Dule_smor Posted Wednesday at 05:45 PM Report Share Posted Wednesday at 05:45 PM Ajd ovde, ne secam se dal imamo topic za Board game. Sta mi sve treba osim osnovne verzije da bih igrao i gde da narucim, posto su na zvanicom sajtu stalno out of stock. A na Amazonu mi izbacuje samo neku verziju na jebenom svapskom, verovatno zbog toga sto mi je nalog registrovan u DE. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted Friday at 07:40 AM Report Share Posted Friday at 07:40 AM (edited) On 3/26/2025 at 6:45 PM, Dule_smor said: Ajd ovde, ne secam se dal imamo topic za Board game. Sta mi sve treba osim osnovne verzije da bih igrao i gde da narucim, posto su na zvanicom sajtu stalno out of stock. A na Amazonu mi izbacuje samo neku verziju na jebenom svapskom, verovatno zbog toga sto mi je nalog registrovan u DE. Imam drugara koji je nešto lepo to platio, i još čeka da dobije sve komplet, koliko se sećam iz priče, on ima neki taj solidan status kao donator/backer/whatever, ako hoćeš, mogu da iscimati ful za detalje preko vikenda. Možda PM da pustiš da ne zatrpavamo ovaj topic informacijam o bardgame? A možda i ne, ono, kontenta fali i ovde svakako, psoebno otkako sam ja odlučio da "probam nešto drugo, nešto divlje" kad je HoMM3 HotA u pitanju (nije sjajno, Poljaci i Rusi online su mašine, a ne ljudi :/ Trebite def XL mapu 8 meseci protiv 8 kompova ako vam je to i dalje zanimljivo, nemojte mene slušati :) Edited Friday at 07:48 AM by millanče Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted Friday at 07:55 AM Report Share Posted Friday at 07:55 AM Ahaha sto si pasivno agresivan Milance, pusti nas da budemo nubovi kako smo navikli vec 25 god, nemamo svi aspiracije da budemo progameri:D. jednom sam to probao sa Starcraftom pre 20 god, video da ne ide i batalio:D A za Boardgame moze svaki info...vidim da ima fazon 7 ekspanzija i da sve ukupno kosta skoro soma evra, nisam bas toliki freak za H3...pa ako moze da se normalno igra sa osnovnom verzijom, combat skrinom i 3-4 zamka, a da to ne kosta vise od 200 evra mozda i uzmem:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted Friday at 08:06 AM Report Share Posted Friday at 08:06 AM (edited) 12 minutes ago, Dule_smor said: Ahaha sto si pasivno agresivan Milance, pusti nas da budemo nubovi kako smo navikli vec 25 god, nemamo svi aspiracije da budemo progameri:D. jednom sam to probao sa Starcraftom pre 20 god, video da ne ide i batalio:D A za Boardgame moze svaki info...vidim da ima fazon 7 ekspanzija i da sve ukupno kosta skoro soma evra, nisam bas toliki freak za H3...pa ako moze da se normalno igra sa osnovnom verzijom, combat skrinom i 3-4 zamka, a da to ne kosta vise od 200 evra mozda i uzmem:D Ne,ne, ne podjebavam ja, bukvalno čitaj sta piše - uživajte u tome kako vi igrate kad možete, ne obraćajte pažnju na to što je meni to dosadilo pa sam probao nešto drugo i video koliko sam daleko od tih nivoa :) mislio sam baciti neki rezime, ali nema svrhe, nikog to ovde ne zanima, plus sam najviše igrao "one hero" template zvani Duel, ne bi vam pola stvari ni imalo smisla u vezi sa tim :) Cimam ortaka za vikend da me uputi malo, pa pičimo kontent :) mislim da je on mesečno plaćao neke sume kao backer. Edited Friday at 08:08 AM by millanče 1 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted Friday at 08:42 AM Author Report Share Posted Friday at 08:42 AM 1 hour ago, millanče said: Imam drugara koji je nešto lepo to platio, i još čeka da dobije sve komplet, koliko se sećam iz priče, on ima neki taj solidan status kao donator/backer/whatever, ako hoćeš, mogu da iscimati ful za detalje preko vikenda. Možda PM da pustiš da ne zatrpavamo ovaj topic informacijam o bardgame? A možda i ne, ono, kontenta fali i ovde svakako, psoebno otkako sam ja odlučio da "probam nešto drugo, nešto divlje" kad je HoMM3 HotA u pitanju (nije sjajno, Poljaci i Rusi online su mašine, a ne ljudi 😕 Trebite def XL mapu 8 meseci protiv 8 kompova ako vam je to i dalje zanimljivo, nemojte mene slušati :) I treba da se pise o bilo cemu sto je HOMM related! Sto se HOTA-e tice i ti i Satan ste spamovali i ja jesam probao na kraju. Stvarno je upgrade u smislu nekih imba stvari i multiplayer-a, nema greske. Odigrao sam vise puta Samo je stvarno sama po sebi igra teza 15x + likovi koji ne izlaze iz igre su na nekim mnogo visim nivoima od nas i onda jbg :c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted Friday at 09:29 AM Report Share Posted Friday at 09:29 AM 24 minutes ago, killYg0r said: I treba da se pise o bilo cemu sto je HOMM related! Sto se HOTA-e tice i ti i Satan ste spamovali i ja jesam probao na kraju. Stvarno je upgrade u smislu nekih imba stvari i multiplayer-a, nema greske. Odigrao sam vise puta Samo je stvarno sama po sebi igra teza 15x + likovi koji ne izlaze iz igre su na nekim mnogo visim nivoima od nas i onda jbg :c Jeste, baš je za profi Slvoene koji se ne skidaju sa igre optimizovano sve :) Ali optimizovan je za taj "profi tempo" stil igranja i templete, ko igra "old school" duže default randome verujem da ima taj realni osećaj da mu tu nešto fali. Imam ja 40tak posto pobeda u tih 15-20 partija, ali KAKO je shitshow totalni, likovi koji su mnogo bolje odigrali mapu od mene pali su, fazon: 1 . Berserk nije očekivao (lik je imao brdo Stronghold vojske, i još Ogrefist sastavio, znači sve mu je imalo haste, Bloodlust, Counterstrike, i Fire shield, 200 plus wolf ridera koji biju dva puta, thunderirdi udarili par munja, Behemoti, sama mu se vojska međusobno pobila u 2 sekunde :D ) 2. Lik je sve imao duplo bolje od mene, vojska i svi stats SEM Spellpower, samo treba da baci "prot from air" i da me ugazi, greškom klikne AIR SHIELD, čejnjujem ga dva puta, i posle tesno dobijem :D 3. Necro lik drži legiju skelotona u nekom drugom zamku, a ide i čisti sve redom samo sa vampirima i ghost dragonima da ga skeleti ne usporavaju, kardinalna greška - završava potez u gradu, i ja ga savatam i jedva dobijem i tako fajt. Kaže on da će uraditi retreat, pa pokupiti sve to ostalo i vratiti se da me dovrši, ali se zajebao, nema retreat iz grada, sem u Stroghold ako imaš onaj tunel, lol :) 2 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted Saturday at 11:51 AM Report Share Posted Saturday at 11:51 AM Dok cekamo vesti o boardgame od Milanceta evo nesto kul, AI vidjenje H3 remastereda: Spoiler nisam neki AI dizajn fan, ali ovo mi je do jaja, vuce malo na Disciples 2 :D 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted Saturday at 03:58 PM Author Report Share Posted Saturday at 03:58 PM Igrao bih! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted Sunday at 12:43 PM Report Share Posted Sunday at 12:43 PM Ne bih imao pojma šta gledam na mapi, sve deluje isto. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted 10 hours ago Report Share Posted 10 hours ago (edited) @cali jes, to je problem kada uvedeš neku vrstu fotorealistčnosti, mislim da strageje najviše pate od takvih stvari. Lepo je "na oko", "igrivost" bi bila upitna :D @Dule_smor Nije baš pomogao mnogo, kao što sam i kontao, on je "backer", platio mnogo više, i još ni osnovnu nema, već kad sve bude gotovo, tad dobija sve :D On nije neki igrač same video igre, već kolekcionar i zaluđenik za društvene :) Predložio je da se kupi prvo osnovna, pa posle posebno ko još šta želi, jer sve zajedno može biti mnogo, a osnovna je 80-100 eura, i kod nas rasprodata. Cimanje domaćih radnji za neku rezervaciju kad stigne je, po njegovom mišljenju, najisplativije sledećim redosledom: gnom.rs games4you.rs drusteveneigre.rs conflux.rs kraken.rs boardgames.rs Dodao bih i da neki opšti utisak o igri iz par review-a da je previše "zagriženo" da se prebaci iz video igre na tablu, tj. silne brojne table, otprilke da ko nije igrao video igru ne zna ni gde udara, a ko je igrao, ima haos da se seti o čemu sve treba da ramišlja, skupi, odradi, jer sve to moraš da "misliš ručno" što si navikao da igra misli na tebe (npr koliko gemova, zlata itd po potezu i iz kojih sve razloga dobijaš). Što mene sve opet malo vuče da predložim da probamo da vežbamo i igramo taj "tempo" efikasni stil igranja video igre i templete gde se partije XL mape završavaju u ~3-6 nedelja (ne meseci, nedelja :) iliti u oko sat do sat i po realnog vremena sa simultanim potezima, da bi nam to bilo "društvenije", ali ko o čemu, ja o... :) NEMAVEZE NIŠTA NIŠTA :D Edited 8 hours ago by millanče Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted 9 hours ago Report Share Posted 9 hours ago Društvene igre napravljene po strategijama su novelty, jer ono zbog čega su popularne često ne može da se prenese na pspir. Imam Civ i StarCraft, imaju 10% stvari iz video igara i nemaju njhov zarazni faktor; Civ je brutalno pojednostavljen, SC rešava borbe kartama koje imaju veliki random faktor (zergling uništi bcruiser). Probao sam još neke poput WoW, EU i stekao isti utisak. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted 8 hours ago Report Share Posted 8 hours ago 2 hours ago, millanče said: @Dule_smor Nije baš pomogao mnogo, kao što sam i kontao, on je "backer", platio mnogo više, i još ni osnovnu nema, već kad sve bude gotovo, tad dobija sve 😄 On nije neki igrač same video igre, već kolekcionar i zaluđenik za društvene 🙂 Predložio je da se kupi prvo osnovna, pa posle posebno ko još šta želi, jer sve zajedno može biti mnogo, a osnovna je 80-100 eura, i kod nas rasprodata. Cimanje domaćih radnji za neku rezervaciju kad stigne je, po njegovom mišljenju, najisplativije sledećim redosledom: gnom.rs games4you.rs drusteveneigre.rs conflux.rs kraken.rs boardgames.rs Dodao bih i da neki opšti utisak o igri iz par review-a da je previše "zagriženo" da se prebaci iz video igre na tablu, tj. silne brojne table, otprilke da ko nije igrao video igru ne zna ni gde udara, a ko je igrao, ima haos da se seti o čemu sve treba da ramišlja, skupi, odradi, jer sve to moraš da "misliš ručno" što si navikao da igra misli na tebe (npr koliko gemova, zlata itd po potezu i iz kojih sve razloga dobijaš). Što mene sve opet malo vuče da predložim da probamo da vežbamo i igramo taj "tempo" efikasni stil igranja video igre i templete gde se partije XL mape završavaju u ~3-6 nedelja (ne meseci, nedelja 🙂 iliti u oko sat do sat i po realnog vremena sa simultanim potezima, da bi nam to bilo "društvenije", ali ko o čemu, ja o... 🙂 NEMAVEZE NIŠTA NIŠTA 😄 Hvala svakako, samo si zaboravio da ja nisam u Srb tako da mi ove domace radnje ne znace mnogo:D...pogledacu u par neki vecih radnji sa Boardgamovima u Kelnu i Dizelu svakako. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted 8 hours ago Report Share Posted 8 hours ago 13 minutes ago, Dule_smor said: Hvala svakako, samo si zaboravio da ja nisam u Srb tako da mi ove domace radnje ne znace mnogo:D...pogledacu u par neki vecih radnji sa Boardgamovima u Kelnu i Dizelu svakako. Jebiga, da :) Pa lakše ćeš naći tamo, samo verovatno lokalizovane švapske :) znaš već i sam kakvi su :) @cali baš taj rad, neke su previse banalizovane, a neke previse komplikovane za boardgaming, ovo drugo će mislim biti problem sa HoMM3 boardgame. Videćemo, mi ćemo to sigurno jednom kad mu stigne probati :) 1 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted 4 hours ago Report Share Posted 4 hours ago E da Dule, ako ti je smor da čitaš pravila na nemačkom, Boardgame Geek ti je najbolji prijatelj. Tu možeš skinuti pravila na engleskom i još milion stvari vezanih za igru. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted 4 hours ago Report Share Posted 4 hours ago Ako ne pročita pravila na nemačkom, deportovaće ga 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted 3 hours ago Report Share Posted 3 hours ago U Kreuzberg sa ostalim Turcima! 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts