Jump to content

WD hdd problem

Fr3nk

Recommended Posts

Pozdrav svima

U pitanju je "WD2500JB caviar se" hard, radio oko 2 godine bez ikakvih problema do pre neki dan kada sam upalio komp i bios ga jednostavno ne vidi. Nosio sam ga i kod jednog drugara ali situacija ista (sad cu to zvuchno da opishem): kada upalim komp chuje se da krene da ubrzava ali odmah potom shkljocne par puta (isti onaj zvuk kada gasim komp) i usporava, pa onda opet pochne ispochetka da ubrzava ... i tako jedno 2-3 min. dok bios ne izbaci poruku da ga ne prepoznaje. Kablove sam iskljuchio iz problema jer kod drugara smo prikopchali na njegove koji su ok, samim tim i neispravnost ide slota na plochi.

Slab sam poznavaoc hardvera tako da stvarno ne znam u chemu je problem i da li bi se mogao reshiti. Josh uvek je pod garancijom ali proritet su mi podaci (ustvari jedno 6-7 GB porodichnih slika), tako da molim sve ljude dobre volje za pomoc.

Hvala svima

Imao sam slican problem, samo nije bio WD nego maxtor. Znaci isti zvuk kao pri gasenju kompa koji se ponovi 2-3 puta, freezuje mi sve i mora da padne restart nakon cega se ne vidi hdd.

Tada sam mu iskusno lupao pauzu po 5-10 minuta, palio komp i nakon toga sve bude ok. Ali se situacija desavala ponovo. I posle defragmentacije, i skeniranja bad sectora... Inace hdd je star 4 godine. Nakon toga sam stavio treci hard u makinu, :) na njemu podigao windows a ovaj matori radi kao sec. samo je malo sporiji. I cinjenica je da mu se polako ali sigurno formiraju bad sectori... :\

Tako da mozda i nije full RIP, moguce da je samo jednom nogom u grobu.

Proveri ti to jos jednom pre nego sto ga sutnes u djubre.

YsKBe.jpg?1

• 3 weeks later...

kada upalim komp chuje se da krene da ubrzava ali odmah potom shkljocne par puta

Interesantnu sam stvar naucio sinoc vezano za ovaj slucaj. Maxtor je bio u putanju, ali misim da nema veze.

Izvuci HDD napolje, okreni ga naopako, prikachi kablove (dok je okrenut) i trebalo bi da proradi. U pitanju je mehanichka stvarchica koja mu zadaje probleme i iz nekog razloga moze da se zaobidje na ovaj nacin. Bio sam kod drugara sinoc gde se radila ista stvar, ocima svojim nisam verovao. Sve u svemu njegov HDD je vracen u komp zashrafljen naopako! :O

Ako zelis, pokushaj to, mozda uspesh da sredish problem.

Edited by uarewhatuare
YsKBe.jpg?1

da, ta fora sa obrtanjem harda pali, i ja sam jednom uspeo tako da ga zajebem, ali drzalo je vodu samo par meseci, al opet dovoljno da bekapujesh sve i dostojno ga sahranish...

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!