Jump to content

Velika Britanija v Rest of the world

Recommended Posts

ne treba sumnjati da su englezi jedan od najegoisticnijih, najsamohvaljujucih:) i najkurcevitijih naroda ikad i svugde..ponekad s razlogom

imao sam prilike gledati neki bbcjev dokumentarac - ne znam odkad je nit kako se tacno zove -

o tome kako nijedan muzicki pravac odnosno citava muzika uopste maltene ne bi ni postojala (tj. bila bi jadna) da nije bilo engleza i njihove kulture i sveopsteg uticaja koji su imali na tom podrucju..

posto ne volim engleze ni na koji nacin (sem fudbala) na prvu loptu pomalo iznerviran nastupom, nakon argumentacije i njihovog fensi izlaganja ostao sam pokopan..:)

za jedno 95odsto stvari su u pravu samo nikad na taj nacin nisam razmisljao:D

ali kad se pogleda lista koju su sastavili - medju kojima su hronoloski i tematski razdvojeni beatles, rollingstones,led zeppelin,queen, sexpistols, maideni, judas priest, clash, madness, depeche mode, underworld, prodigy, chemical brothers,jamiroquai..i jos par, i kad malo razmislite - samo mozete da kazete - da. muzika bi bila mnoooooogo siromasnija i praznija bez ovih bendova i stvarno je skoro sve dobro i kvalitetno nastalo tamo..svaka vam cast..

ni vecih idiota ni kreativnijeg naroda..i fudbal i muzika impact:)) lol

ugl ko moze nek pogleda dokumentarac..pogotovu ako ne gotivi engleze..

Edited by GibanicA

poznato odavno da englezi jebu ceo svet sa muzikom, ameri se priblize blizu, ali ameri u 99% slucajeva idu na vec izvaljeno jer im je takav mentalitet (lol marvel).

u domenu cistog andergraunda se vec moze raspravljati o uticajima raznih zemalja:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

o tome kako nijedan muzicki pravac odnosno citava muzika uopste maltene ne bi ni postojala (tj. bila bi jadna) da nije bilo engleza i njihove kulture i sveopsteg uticaja koji su imali na tom podrucju..

englezi su stvorili pank, pank je izrodio oi

englezi su najzasluzniji za rock koji sad imamo

rock je izrodio dooosta muzike koju danas imamo

Edited by Joe Kerr

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

totalno je glupo pominjati britance u bilo kom kontekstu da su doprineli ili nisu kad se zna da je britanska imperija posedovala 2/3 sveta u jednom trenutku .. normalno da tje njihov uticaj u svemu zauvek biti dominantan.

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater