Jump to content

trcanje

Recommended Posts

• Replies 332
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...

blah.... lepo uzmes bicikl i roknes 20-30 kilometara... triput je lepse :)

She's soft and warm and almost weightless.

Her perfume is a sweet promise that brings tears to my eyes.

I tell her that everything will be all right. That i'll save her from whatever she's scared of and take her far, far away.

I tell her i love her

Ohoho ja danas niz bedem Belice(LOL) trchao nekih 20-30 minuta,ne znam koliko je to u km,al znam da mi otpala pluca :D

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Jbte ja cu za pola sata peshke da predjem 2-3 km :D

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

• 2 weeks later...

Koliko brzo mogu noge da vas nose? Pitanje koliko brzo čovek može da trči komplikovanije je nego što zvuči. Trenutni svetski rekord na 100 metara sprintom drži Asafa Pauel sa Jamajke: 9,74 sekunde (2007. godine). To znači da trči prosečnom brzinom od 36,96 km/h, ali pošto trkači kreću iz mesta, tu je uračunato i vreme za ubrzanje.

Sprinteri na 200 m istrče drugih 100 metara za kraće vreme nego prvih 100 jer već trče punom brzinom. Čovek trči zahvaljujući sili koju mu obezbeđuju mišići kvadricepsi. Oni su vezani za koleno tetivom. Dr Gideon B. Arijel je 70-ih godina dokazao da bi brzina preko 9,60 sekundi zahtevala takvu silu koja bi dovela do pucanja te tetive. Ako se to uzme kao najbrže moguće vreme u trci na 100 metara, brzina bi iznosila 37,5 km/h.

Najbolji sprinteri dostižu najveću brzinu negde oko osamdesetog metra i ona iznosi 11,96 metara u sekundi ili 40,06 km/h.

Teoretska granicaje ipak nešto veća i iznosi 43,06 km/h, a trenuni izmereni rekord iznosi 42,52 km/h.

Godine 2007. Asafa Pauel je trčao s vetrom u leđa od 1,7 m/sek. Uprkos tome, popravio je rekord za samo 0,05 sekundi.

Kolikim naporima možete da izložite ljudsko telo? U kom trenutku će se umešati zakoni fizike i nadvladati zakone biologije? Gde su granice ljudske izdržljivosti? Na to pokušava da odgovori Bi-Bi-Sijev naučni časopis "Fokus", odakle smo preneli ove podatke o brzini.

trcanje wtf!!

mislim kul je bajk, ali posle njega ne mozes da se bavis ni jednim sportom, tj mozes ali kao da ga nisi ni vozio jer se jednsotavno aktiviraju druge grupe misica koje ti ne pomazu preterano na fuzbalu ili bsketu....

bajk je najinteresantniji za offroad :)

fallout_table.gif

kolko se ja razumem u razum,da bi bildovao(povecavao masu,obim misica)ti treba da dizes tegove.trcanje je prakticno rad sa badivejtom(misici su naviknuti,ne mozes ih uvecati nego samo ojacati/izdefinisati).a sprinteri imaju butke jer bilduju:)

bas sam skoro citao o treneru morisa grina i grupi atleticara koje je trenriao,kako su oni prvi pravi bilderi medju sprinterima.osnova treninga im je teretana,a ne staza.nije da je to viner formula,al eto:)

keptejn hu?:)

salt wat fish fresh wat fish?