupost teska, stavise, radnici imaju plate kakve im gazda daje, i dal je hotel od 2* ili 7* nema nikakve razlike, on sa zvezdicom vise daje sebi mogucnost da digne cene 2 do 3 puta. to je realan odnos izmedju 3 i 4 zvezde

recimo nikad nemojte ozbiljno uzimati kategorizaciju u arapskim zemljama jer se tek tamo razlikuje

takodje 5 zvezda nije uvek 5 zvezda imas tonu potkategorizacija koja se zna ali ne pise

4 nase zvezde i 4 zvezde u egiptu su nebo i zemlja

ako treba jos nesto reci

Edited by JoeKerr

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Ma jebiga.. do sada sam vec nakupio i zapisao sta mi sve treba... hvala na pomoci.

Ono sto mi je zaista trebalo, neki zakon, ili neka pravila sa tacnim brojkama. Znaci, ako mora da ima bazen, koliki je taj bazen dabi se klasifikovao hotel kao 5*? Jel olimpijski? manji? kolko manji? jel zavisi od broj lezajeva u hotelu itd....

ali ovo sto ste napisali pomaze malo :) ty

Get smart or die dumb!

Ono sto mi je zaista trebalo, neki zakon, ili neka pravila sa tacnim brojkama. Znaci, ako mora da ima bazen, koliki je taj bazen dabi se klasifikovao hotel kao 5*? Jel olimpijski? manji? kolko manji? jel zavisi od broj lezajeva u hotelu itd....

opet ne zavisi ni od jedne od tih stvari i zavisi od svih

hotel aleksandar palas ima 7-8 soba, nema bazen i predstavlja najluksuzniji i najskuplji hotel u bg-u primera radi

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

E za te bazene, to je gadan trip. U Bugarskoj su u hotelima pravili obicne bazene velicine prosecnog lavaboa da bi dobili kao neki rejting, ali eto covek kaze da aleksandar nema bazen pa je luks hotel. Doduse oni hoteli su kod mora, pa kao taj neki fazon. Uostalom to je Bugarska, tamo sve rade na zajeb...

drugaciji su kriterijumi na za turisticke i gradske(poslovne) hotele