Jump to content

Wireless ruter

togFU

Recommended Posts

Znaci trebala bi mi neka varijanta za wireless konektovanje lap topa na internet.

Evo ovako, pre par meseci sam kupio Asusov ruter (ne secam se tacno modela), i njakao se jedno 2 dana da to sve sredim da radi, sto mi nije uspelo. Na kraju sam otisao u radnju u kojoj je kupljen ruter, i lik koji radi mi je rekao da asus ruteri ni ne mogu da se nameste da "saradjuju" sa telekomovim modemom (onaj Huawei pink boje, ne ovaj novi), pretpostavljam jer kod telekom adsl-a je sve automatski, nema onog logovanja pri konetktovanju, pa zato. I naravno vratio sam ruter i dobio refund.

Dakle bio bih zahvalan nekom da mi preporuci neki wireless ruter, a da nije Asus :)

(naravno ogradjujem se od izjave lika da ne moze da radi asus, mada s obzirom da nisam uspeo da namestim, verovatno je u pravu :))

Jos bolje bi dosla preporuka od nekog ko koristi telekomov adsl i wireless ruter.

Edited by Neecola-

uzmi adsl ruter sa wirelessom. ja imam neki tp-linkov koji sam uzeo u netiksu i shljaka super.

TD-W8920G mislim da je model

ne može to da uradi jer mu telekom neće dati user i pass za adsl konekciju, pa može da se slika.

telekom sada daje user i pass, zatrazi im samo preko maila tehnicke podrske, i poslace ti za par dana

Za izbor rutera preporucujem Linksys WAG200G, ima u sebi ADSL modem, pa huawei moze da ode u penziju, a radi kao sat, i namesta se za cca 2-3 minuta

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

uzmi adsl ruter sa wirelessom. ja imam neki tp-linkov koji sam uzeo u netiksu i shljaka super.

TD-W8920G mislim da je model

slazem se da tp link dobro radi

ali model TD-W8900GB je jeftiniji za 5 eura a jedina razlika je u tome shto TD-W8920G moze na 108mbps koji njemu praktichno nisu potrebni.

i nemoj da se zajebesh...ako imash isdn ide drugi model

chek chek, kako telekom mozhe da razlikuje ruter od obichne mashine?

pa ne to, nego ti treba user i pass da upišeš u uređaj koji se kači na adsl liniju. pošto telekom sada daje user i pw, to više nije problem.

je l može da se strimuje 720p x264 video preko 108 mbit wifija?

HD od 4.4 GB se strimuje na oko 1.1 MB/s ili ti oko 10% tog kapaciteta. A posto ces 100% tog kapaciteta videti samo na filmu kazem da moze da izgura 4.4 GB bez frke mozda kod onih od 8.3 malo stucne tu i tamo zavisnosti kakav ti je AP antena i sve ostalo.

još da čitanje ide tako linearno... al kontam da je dovoljno u svakom slučaju, samo bih da čujem iskustvo nekoga ko je probao.

nego, statore, aj mi namestiš linux... ;)