Jump to content

Pitanje :)

NemaN!-!-!

Recommended Posts

Konfiguracija :

Sempron 2200+

Plocha : Asus a7v8x-x

Ram: 768mb kingston

HD maxtor 80gb

Grafichka: Ati hd 2600 pro sapphire

E ovako... Pre jedno 4-5 dana sam kupio gore pomenutu grafichku i radi odlichno. Medjutim imam problem sa direct 3d-om, open gl radi odlichno. Kada runujem dx diag ili 3d mark teksture su sjebane a ne prijavljuje mi nikakav problem.

U catalist smartgartu mi kaze da mi je agp speed na 8x, fastwrite i agp read su mi ukljucheni a agp write nije. Testirao sam grafichku kod drugara i sve radi odlichno tako da sumnjam na plochu. Moguce da je i do napajanja moje je 400w, testiracu sutra na ortakovom 500w napajanju. Jel imao neko ovakav problem sa ovom plochom, i ako je problem do ploche koju novu agp plocu da kupim i + neki procesor?

Edited by NemaN!-!-!

Imao sam i ja tog Radeona pre tri godine, ali znam da su ljudi kasnije kukali kako nikako nisu mogli da nateraju kasnije serije da rade sa novim drajverima i VIA čipsetima. Da li su u Atiju nešto kasnije menjali pa se kartica pokrambasavala sa čipsetom, ne znam, ali bile su u pitanju isključivo VIA+9550 kombinacije na koje su se ljudi žalili.

Edited by voodoo_

Sad da kupuješ novu AGP ploču, nije baš pametno. Juri po oglasima na www.bench-market.com/forum neku nForce kombinaciju. Nije trebalo ni da kupuješ AGP grafičku, za onih 140 evra što si nameravao u startu da potrošiš, mogao si uzeti ploču, proc i neku polovnu PCIe grafičku, ali sad šta je tu je.