Jump to content

Transplantacija ruku...

Sting

Recommended Posts

edit 2 - Zaboravio sam da dodam, ne bash tako prijatna slika se nalazi na linku koji sam dao ispod.

U slucaju da niste znali : http://www.msnbc.msn.com/id/25967438/

Ukratko : Izvrshili su transplantaciju obe ruke coveku koji je svoje izgubio pre 6 godina u nesreci tokom rada na farmi nekoj. Kazu da je uspeshna i da veruju da je prva te vrste.

edit - typo

Edited by Sting

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

znam da su jos davno mogli da transpalntuju shake mada je ovo velik pomak doduse morace da bude na lekovima za supresiju antitela da mu organizam ne bi odbacio strano tkivo ali svakako dobar uspeh nije mi jasno kako su sve nerve povezali i kako te ruke funkcionisu sada ali za nekoga ko je izgubio ruke cak i da malo rade traljavo je velika sreca.

/ignore.

neki ljudi ne razumu neke stvari!1!

Maki brate si ti nekad cuo za zarez ili tacku mozda ?

@ topic

Do jaja, ali sad neka nam Dule objasni sa medicinske strane kako je to moguce :D

slabo koristim srpski zadnjih nekoliko godina tako da je gramatika otisla u zaborav manje vise a mislim da nema potrebe da pazim na pravila pravopisa i takve stvari na ruru od svih mesta kucanje ovde mi je kao na msn nema tacaka zareza sem ako slucajno ne ulete

edit: jbg :(

Edited by makiii

/ignore.

odavno je uradjena transplantacija sa glavom majmuna tako da je ovo easy mode ... to sto se ne rade iz razloga sto drustvo ne prihvata to je druga prica .

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

odavno je uradjena transplantacija sa glavom majmuna tako da je ovo easy mode ... to sto se ne rade iz razloga sto drustvo ne prihvata to je druga prica .

da ali kicmu nikada nisu mogli da mu povezu nazad za to treba da prodje jos vremena, ako se dobro secam majmun je mogao da jede,dise itd ali je bio paralizovan od glave na dole.Kamo srece da znaju kako da poprave kicmu bilo bi 0 invalida u svetu za nekih 50tak dina mozda uspeju i to.

/ignore.

• 5 weeks later...

svet ce otici u kurac kad se izleci smrt.

ali svejedno, medicina napreduje i to je pozitivno.

samo kad bi resili sidu i rak... :(

Nema tu nista vezano za nas mentalitet vec za mentalitet interneta i foruma gde je svako jak i svakome je pisa mnogo velika pa moze da se kurci jer zna da ga nece drmnuti neka pesnica iz monitora i sasuti mu sve zube niz grlo ( mlechne zube naravno ).

ovog dakija ovnuju svuda jebote
by Pesma-Mrtve-Dece

sto se tice zaceljenja kicme, tj kicmene mozdine, veliki je progres postignut u poslednjih 10-ak godina. U toku je testiranje posebnog tretmana maticnim celijama koje omogucavaju i krpljenje kicmene mozdine.

testirano je na misevima, mackama i kerovima kojima su namerno presekli mozdinu...svi su posle tretmana do 80% povratili moc kontrole udova.

sto se mene tice, usavrsavanje stvari poput ovih, kao i kloniranje sopstvenih organa za transplantaciju su jedna od najboljih postignuca medicine u poslednjih nekoliko decenija.

jos samo sidu, rak i jos neke bolesti da izlece i pa pa :D

Slike su jebeno sjajne.

Mislim da su postojale vestacke ruke pre, ali u obliku proteze, koja jebeno izvrsavaju sve jebene funkcije, pa cak i sviranje klavira

haha, strava, a sad ovoooo, ali isto skoro procitah da su odradili foru regeneracije mase organa i delova tela, a sad rade na srcu i zajebanijim stvarima.

Kakav Mordor iza onog voditelja...

Edited by Vege