Jump to content

Kulinarske tajne rura! :P


Recommended Posts

  • Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Evo jedan recept za brutalno dobre spagete, stavite slaninu sitno seckanu na tiganj u kome se nalazi jedna kasika butera, kad se slanina proprzi onda staviti pecurke, cekati da se pecurke termicki obrade a onda u tiganj staviti neutralnu pavlaku, onaj mali tetrapak ceo je dovoljan, zatim dodati zacine: vegetu, origano, italijansku mesavinu i dodati parmezan. Do sada ste verovatno spagete skuvali, vodite racuna da su spagete kuvane onda kada vam je pod zubima malo tvrdje, znaci da ne budu onako mekane i da se raspadaju. Kad se ta smesa napravi u tiganju, spagete dobro procediti i ljuljnuti u smesu, u jedn posudu narendati mocarelu, koja ce da ide preko.

Te spagete sad dobro umesajte sa tom smesom dok se to sve krcka, kad ste dobro umesali mozete da posluzite :D

Jelo se pravi 10min a mnogo je dobro, ako zelite mozete da sunete i kecap od gore :)

Edited by kolac u tiganju?NEMOGUCE!
SCJP.png
Link to comment
Share on other sites

kao prvo zahvaljujutji englezima koje je mrzelo da izmishljaju naziv za svako istochno jelo posebno su izmislili naziv kari. znachi u originalu ne postoji zachin nego vrsta kuhinje pre nego jedno jelo. to jelo su podrazumevali odredjene vrste zachina koji su bili nepoznati u evropi.

kasnije u americi, po principu pomeshaj sve i imash instant proizvod, su izmislili zachin koji se zove kari (curry) kao specifichan proizvod meshavine razlichitih indiolikih zachina.

znachi odgovor na tvoje pitanje je nije solo biljka, nego meshavina raznih vrsta zachina.

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...