HellFire) Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 (edited) Najzad sam skupio pare da se resim matore krntije pa sam mislio da uzmem nesto ovako,gaming konfiguracija naravno : maticna - Intel S.775 GigaByte GA-P35-DS3L/PCI-E/7.1/GLAN/Dual DDR2 800 procesor - Intel S.775 Core 2 Duo E4600@2.4 GHz,2Mb L2,800MHz memorija - DDR II-800 2048MB KINGMAX hdd - HDD 500Gb Saegate 7200 RPM 32MB cache Serial ATA II NCQ graficka - PCI-E GeForce 9600GSO Gigabyte 384MB GDDR3 Dual DVI TV-out kuciste - ATX Midi Tower 420W CoolerMaster Elite 332 fan 12cm muzicka kartica - SB PCI Creative Audigy SE 7.1 monitor - LG L1900J-BF 19", LCD,1280X1024,75Hz,2000:1,4ms,300cd/m2, V170/170,Black,DVI e sad,interesuje me nekoliko stvari (vudu javi se ) 1.Isao sam na to da uzmem dobru maticnu i procesor pre svega a graficku bi promenio posle godinu ipo-dve mada sam procitao ovde da je i ova ok...znaci da li je maticna ok ili mi treba neka jaca za taj 2.4 dual core? 2.Memoriju bi uzeo neku drugu mozda (Corsair/Kingston/whatever) ali tu gde bi uzeo komp imaju samo ovu i transcend pa me interesuje da li je ok memorija zato sto nisam na netu nista nasao o doticnoj...i da li je 2gb dovoljno? 3.Da li je ovo kuciste dovoljno dobro i da li ce mi trebati dodatni kuleri za komponente?...i jos jedno n00b pitanje,da li sa kucistem ako mu je cena npr 50 evra dolazi napajanje ili se to odvojeno kupuje (nemojte mi se smejati :)) ps.rezac imam nov tako da to namerno nisam navodio kao ni mis-tastaturu-zvucnike Edited June 26, 2008 by Hell Quote Let me tell you the tales of your life of your love and the cut of the knife the tireless oppression the wisdom instilled the desire to kill or be killed. Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 (edited) ne znam gde si uopshte nashao tog kingmaxa. kucishte moze da kosha i 100 evra a da u njemu nema napajanje, poshto pored ovog tvog pishe da je 420w, to znachi da doalzi napajanje. sad zavisi koliko uopshte kesha hocesh da dash na taj segment kompa, ako necesh vishe od toga onda budi zadovoljan s tim shto ej u kucishtu. u tom kucishtu mislim danema ventilatora fabrichki ugradjenih ali ima jedno mesto za frontalni od 12cm pa bi to mogao da dokupish da ti instaliraju, ali prvo proveri da li ga ima ili ne, poshto u ovoj oznaci shto si napisao pishe da ima. Edited June 26, 2008 by Urgh Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 Umesto E4600 preporučujem E7200. Ploča je OK. Audigy SE zaobiđi. Nema hardverski DSP niti EAX, praktično je je isto što i Realtek HD integruša osim što ima nešto bolji odnos signal-šum. A Realtek HD integruše sada zvuče vrlo OK i imaju stabilne i ispravne drajvere. Umesto 9600GSO sa 384 MB, uzmi 9600GSO sa 768 MB. Imaš Palita za oko 110 evra. Razmisli o nešto jačem napajanju (i ovo bi trebalo da tera OK, ali ipak bolje je imati jače napajanje). 2 GB je dosta, svaka memorija je dobra koja radi. Monitor uzmi vajd :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buda_ Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 [raven]Vudu zna sve.[/raven] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellFire) Posted June 26, 2008 Author Report Share Posted June 26, 2008 Ok,izbacim muzicku i tu dobijem 30 e,10-12 e sa E4600 2.4 GHz na E7200 2.53 i jos oko 20 dodam za 9600GSO Gainward Golden Sample 768MB (nisam nasao palit u novom sadu,jedino da idem u bg ali kontam da nema neke velike razlike,jedino je palit jeftiniji za 500-600 dindzi). Sto se tice kucista kapiram da ima taj ventilator posto nemaju u ponudi 12cm ventilatore za cooler master kucista ali provericu. Monitor mi se bas svidja ovaj,citao sam da je proglasen za hardver godine 2007 a i ne volim egzoticne rezolucije :) ali ako mi objasnis zasto bas wide mozda se predomislim :).Videcu jos za kuciste ali valjda je ovo ok,nije kao da uzimam neku zver od kompa. hvala za pomoc,najvise za audigy SE,nisam znao da je takvo sranje Quote Let me tell you the tales of your life of your love and the cut of the knife the tireless oppression the wisdom instilled the desire to kill or be killed. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 S obzirom da je sve više portova sa konzola ili multiplatformskih igara, sad svi pucaju na wide rezolucije. Eno Mass Effect, interfejs tačno rađen za wide ekran, na 5:4 monitoru je gužva i mali field of view. A i Witcher bolje izgleda na vajdu :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellFire) Posted June 26, 2008 Author Report Share Posted June 26, 2008 Ah pa dobro,ja igram samo prave rpgove :)).Videcu za monitor jos. Quote Let me tell you the tales of your life of your love and the cut of the knife the tireless oppression the wisdom instilled the desire to kill or be killed. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 22wide monitori prete da postanu mainstream u skorije vreme ... sobzirom da 22" wide monitori od 190 evra su vise nego dovoljni za svakog prosecnog korisnika ( sto se i kvaliteta slike tice , odnosa cena performansa i naravno povrsine ^^ ). Jedino sto ti ne preporucujem da uzimas ista manje od 20" wide jer se neisplati. Bar po meni. Isto tako ako ides preko 20" uzmi wide ako mozes :). Za memoriju ti preporucujem geil ultra 40tak evra je 2x1gb. Sound card ti ne treba kao sto su ti i rekli. Ostalo je ok. HF :)O Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts