GibanicA Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 (edited) ne treba sumnjati da su englezi jedan od najegoisticnijih, najsamohvaljujucih:) i najkurcevitijih naroda ikad i svugde..ponekad s razlogom imao sam prilike gledati neki bbcjev dokumentarac - ne znam odkad je nit kako se tacno zove - o tome kako nijedan muzicki pravac odnosno citava muzika uopste maltene ne bi ni postojala (tj. bila bi jadna) da nije bilo engleza i njihove kulture i sveopsteg uticaja koji su imali na tom podrucju.. posto ne volim engleze ni na koji nacin (sem fudbala) na prvu loptu pomalo iznerviran nastupom, nakon argumentacije i njihovog fensi izlaganja ostao sam pokopan..:) za jedno 95odsto stvari su u pravu samo nikad na taj nacin nisam razmisljao:D ali kad se pogleda lista koju su sastavili - medju kojima su hronoloski i tematski razdvojeni beatles, rollingstones,led zeppelin,queen, sexpistols, maideni, judas priest, clash, madness, depeche mode, underworld, prodigy, chemical brothers,jamiroquai..i jos par, i kad malo razmislite - samo mozete da kazete - da. muzika bi bila mnoooooogo siromasnija i praznija bez ovih bendova i stvarno je skoro sve dobro i kvalitetno nastalo tamo..svaka vam cast.. ni vecih idiota ni kreativnijeg naroda..i fudbal i muzika impact:)) lol ugl ko moze nek pogleda dokumentarac..pogotovu ako ne gotivi engleze.. Edited January 22, 2008 by GibanicA Quote 2kokaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 imao sam prilike gledati neki bbcjev dokumentarac - ne znam odkad je nit kako se tacno zove - .. ugl ko moze nek pogleda dokumentarac..pogotovu ako ne gotivi engleze Sjajna preporuka! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 poznato odavno da englezi jebu ceo svet sa muzikom, ameri se priblize blizu, ali ameri u 99% slucajeva idu na vec izvaljeno jer im je takav mentalitet (lol marvel). u domenu cistog andergraunda se vec moze raspravljati o uticajima raznih zemalja:) Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 pretpostavljam da je to zbog podneblja i nekog urbanog blokovskog tripa, uvek sam to tako dozivljavao. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 A Loren Garnije?Ne zaboravite gde je i kada je on poceo da pusta mjuzu :)) Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sexy_bg Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 ma jesu oni doprineli razvoju muzike, ali ja ih i dalje ne podnosim, sad ih jos vise mrzim. Sto se tice electro zvuka i detroitska scena je doprinela dosta razvoju, pored londona naravno. Quote Ima li neko lepsi i jaci od mene!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 detroit moze da prismrdi na kilometar londonu u par zanrova muzike, ali celokupno gledano, london pwnuje, tacnije, uk... Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GibanicA Posted January 22, 2008 Author Report Share Posted January 22, 2008 A Loren Garnije?Ne zaboravite gde je i kada je on poceo da pusta mjuzu :)) Mancchester United:) uz daft punk svetli primer francuskog stvaralastva.. Quote 2kokaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 pa dobro bas sam aludirao na to da sem toga sto je Francuz,sve je pocelo u Britaniji :) Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GibanicA Posted January 22, 2008 Author Report Share Posted January 22, 2008 pa skapiro sam..nego sam cisto usput pomenuo jer gotivim francuze..tj. daft punk nekako mi bilo zao da se ne pomenu kad se vec ukazala prilika:) Quote 2kokaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack-O-Lantern Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 garnijer je prvo pushtao po gej klubovima u france ;p Quote Alan Smith ftw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 (edited) o tome kako nijedan muzicki pravac odnosno citava muzika uopste maltene ne bi ni postojala (tj. bila bi jadna) da nije bilo engleza i njihove kulture i sveopsteg uticaja koji su imali na tom podrucju.. englezi su stvorili pank, pank je izrodio oi englezi su najzasluzniji za rock koji sad imamo rock je izrodio dooosta muzike koju danas imamo Edited January 24, 2008 by Joe Kerr Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
set Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 a jel bi mogao da se setis kako se zove taj dokumentarac, posto sam veliki fan engleske muzike i voleo bih da ga pogledam, ali nisam uspeo da nadjem nesto sto bi odgovaralo opisu???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 totalno je glupo pominjati britance u bilo kom kontekstu da su doprineli ili nisu kad se zna da je britanska imperija posedovala 2/3 sveta u jednom trenutku .. normalno da tje njihov uticaj u svemu zauvek biti dominantan. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts