Jump to content

Oprema za WiFi

Recommended Posts

ovako, kad laptop gurnem kroz prozor (i drzim ga naravno) hvata super wireless signale. Kad ga unesem u kucu, ne hvata super wireless signale.

Koja oprema mi treba da bih u kuci hvatao super wireless signale? :) antena neka verujem.. ?

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

U moje vreme se to rešavalo kupovinom nekog slabijeg Access Pointa i stavljanjem istog u client mode, sa nekom externom antenom, ne mora da bude neka fancy antena, čim ti laptop hvata signal znači da je jačina signala ok, verovatno bi i običan "pendrek" završio poso. To ti treba da bi hvatao super wireless signal.

A onda bi ti trebao još jedan wifi router/AP da bi taj super wireless signal emitovao u kući (ako želiš da se šetaš kroz kuću sa laptopom, surfuješ iz WCa, i tako to)

Mada možda danas ima nekih boljih rešenja, tipa Access Point u repeater modu, meni to nikad nije radilo dobro, možda se situacija promenila...

Sad će Stator da nam objasni

pa da, ali to nije tr00 :)

za početak laptop nema konektor za externu antenu. Dakle varijanta je da se uzme USB wifi kartica koja opet (verovatno) nema kontektor za externu antenu, ili da se uzme PCI kartica i stavi u neki desktop. A možda čovek nema desktop, ili možda desktop nije blizu prozora, ili ne želi da mu desktop bude upaljen ceo dan...

Uzmi, recimo, nov Tp link AP, (oko 45eur)sa njim cesh dobiti i malu antenicu, koja ce biti dovoljna za rad. Povezi ih sa CFD-200 kablom RP-SMA(m) na RP-SMA(z) odgovarajuce duzine(da ti ap bude u zatvorenom prostoru a antena na mestu gde ce hvatati dobar signal). Zastiti konektor pri anteni sa izolir trakom...povezi AP i laptop sa utp kablom i to je to. Mozesh naravno da ubacish josh jedan AP koji ce bacati lokalni wr.

ovako, kad laptop gurnem kroz prozor (i drzim ga naravno) hvata super wireless signale. Kad ga unesem u kucu, ne hvata super wireless signale.

Koja oprema mi treba da bih u kuci hvatao super wireless signale? :) antena neka verujem.. ?

Jel ovo iz velike edicije u tomovima

Dvny u Beogradu

Deo prvi - Dvojnik, Telekom i ADSL

Deo drugi - Wireless nakon poraza protiv Telekoma

? :))

mozda su dobili bitku ali nisu dobili rat! narucio sam delove za homemade c4, pa ce da vide oni kome ce oni 'nema tehnickih mogucnosti'

inace imam desktop, i voleo bih preko njega da koristim taj wless.. lap je od devojke, s njime sam isprobavao signale

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.