Crash Override Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Neko je pitao za sociva sa zastitom cini mi se? Ja nosim sa UV zastitom ako to nekom nesto znaci. Skroz ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 E a ima neko iskustva sa onim sochivima shto nemoraju da se skidaju notju? Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 ja sam prvo nosio ta (focus night&day), sad nosim obična monthly, al ni njih ne skidam. al ne ugledajte se na mene, ja sam neki fenomen, pošto mesecima ne vadim sočiva i nemam zbog toga nikakvih problema. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 tebra ti si pun nekih fenomena. mozhda bi trebao da se zaveshtash dok si zhiv nekom institutu da uznapredujemo medicinu Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 ja sam prvo nosio ta (focus night&day), sad nosim obična monthly, al ni njih ne skidam. al ne ugledajte se na mene, ja sam neki fenomen, pošto mesecima ne vadim sočiva i nemam zbog toga nikakvih problema. E ajd mi daj onda lokal de si ishao na pregled i te kurcobocije, i reci mi jel su ti laserom odredjivali dioptirju ili si ipak morao da gledash i one tabele i tako to? Laserska korekcija, 85.000 din. Ako je godisnji trosak za sociva 150e, isplati se za 6-7 god :) samo nisam siguran da li je 85k za jedno ili dva oka... :S jbg Na WMA je valjda 800eu po oku ta laserska operacija za uklanjanje dioptrije... Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VELIKI KURAC Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 (edited) ... Edited November 25, 2021 by VELIKI KURAC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 (edited) Pa samo zamračiš oči (pokriješ ih rukom, ne dodiruješ ih al "masiraš" okolno meso, to je isto bitno) i veslaš očima u raznim smerovima i oblicima, sa zatvorenim i otvorenim kapcima. Ovo je stvarno blagotvorno. Edited June 7, 2008 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted June 7, 2008 Author Report Share Posted June 7, 2008 Zasto VMA zovete WMA? ;) Elem, vidim da ima ovde dosta pozitivnih iskustava, tako da cu u skorije vreme da pazarim ta meka sociva pa cemo videti sta ce ispasti. Ako mi se nesto desi, vi ste krivi!!2141 Hvala na savetima! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 dreadlord, ne vredi da ti preporučujem gde da se pregledaš jer imam prijateljicu oftamologa pa uvek idem tamo gde ona radi. behu neke sitne ordinacije jedno vreme, pa VMA, pa sveti vid... i uvek ti dioptriju izmere i ručno i kompjuterom, tj. prvo puste kompjuter da izmeri to njegovo pa ti onda oni ručno menjaju za par decimala dok ne dobiješ najbolju "sliku" :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted June 7, 2008 Author Report Share Posted June 7, 2008 dreadlord, ne vredi da ti preporučujem gde da se pregledaš jer imam prijateljicu oftamologa pa uvek idem tamo gde ona radi. behu neke sitne ordinacije jedno vreme, pa VMA, pa sveti vid... i uvek ti dioptriju izmere i ručno i kompjuterom, tj. prvo puste kompjuter da izmeri to njegovo pa ti onda oni ručno menjaju za par decimala dok ne dobiješ najbolju "sliku" :) Tako je i mene pregledala doktorka kad sam uzimao cvike. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 dreadlord, ne vredi da ti preporučujem gde da se pregledaš jer imam prijateljicu oftamologa pa uvek idem tamo gde ona radi. behu neke sitne ordinacije jedno vreme, pa VMA, pa sveti vid... i uvek ti dioptriju izmere i ručno i kompjuterom, tj. prvo puste kompjuter da izmeri to njegovo pa ti onda oni ručno menjaju za par decimala dok ne dobiješ najbolju "sliku" :) Onda tju verovatno da idem u Sveti vid...tako sam neshto i planirao...al eto ti presudi shto si ga spomenuo Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 ja sam prvo nosio ta (focus night&day), sad nosim obična monthly, al ni njih ne skidam. al ne ugledajte se na mene, ja sam neki fenomen, pošto mesecima ne vadim sočiva i nemam zbog toga nikakvih problema. +1 Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
medolinka Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 ale, koliko se ja secam ti imas neku malu dioptriju? mislim da je bzvz davati pare na sociva osim ukoliko nije bas neka zajebana dioptrija. a i tebi ok stoje chale :) Quote For what I’ve done I start again And whatever pain may come Today this ends I’m forgiving what I’ve done Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 Nema to veze sa dioptrijom, vec sa komforom. Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted June 8, 2008 Author Report Share Posted June 8, 2008 Upravo to. Ne odustajem ja od cvika, niti sam u fazonu da mi lose stoje. Hocu, jednostavno, da probam i sociva ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 Neko je pitao za sociva sa zastitom cini mi se? Ja nosim sa UV zastitom ako to nekom nesto znaci. Skroz ok. ne ma pitala sam sa zashtitom od kompa dal postoji ja sam prvo nosio ta (focus night&day), sad nosim obična monthly, al ni njih ne skidam. al ne ugledajte se na mene, ja sam neki fenomen, pošto mesecima ne vadim sočiva i nemam zbog toga nikakvih problema. ???? Na WMA je valjda 800eu po oku ta laserska operacija za uklanjanje dioptrije... ne, 400 jura je po oku, a ako si profesionalni vojnik dobijesh za Dz Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 a kako ces da postanes profesionalni vojnik ako ti vid nije u redu? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 ne ma pitala sam sa zashtitom od kompa dal postoji ???? ne, 400 jura je po oku, a ako si profesionalni vojnik dobijesh za Dz Odo onda ja na to, mada moram bash da se raspitam...brate nemogutje je...bagatela je dati 400eu za operaciju koja ti skroz sredi vid...realno bi bilo da su fazonu 40000eu po oko. Mislim ej daj da batalish naochare i sochiva za do kraja zhivota...pa to je kao isus :D a shta ja kenjam, bolje po nas :) Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 Mislim ej daj da batalish naochare i sochiva za do kraja zhivota... Čini mi se da nisi upoznat sa nuspojavama laserske operacije... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 5k jura:) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 ISPADNE TI OKO Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 http://www.eyetechlasik.com/potential_risk...eye_surgery.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 jel neko zna - dal su sva sochiva u boji meka??? postho jbg ja danas kupovala technost i pita me prodavachica kakva su ja nisam znala i ona kao misli da su sva u boji meka pa sam ta uzela Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 http://www.eyetechlasik.com/potential_risk...eye_surgery.htm pa svaka operacija je rizik :D sve u zivotu je rizik :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 jel neko zna - dal su sva sochiva u boji meka??? postho jbg ja danas kupovala technost i pita me prodavachica kakva su ja nisam znala i ona kao misli da su sva u boji meka pa sam ta uzela Gde kupujesh sochiva u boji? Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts