Jump to content

Kontaktna sočiva

Recommended Posts

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ja sam prvo nosio ta (focus night&day), sad nosim obična monthly, al ni njih ne skidam. al ne ugledajte se na mene, ja sam neki fenomen, pošto mesecima ne vadim sočiva i nemam zbog toga nikakvih problema.

ja sam prvo nosio ta (focus night&day), sad nosim obična monthly, al ni njih ne skidam. al ne ugledajte se na mene, ja sam neki fenomen, pošto mesecima ne vadim sočiva i nemam zbog toga nikakvih problema.

E ajd mi daj onda lokal de si ishao na pregled i te kurcobocije, i reci mi jel su ti laserom odredjivali dioptirju ili si ipak morao da gledash i one tabele i tako to?

Laserska korekcija, 85.000 din.

Ako je godisnji trosak za sociva 150e, isplati se za 6-7 god :)

samo nisam siguran da li je 85k za jedno ili dva oka... :S jbg

Na WMA je valjda 800eu po oku ta laserska operacija za uklanjanje dioptrije...

poz voz 2011

Pa samo zamračiš oči (pokriješ ih rukom, ne dodiruješ ih al "masiraš" okolno meso, to je isto bitno) i veslaš očima u raznim smerovima i oblicima, sa zatvorenim i otvorenim kapcima. Ovo je stvarno blagotvorno.

Edited by voodoo_

dreadlord, ne vredi da ti preporučujem gde da se pregledaš jer imam prijateljicu oftamologa pa uvek idem tamo gde ona radi. behu neke sitne ordinacije jedno vreme, pa VMA, pa sveti vid... i uvek ti dioptriju izmere i ručno i kompjuterom, tj. prvo puste kompjuter da izmeri to njegovo pa ti onda oni ručno menjaju za par decimala dok ne dobiješ najbolju "sliku" :)

dreadlord, ne vredi da ti preporučujem gde da se pregledaš jer imam prijateljicu oftamologa pa uvek idem tamo gde ona radi. behu neke sitne ordinacije jedno vreme, pa VMA, pa sveti vid... i uvek ti dioptriju izmere i ručno i kompjuterom, tj. prvo puste kompjuter da izmeri to njegovo pa ti onda oni ručno menjaju za par decimala dok ne dobiješ najbolju "sliku" :)

Tako je i mene pregledala doktorka kad sam uzimao cvike.

Onda tju verovatno da idem u Sveti vid...tako sam neshto i planirao...al eto ti presudi shto si ga spomenuo [:D]

poz voz 2011

ale, koliko se ja secam ti imas neku malu dioptriju? mislim da je bzvz davati pare na sociva osim ukoliko nije bas neka zajebana dioptrija. a i tebi ok stoje chale :)

For what I’ve done

I start again

And whatever pain may come

Today this ends

I’m forgiving what I’ve done

Neko je pitao za sociva sa zastitom cini mi se? Ja nosim sa UV zastitom ako to nekom nesto znaci. Skroz ok.

ne ma pitala sam sa zashtitom od kompa dal postoji

????

Na WMA je valjda 800eu po oku ta laserska operacija za uklanjanje dioptrije...

ne, 400 jura je po oku, a ako si profesionalni vojnik dobijesh za Dz

oO

ne ma pitala sam sa zashtitom od kompa dal postoji

????

ne, 400 jura je po oku, a ako si profesionalni vojnik dobijesh za Dz

Odo onda ja na to, mada moram bash da se raspitam...brate nemogutje je...bagatela je dati 400eu za operaciju koja ti skroz sredi vid...realno bi bilo da su fazonu 40000eu po oko. Mislim ej daj da batalish naochare i sochiva za do kraja zhivota...pa to je kao isus :D a shta ja kenjam, bolje po nas :)

poz voz 2011