Jump to content

Automat za arkade?

Recommended Posts

btw streetfighter i MK ne mogu da se uporede kad je prvo bilo na aparatima a drugo izaslo tek dosta kasnije na segi (pa konvertovano za novu generaciju aparata)

Ne znam, ja sam poceo da se igram na aparatima, i prvo sto sam igrao bio je MK2, i to je bilo 1994. godine, a tek posle sam igrao segu, ne znam, moguce je da si u pravu...

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Džanki, i MK i SF su obe izašle prvo za automate. Kao i većina igara u to vreme, prvo se izbaci za automate jer su tu najveće pare (i ta verzija obavezno najbolje izgleda), pa se tek onda portovale na konzole sa manjom ili većom degradacijom kako slike, tako i ostatka igre (ako ne može sve da stane na kertridž).

E sad, što sam kod nas jedini Mortal Kombat automat video u Spensu u Novom Sadu, a Street Fighter na svakom ćošku, jbg.

I sansa kad ti neko dodje na gajbu da sprzis likove old-school na aparatu. Zar nije moguce videti kad dodje neki crikus/vasar za neki rastureni ? Sve se da opraviti. Plus evo krenula je i malo bolja emulacija DC-a pa mozes da pikas Soul Calibur, pa onda imas kompilaciju Marvel VS Capcom Final itd.

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

ne moze mame da se poredi, postoji neka iskonska orgazmicka kosmicka povezanost duse, tela i aparata pri izvodjenju orjukena na razdrkanoj rucici dok igras stojeci i jebavas oci na onom ekranu i mislim da je huljenje porediti emulaciju i oridjinalni trip.

vudu, pao si u mojim ocima, kakav bre SSF2...

ne znam kod nas je postojao mk na aparatu :D izadji malo iz paviljona ;D

ili je tebi sve sto nisu paviljoni daleko kao novi sad :D

je li uspeo neko da predje neku igricu a da nije kadilak sa jednim zetonom ?

meni bas kadilak bio zajeban, ja ga nisam nijednom presao, osim kad smo otkucavali kredite.

punisher

sf2 (ovo kad oces vezanih ociju)

64th street (takodje)

street hoop

mk

shogun warrior(s)

tumblepop

ne znam kako se zove, sajd skrol fajt sa petrom panom i ostalima iz onog filma, prva kraljica je neki kuvar debeli

ne secam se ima li jos nesto, moguce...

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Ali ljudi! Jedina razlika između SSF2 i SF2 je što su dodati novi likovi, i to je to. Artwork je isti, gameplay je isti, ništa nije izbačeno, samo je dodato. I iz toga sledi da SSF2 prosto ne može biti lošiji od SF2.

Za razliku od Street Fighter Alpha/Zero koga ne računam u deo serijala.

pod jedan, nije bas tako, dodate su neke stvari, ne secam se najbolje, ali znam da jesu, tipa 'skinovi' magija, chun le je dobila magiju (mozda gresim), vatreni orjuken je dodat, noviji likovi su mahom losije animirani, pa ako hocemo i nacrtani od starih (pogledaj didzeja samo ili hawka), artwork je promenjen u portretima i tako dalje i tako blize.

ALI, nista od toga nije vazno, jer je u pitanju moj zealotizam, a to ne mozes da mi uskratis:P ne volim nove likove, nove pozadine, novu muziku, nove screenove, nove portrete, plavog kena, zelenog bizona, zutog blanku, plavog blanku itd...

da dodam, ajde sto su losiji novi likovi, nego sto nisu u fazonu sf2, moj neki trip, ali mislim da je tako i objektivno.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Aj za animaciju i crtež novih likova, meni se recimo potpuno uklapaju u igru (ipak u Capcomu tada nisu radili diletanti), ali čoveče - pa novi portreti su vrh! Toliko su bolji da nemam reči, oni u SF2 su tako loši da ne znam... evo gledaj lepo, iz prve ruke :)

Street Fighter 2: World Warrior

sf2ww.gif

Street Fighter 2 Turbo: Hyper Fighting

sf2t.gif

Super Street Fighter 2: New Challengers

ssf2.gif

A što se tiče skinova, who gives a fuck :) pritisni start kad biraš i biće default boja :) na abcdef su šareni likovi. Inače SSF2 je bio i za PC, kružio je na onim DOS kompilacijama... sad radi preko DOSBoxa, al nekada pod Win9x bilo je jako gadno poterati ga... kad se izboriš sa MSCDEX-om i swapom od 16 MB, izvališ da tastatura ne reaguje :|

vudu, znam, zato sam i stavio disklejmer da se radi o mom zealotizmu, kad je sf2 izasao i kada sam se sreo s njim imao sam desetak godina i to je imalo veliki impact na mene jer sam se bruka nalozio na igricu, ovo posle me je smaralo samo.

pa preso sam ga i ja sa ortakom, nisam sam. paniser jeste tezak u picku materinu, ali je bas bas sablonska igrica, tako da nije neka frka preci, bitnije ti je da znas tripove, nego da imas skill...cak bih se usudio da kazem, da ce lik koji prvi put igra stici do pola, ako je natural i ako ima dobar tutelage usput:)

basket 3 na 3 pretpostavljam da je street hoop koji sam isto naveo:) imas da skines za mame de oces...

pa jeste svaka manje-vise, ali paniser je bas prost sablon. recimo za street hoop ne mozes reci da je sablon. ima 'sablonolikih' elemenata koje mozes da prepoznas, ali ti treba vestina i do jaja osecaj i tajming da bi je uspesno igrao. kod panisera ti ne treba nista, treba ti samo da ga napeglas. i to ne mislim na peglanje tipa motorika nego bas na peglanje kao streberaj.