Jump to content

Da li ste znali...

zEki

Recommended Posts

Nominacije za nobela nisu javne. Tako da to sto je ona "nominovana" ne znaci da jeste. Samim tim, apsolutno nema nikakvih pokazatelja da je nominovana za godinu kada je Al Gor dobio nobela, a to cak ne sledi ni iz Zekijevog posta.

Sto se samog procesa odabira dobitnika tice on je prilicno komplikovan i glomazan. Detalje mozete naci ovde

http://nobelprize.org/nomination/nomination_facts.html

I uopste na celom sajtu pise kako i sta.

Samo da napomenem jos jednom da ja uopste ne pricam o samoj vrednosti nobelove nagrade.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

ne sledi, ali sam pomislio da je tako, zato sto ne vidim drugacije kakve veze ima to sto je gor dobio s tim sto ona nije.

Pa bash u kotekstu toga da se pokaze nepravda, imo.

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

pa da, al brate, onda mozes da kazes i 'xy lik je dobio pet puta vecu penziju od nje, taj i taj je dobio nagradu za prijatelja jevreja te i te godine, blabla, stalone je dobio spomenik, a ona nije, mislim mozes da povlacis paralele do sutra, ali one su van konteksta.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Nema nikakve veze, nego je neko gnevan na to sto je Amerika toliko mocna da moze da upravlja svime i svakim. Mogao je tako da poredi sa velikim brojem ljudi sa liste dobitnika nobelove nagrade. Poredjenje je napravljeno da bi se skrenulo sa teme, a ne da se prica o zeni koja je ucinila nesto sto ne bi ni milioniti deo populacije.

Ali zasto bismo pricali o njoj, kada tu niko ne moze nista da kaze osim svaka cast, bravo, itd., daj da pricamo o tome kako je nobelova nagrada sranje. Onda se postavlja pitanje, kad svi znamo da je sranje, cemu toliko nervoze?

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Ko god je malo vishe informisan kroz to shta su sve Nemci radili deci i koliko je dece zapravo pobijeno + ljudi koji su platili svojom glavom spashavajuci, ne mozhe nikako da kazhe da bakuta nije zasluzhnija od Gora za nobelovu nagradu...

Globalno zagrevanje je nash produkt (vecim delom), tako da nemamo mi shta da kukamo, a i ujedno ako mi ne ubijemo sami sebe, roknuce nas neka kometa/ledeno doba itd. Tako da to shto je Gor snimio je GO KURAC (imo) u odnosu na pritisak/hrabrost/humanost/zhelju i 101 kvalitet koje je pokazala ova bakuta.

Pritom da ne zaboravimo josh jednu chinjenicu, da iz godine u godinu nobelova nagrada pada u kvalitetu. U smislu da su tipa likovi koji su objasnili kako pingvini kenjaju na -40C dobili nobelovu nagradu.

Tako da je bakuta apsolutni winner (ako je bila zaista nominovana u toj godini kada je i Gor dobio tu nagradu).

Takodje i dr. Best je dobio jedan majushni pishljivi spomenik, a i on je spasao brdo jevreja etc.

Got some minuses for free?

Globalno zagrevanje moze da postane katastrofa daleko gora od drugog svetskog rata ili holokausta. Ali dobro. Sa jedne strane imamo amere i sl. koji odbijaju samu ideju da mogu da budu odgovorni za nesto lose, i da moraju da promene svoj lifestyle ili ce tesko najebati.

E, a u zemljama koje nisu neki krivci za globalno zagrevanje, i kao siromasne ce prve najebati. Imamo gomilu likova koji se loze na Sopenhauera i Nicea i ciji je stav "ljudi su bedni i nikakvi, gde mi mozemo da uticemo na nesto na planeti", ili "i treba da crkenmo".

Globalno zagrevanje je nash produkt (vecim delom), tako da nemamo mi shta da kukamo, a i ujedno ako mi ne ubijemo sami sebe, roknuce nas neka kometa/ledeno doba itd. Tako da to shto je Gor snimio je GO KURAC (imo) u odnosu na pritisak/hrabrost/humanost/zhelju i 101 kvalitet koje je pokazala ova bakuta.

Pa to, zasto da spasavamo sebe kad cemo u jednom trenutku, makar za nekoliko miliona godina biti progutani od strane Sunca. Globalno zagrevanje!? Bezveze!

@Daki: Poredim samo to shto je on lepo prezentovao neshto shto je vec vidjeno i neshto o chemu svi mi manje-vishe znamo u odnosu na neshto shto zaista nismo znali (kad je u pitanju case ove bake).

A i shta ti koj moj prdish, kao da si neki ekolog, kad sigurno vishe unishtavash svojim prskanjem jaja ozonski omotach od "Zorke Shabac".

Ko god je malo vishe informisan kroz to shta su sve Nemci radili deci i koliko je dece zapravo pobijeno + ljudi koji su platili svojom glavom spashavajuci, ne mozhe nikako da kazhe da bakuta nije zasluzhnija od Gora za nobelovu nagradu...

..Globalno zagrevanje je nash produkt (vecim delom), tako da nemamo mi shta da kukamo, a i ujedno ako mi ne ubijemo sami sebe, roknuce nas neka kometa/ledeno doba itd. Tako da to shto je Gor snimio je GO KURAC (imo) u odnosu na pritisak/hrabrost/humanost/zhelju i 101 kvalitet koje je pokazala ova bakuta.

a nacizam je poslat u shatlu sa planete kripton?

ili ako vec povlachimo paralele koje su nepovezane sa mozgom, dzabe se Irena zhrtvovala jer cemo se opet medjusobno poubijati, a ako ne ubijemo sebe roknuce nas neka ledena kometa/kameno doba itd.

Govori se o spashavanju 2500+ dece sa svoje 2 ruke u najvecoj krizi u kojoj je svet tada bio?

I sa druge strane o filmu koji je napravio predsednichki kandidat o kome smo zapravo svi svesni i koji smo vec videli?

Ona je barem za razliku od njega nekog SAMA spasla od sigurne smrti, dok on nije josh bio ni u pripremi, a shta je on konkretno uradio?

Ako je Tuki Viliams uspeo da dobije nobelovu. Ne vidim zasto ne bi je dobila i baka. Usput za one koji ne znaju. Tuku je osnivac jedne od najkrvolocinjih bandi amerike zvane "Crips"

Kada je osudjen na smrtnu kaznu, posle nekoliko godina je poceo da radi na tome da mlade odvrati od kriminala. Dobio je nobelovu nagradu za mir i smanjena mu je kazna sa smrtne na dozivotnu.

^bio je kandidovan za nobelovu nagradu, nije je dobio, 13. decembra 2005. je ubijen inekcijom u san quentinu ( tamo gde je snimljen spot st. anger :P )

-Ukoliko neka devojka sedi negde sama NIKADA joj nemojte prici, sesti pored nje i izvaditi digitron i pitati je jel zna da racuna, ona kaze da zna, i reci "racunaj da cu te jebati" (osoba cija je ovo fora ima 30 godina i NIKADA nije imao devojku koja ima sve zube)

▲

▲ ▲

Ako je Tuki Viliams uspeo da dobije nobelovu. Ne vidim zasto ne bi je dobila i baka. Usput za one koji ne znaju. Tuku je osnivac jedne od najkrvolocinjih bandi amerike zvane "Crips"

Kada je osudjen na smrtnu kaznu, posle nekoliko godina je poceo da radi na tome da mlade odvrati od kriminala. Dobio je nobelovu nagradu za mir i smanjena mu je kazna sa smrtne na dozivotnu.

To je to rukovanje poluinformacijama =)

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

ok, definitivno smo se gadjali poluinformacijama, i bolkonski spashava dan :)

al gor nije dobio nobelovu nagradu za dokumentarac. podelio je nagradu sa shvajcarskom organizacijom koja se bavi klimatskim promenama

for their efforts to build up and disseminate greater knowledge about man-made climate change, and to lay the foundations for the measures that are needed to counteract such change

dalje se izvinjavam shto sam nekorektno napao nobelove organizatore zbog nedavanja nagrade gandiju. nominovan je vishe puta, ali je napokon izglasan 1947. - tj. godine kada je ubijen. Nobelov komitet eksplicitno zabranjuje dodelu nagrade upokojenim ljudima, tako da te godine nije proglashen laureat za mir.

i josh jednom samo da potvrdim - vudutritachke, ti dechko mozga nemash.